2. İnönü Zaferi'nin 92. Yıldönümü - Son Dakika
Yerel

2. İnönü Zaferi'nin 92. Yıldönümü

2. İnönü Zaferi\'nin 92. Yıldönümü

Bilecik'in Bozüyük İlçe Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, "2.İnönü Zaferi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde zaferle sonuçlanan Ulusal Bağımsızlık Savaşımızın önemli dönüm noktalarından biridir" dedi.

29.03.2013 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Bozüyük İlçe Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, "2. İnönü Zaferi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde zaferle sonuçlanan Ulusal Bağımsızlık Savaşımızın önemli dönüm noktalarından biridir" dedi.

Bozüyük Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, 2. İnönü Zaferi'nin 92. yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, İnönü Zaferlerinin, milletin bağımsızlığından ve vatan topraklarından vazgeçmeyeceği yönündeki kararlılığının güçlü bir ifadesi olduğuna işaret ederek 1. Dünya Savaşı'nın ardından zor dönemler geçiren milletin, vatanından ve bağımsızlığından vazgeçmeyeceği yönündeki büyük ruhu İnönü Zaferlerinde gösterdiğini vurguladı. Tarihin altın sayfalarından biri olan İnönü Zaferlerinin, milletin bağımsızlık ülküsünün yanında askeri gücünün de görülmesini sağladığını kaydeden Bakıcı, İnönü Zaferlerinin, Anadolu'da başlayan Kurtuluş mücadelesine büyük bir moral ve güç kattığını bildirdi. Bakıcı mesajında: "Cumhuriyetimize giden yolu açan zaferlerden biri olan 2. İnönü Zaferi'nin önemini milli mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, "Siz orada yalnız düşmanı değil, milletimizin makus talihini de yendiniz" ifadesiyle ortaya koymuştur. Kurtuluş Savaşı'mızdan ve İnönü Zaferleri gibi nice şanlı zaferlerden aldığımız ruhla Cumhuriyetimizi daha da ilerilere götürmek için çalışıyoruz. Atalarımızın canlarını ortaya koyarak bizlere miras bıraktıkları bu ülkeyi bizlerde, bugün çağın gerektirdiği bilgi ve donanımla medeniyet yarışında daha ileriye, muasır medeniyetler seviyesine taşımak için büyük bir gayret gösteriyoruz. Kurulduğundan bu güne kadar milletimizin fedakarlığı, gayreti, dayanışması ve çalışkanlığı ile dünyanın önemli ülkelerinden biri haline gelen Türkiye, bundan sonra da önüne koyduğu hedefler içerisinde çalışmaya devam edecektir. Bu büyük mücadelenin yıl dönümünde, başta Kurtuluş Savaşımızın önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönü'yü ve İstiklal Savaşı'mızın tüm kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyorum" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 2. İnönü Zaferi'nin 92. Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement