2 Metrelik Serap Tedaviyi Kabul Etmemiş - Son Dakika
Güncel

2 Metrelik Serap Tedaviyi Kabul Etmemiş

Erzurum'da 2 metre boyu ve çeşitli hastalığı nedeniyle toplum içinde sıkıntı yaşayan Serap Demir'in ilgili kurumlarca planlanan tedavileri kabul etmediği bildirildi.

10.10.2018 13:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da 2 metre boyu ve çeşitli hastalığı nedeniyle toplum içinde sıkıntı yaşayan Serap Demir'in ilgili kurumlarca planlanan tedavileri kabul etmediği bildirildi.

Erzurum Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde, aynı kurumun İl Müdürü Cemil İlbaş, İl Sağlık Müdürü Mahmut Uçar ve Erzurum Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Haluk İlhan'ın katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

Uçar, toplantıda yaptığı konuşmada, Serap Demir'in 2013 yılından beri Erzurum'daki üniversite ve devlet hastanelerine çeşitli hastalıklarından dolayı başvuruda bulunduğunu söyledi.

Demir'e başvurduğu birimlerce tedavi olanağının sağlandığını vurgulayan Uçar, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Serap'ın fiziksel ve cinsiyetiyle ilgili çeşitli tanıları mevcut. Bunları kişisel mahremiyet nedeniyle paylaşamıyoruz. Serap'ın hastalık tanılarıyla ilgili ilimizde her türlü tedavisi yapılabiliyor. Serap yakın zamanda üniversite hastanemizin Kadın Doğum, Üroloji ve Plastik Cerrahi birimlerimizce multidisipliner olarak planlanan tedaviyi daha önceden reddetmiştir."

Uçar, Demir'in hastalığı ve içinde bulunduğu sıkıntılar nedeniyle sorunlar yaşadığını ifade ederek, kendisine ulaşılması ya da ailenin irtibat kurması ndilerine ulaşması durumunda psikolojik destek eşliğinde tedavilerinin yaptırılacağını kaydetti.

Erzurum'da 15 bin kişiye ücretsiz evde bakım ve tedavi hizmeti sunduklarını dile getiren Uçar, bu tarz hastalara ulaşılması durumunda her türlü hizmeti vermeye hazır olduklarını aktardı.

Demir ailesine gerekli sağlık ve sosyal destek verildi

Cemil İlbaş da Serap Demir ve ailesiyle yapılan görüşmelerde, genç kızın sürekli aynı adreste ailesiyle oturduğunu tespit ettiklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Demir ailesine kurumuz başta olmak üzere İl Sağlık Müdürlüğü ve Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesince gerekli sağlık ve sosyal anlamda destek verilmiştir. Serap Demir 2011 yılı mart ayında evden kaçması sonrası sağlık tedbirleri kapsamında 5 ay kurumuzda kalmış ve ailenin talebi üzerine aileye teslim edilmiştir. Ailede 3 engeli kardeş var. Ekim 2011 itibarıyla kardeşinin adına anneleri evde bakım ücreti almakta ve bu kapsamda aileye 2011 yılından itibaren 52 bin 310 lira ödenmiştir."

Devlet ailenin diğer engelli çocuklarına yardım etmiş

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün Demir ailesinin engelli diğer çocukları için de 2013 yılı itibarıyla sosyal ve ekonomik destek kapsamında 34 bin lira destek sağladığını belirten İlbaş, Serap Demir ve ailesine kurum ve kuruluşlar hakkında detaylı bilgilendirmelerin anlatıldığını kaydetti.

Erzurum'da her ay düzenli olarak 7 bin 905 kişiye kişi başı bin 179 lira hasta bakım ücreti verildiğini anlatan İlbaş, "Serap kızımız ile dün telefon görüşmesi yapıldı. Serap'a detaylı bilgilendirme yapılmasına rağmen kendisi 'hiçbir şekilde kurumların hizmetini istemediği, kurum hizmetlerini bildiğini ve istediği zaman ilgili kurumlara ulaşabileceğini' ifade etti. Devletimiz başta Serap kızımız olmak üzere sosyal politikalar kapsamında bütün vatandaşlarına devlet ilkesi gereği kol kanat germektedir. Sosyal politikalar kapsamında İnsan hakları temelli sosyal politikalar üretme, geliştirme ve uygulamada ülkemiz dünyanın sayılı ülkeleri arasındadır."

Demir ailesi her ay devletten sosyal yardım alıyor

Vakıf Müdürü İlhan da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca aileye Serap Demir ve iki engelli kardeşi için aylık bin 301 lira engelli aylığı ve 35 lira şartlı eğitim yardımı yapıldığını aktardı.

Aileye gıda, kömür ve nakdi yardımların yapıldığını anlatan İlhan, ailenin müracaatları kapsamında ise 2018 yılının mart ve nisan aylarında kendilerine bin 250 lira yardım yapıldığını kaydetti.

İlhan, ailenin çeşitli nedenlerle devletten aldığı düzenli sosyal yardımların aylık toplamının 3 bin 355 lira olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 2 Metrelik Serap Tedaviyi Kabul Etmemiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karaman'da Kayalıklar Arasında Mahsur Kalan Oğlak Kurtarıldı
    15:25 Karaman'da Kayalıklar Arasında Mahsur Kalan Oğlak Kurtarıldı

    Karaman'ın Bozkandak köyünde bir çiftçiye ait oğlak, kayalıklar arasında mahsur kaldı. AFAD ekipleri oğlağı kurtararak sahibine teslim etti.

  • Bursa'da Osmangazi Tarihi Kent Koşusu Sebebiyle Yollar Kapatılacak
    15:24 Bursa'da Osmangazi Tarihi Kent Koşusu Sebebiyle Yollar Kapatılacak

    Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, 21 Nisan Pazar günü gerçekleşecek olan Osmangazi Tarihi Kent koşusu nedeniyle kapatılacak yollar hakkında açıklama yaptı. Koşu, iki farklı güzergahta gerçekleşecek ve etkinlik süresince belirtilen yollar trafiğe kapatılacak.

  • Adıyaman'da motosiklet kazası: Anne ve oğlu yaralandı
    15:24 Adıyaman'da motosiklet kazası: Anne ve oğlu yaralandı

    Adıyaman'da, yolun karşı tarafına geçmeye çalışan anne ve oğlu, motosikletin çarpması sonucu yaralandı. Kazada yaralanan anne ve oğlu hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Organ Bağışı Yapan Genç Kızın Cenazesi Toprağa Verildi
    15:24 Organ Bağışı Yapan Genç Kızın Cenazesi Toprağa Verildi

    Yalova'da trafik kazası sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Melek Karakaş'ın cenazesi, organlarının bağışlanması sonucu 4 hastaya umut oldu. Cenaze törenine ailesi, yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

  • Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin 2023 Yılı Faaliyet Raporu Kabul Edildi
    15:23 Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin 2023 Yılı Faaliyet Raporu Kabul Edildi

    Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin 2023 yılı mali genel kurul toplantısında, 2023 yılı faaliyet raporu oybirliği ile kabul edildi. Birliğin 2023 yılında gerçekleştirdiği kuru meyve ve mamulleri ihracatının detayları da açıklandı. Rapora göre, Birliğin kuru meyve ve mamulleri ihracatının Türkiye genelindeki payı yüzde 18,6 olarak gerçekleşti ve en fazla ihracat yapılan ülkeler arasında Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, İtalya ve Irak yer aldı.

  • Midyat'ta Kaldırım İşgali Denetimi Yapıldı
    15:23 Midyat'ta Kaldırım İşgali Denetimi Yapıldı

    Midyat Belediyesi zabıta ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği ekipleri, araçlarını kaldırıma park eden sürücüleri uyardı. Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, kaldırımların yayalara ait olduğunu ve vatandaşlardan duyarlılık beklediklerini belirtti.

  • Denizlispor Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı Düzenliyor
    15:19 Denizlispor Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı Düzenliyor

    TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Denizlispor, 6 Mayıs Pazartesi günü saat 18.30'da EGS Kongre ve Kültür Merkezi Toplantı Salonu'nda Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı düzenleyecek. Toplantının ertelenmesi durumunda ise 14 Mayıs Salı günü aynı yer ve saatte gerçekleştirilecektir.

  • Muğla Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi destek miktarını arttırdı
    15:19 Muğla Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi destek miktarını arttırdı

    Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, ülkenin içinde bulunduğu olumsuz ekonomik şartlarda ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanan maddi destek miktarını yüzde 110 arttırdıklarını söyledi. Halk Kart desteği ile ihtiyaç sahibi ailelerin banka kartına aylık yüklenen miktar ile temel ihtiyaçlarının karşılaması sağlanıyor.


Advertisement