2 Kadını Öldüren Sanığa 2 Kez Müebbet - Son Dakika
Güncel

2 Kadını Öldüren Sanığa 2 Kez Müebbet

2 Kadını Öldüren Sanığa 2 Kez Müebbet

Manavgat'ta geçen yıl Şule Seçil Tengir ve Hürrem Babaoğlan'ı pompalı tüfekle öldüren 31 yaşındaki Mutlu Polat iki kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

25.09.2014 20:54  Güncelleme: 09:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde geçen yıl 37 yaşındaki Şule Seçil Tengir ve 33 yaşındaki Hürrem Babaoğlan'ı pompalı tüfekle vurup öldüren 31 yaşındaki Mutlu Polat iki kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Manavgat 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına sanık Mutlu Polat, sanık vekili Avukat Nurettin Uğur, müşteki yakınları ve müşteki Avukatları Aliye Coşar ile Avukat Leyla İldir katıldı. Sanık Avukatı Nurettin Bulut savunmasında, müvekkilinin Seçil Şule Tengir ile yaptığı telefon görüşmesinde kendisine hakaretler edilmesiyle olay yerine geldiğini, Tengir'in ve Hürrem Babaoğlan'nın da hakaretlere devam etmesi üzerine öldürme kastı bulunmamasına rağmen kendini kaybederek tahrik altında eylemi gerçekleştirdiğini belirtti ve müvekkili Mutlu Polat'ın tahliyesini istedi. Müşteki avukatları Leyla İldir ve Aliye Coşar ise, müdafaa avukatının savunmasını kabul etmediklerini, olaydan önce uzun süre Seçil Şule Tengir'in tehdit altında kaldığını, çocuğu ile tehdit edildiğini, koruma kararı altındayken öldürüldüğünü, sanığın bütün bunlar göz önüne alınarak cezalandırılmasını talep ettiler.

PİŞMANIM DEDİ

Mahkeme başkanının son sözünü sorduğu sanık Mutlu Polat ise, pişman olduğunu belirterek, "Keşke olmasaydı. Çok pişmanım. Vicdan azabı çekiyorum. Takdir yüce mahkemenindir" dedi.

Mahkeme heyetinin duruşmaya 5 dakika ara vermesinin ardından sanık ve müştekilerin avukat ve yakınları yeniden salona davet edildi. Mahkeme başkanı tarafından okunan kararda; sanığın TCK'nın 81'inci maddesi gereğince ayrı ayrı 2 kez müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına ve herhangi bir indirim uygulanmamasına karar verildi. Duruşmanın ardından konuşan Avukat Leyla İldir, sanığa verilen cezanın yeterli olmadığını belirterek, "Mahkeme sanığa her iki cinayet için ayrı ayrı müebbet verdi. Maalesef verilen cezanın kadın cinayetlerinin önlenmesi açısından yeterli olmadığına inanıyorum. Yargıtay boyutunda davamıza devam edeceğiz. Yargılamanın en başından beri biz bagajında ateşlemeye hazır bir şekilde pompalı tüfekle olay yerine gelmesini tasarlayarak mümkün olduğunu söylüyoruz" diye konuştu.

Seçil Şule Tengir'in babası Ömer Tengir ise, "2 masum can. 2 ağırlaştırılmış müebbet verilmesi gerekirken müebbet cezası çıktı. Buna kesinlikle itiraz ediyoruz. Herkes pompalı tüfekle gelsin gitsin öldürsün. Türkiye'deki bu sistem kadın cinayetlerini özendiriyor" dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Evli ve 1 çocuk babası Mutlu Polat, bir süre birlikte olduğu Şule Seçil Tengir'le ayrıldıktan sonra telefonla tacizlerini sürdürdü. 8 Nisan 2013'de saat 08.40 sıralarında Antalya Caddesi'nde servis bekleyen Şule Seçil Tengir ve Hürrem Babaoğlan'ın yanına otomobiliyle yanaşan Mutlu Polat, pompalı tüfekle ateş ederek 2 kadını öldürdü. Mutlu Polat daha sonra aynı tüfeği göğsüne doğrultarak ateşlemiş ağır yaralanarak hastanede tedaviye alınmıştı. - Manavgat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 2 Kadını Öldüren Sanığa 2 Kez Müebbet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement