2 Metre Karda 2 Gün Yürüdü - Son Dakika
Güncel

2 Metre Karda 2 Gün Yürüdü

Mahsur kaldığı yaylada 6 gündür kendisinden haber alınamayan İbrahim Erol Arslan, 2 metre karda iki gün yürüyerek geçtiğimiz gece kendi imkanları ile evine döndü.

07.11.2014 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize’de yaşanan ilginç olayda yaklaşık 10 gün önce tek başına Çamlıhemşin İlçesi Palovit Yaylası’na çıkan İbrahim Erol Arslan (35) yedi gün önce şiddetli yar yağışı sonucu yolların kapanması ile yaylada mahsur kaldı. İletişim kurulamayan Arslan’dan altı gün boyunca haber alınamayınca hayatından endişe eden yakınları jandarmadan yardım istedi. Geçtiğimiz gün Malatya 2. Ordu Komutanlığı Hava Arama-Kurtarma Birliği'nden gelen helikopter Arslan’ın mahsur kaldığı düşünülen evin yanına kurtarma ekibi indirdi. Ancak Arslan’ın evde olmadığı anlaşıldı. Olay yerine inen kurtarma ekipleri evde kimsenin bulunmadığını ancak çevrede ayak izleri gördüklerini rapor ettiler.

Hayatından endişe edilen Arslan, yaylaya doğru yaya olarak kurtarma çalışması başlatan yakınları tarafından yayladan kilometrelerce aşağıda bir yayla evinde dinlenirken bulundu.

İKİ GÜN KARDA YÜRÜDÜ

Yaşadıklarını anlatan Arslan, iki gün kalınlığı 2 metreyi bulan karda yürümek zorunda kaldığını belirterek, “Yaylaya çıkmıştık. Birkaç gün sonra yoğun bir kar yağışı başladı. Tipi iki gün sürdü. İki gün evden hiç çıkamadım. dışarıda yaklaşık 2 metre kar oluşmuştu. Tipi kesilince kapıyı açmayı başararak Amlakit Yaylası'na doğru yürümeye başladım. Bir gece yaylada bir evde kaldım. İkince gün ise hava kararmadan gördüğün bir eve sığındım. Yaklaşık 2 gün yürüdüm. Beni aramak için çıkanlar ile bu evde karşılaştım. Yeterli yemeğim vardı. Hiçbir sıkıntı yaşamadım. Sonradan beni aradıklarını öğrendiğim helikopteri de gördüm“ dedi. 

GÖKTÜRK FIRAT

RİZE

2 Metre Karda 2 Gün Yürüdü
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 2 Metre Karda 2 Gün Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement