2 milyar dolar ile sırra kadem basan Thodex'in kurucusu yatırımcı çekmek için kampanya düzenlemiş - Son Dakika
Ekonomi

2 milyar dolar ile sırra kadem basan Thodex'in kurucusu yatırımcı çekmek için kampanya düzenlemiş

400 bin kullanıcısı olan yerli kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in sırra kadem basması gündeme bomba gibi düştü. 2 milyar dolar ile Arnavutluk Tiran'a gittiği tespit edilen Özer, çeşitli kampanyalar ile yatırımcı çekmiş. Şirketin kurulduğu dönemde çekilişle Porsche veren Özer, kullanıcılara 2 milyon Dogecoin dağıtmayı vaat etmiş.

22.04.2021 11:05  Güncelleme: 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de 400 bin kullanıcısı olan yerli kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, 2 milyar dolarla sırra kadem bastı. Özer'in dün akşam saat 18.00'de İstanbul Havalimanı'ndan yurt dışına çıktığı belirlendi.

BİR GÜN ARAYLA İKİ FARKLI AÇIKLAMA

Siteye giriş yapamayan yatırımcılar endişelenirken, borsadan 20 Nisan tarihinde yapılan açıklamada planlı bakım çalışması yapıldığı ve çalışmanın 6 saat süreceği açıklanmıştı. Ancak aradan bir gün geçmesine rağmen hala giriş yapılamayan borsadan yapılan ikinci açıklamada ise devir işlemi nedeniyle sürecin 4-5 gün süreceği belirtildi. Borsaya giriş yapamayan yatırımcılar "battı mı?" diye düşünürken, bugün Özer'in kaçtığı ortaya çıktı.

KAMPANYA İLE YATIRIMCI ÇEKTİ

Aylık 12 milyar dolarlık işlem hacmi olan Thodex, yatırımcı çekmek için kullanıcılara 2 milyon Dogecoin dağıtacağını açıklamıştı. Bu kampanya ile yatırımcılar diğer borsalardaki yatırımlarını buraya taşıdı.

ÇEKİLİŞLE PORSCHE VERDİ

Ayrıca şirketin kurulduğu dönemde tanıtım amacıyla çekilişle Porsche marka lüks araç verdi. Yaptığı kampanya ile adını duyuran ve yatırımcı çeken Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in 2 milyar doları alıp Arnavutluk'a kaçtığı tespit edildi.

2 milyar dolar ile sırra kadem basan Thodex\'in kurucusu yatırımcı çekmek için kampanya düzenlemiş

Son Dakika Ekonomi 2 milyar dolar ile sırra kadem basan Thodex'in kurucusu yatırımcı çekmek için kampanya düzenlemiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (51)

  • 34: bizim insanimiza mustahak karsiliksiz cok para kazanmak bole olur 30 1 Yanıtla
  • Fatih: Millet kasiniyor 28 0 Yanıtla
  • oha be: helali hoş olsun valla , bizim millet akıllanmıyor çiftlik banka tosun nasıl koyduysa bu 2 katını koymuş sadece bu duruma gülerim :))))) 24 4 Yanıtla
  • bilirkişi: böyle haberleri gördükçe fakirliğimden gurur duyuyorum nedeni ise aptal yerine koyulamamam helal olsun adama kuruşuna kadar harca yigidim 23 0 Yanıtla
  • Hüseyin yaran : Aptallar olmasa bu insanlar nasil dolandiracak sözde ülkede kriz var bu paralar emin ol uyanik gecinen gariban ve orta kesim olarak anılan vatandaşlar yapıyor hiçbir iş adamı böyle firmalara para yatırmaz açız aç diyenler çok para kazanmak için yatırıyor aynısını çiftlik bankta gördük sözde ülkede para yok Allah işte bak nasıl aklı bulandırıyor para varken yok diye ağlarlar şimdi yok oldu gerçek ağla gerçi bunlar utanmaz devlet paranızı banka ya tl yatır dediği zaman aptalmiyim derler şimdi de kanun yok derler daha geçen hafta yasakladı Erdoğan sanal para ile ticaret büyük adam ileriyi görüyor işte 15 5 Yanıtla
  • srt: ASLAN PARÇASI BE MAŞALLAH 18 2 Yanıtla
  • Gaddar: Jelal olsun adama. Ne profesorler, ne muhendizler kanmıştır 18 2 Yanıtla
  • Mustafa Arıcan : Ülkedeki yasalar bu kadar basit işte milyar dolarlar dönsün ve hiç bir teminat alma sonrada böyle picler vatandaşı carpsin 19 1 Yanıtla Tc: Yatırma yasa yatir mi diyor banka var banka yatir altin al 7 6
  • Dobrowski: Tosuncuğun rekorunu kaça katladı.... 17 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Beijing'in GSYİH'sı 2024'ün ilk çeyreğinde yüzde 6 arttı
    14:29 Beijing'in GSYİH'sı 2024'ün ilk çeyreğinde yüzde 6 arttı

    Çin'in başkenti Beijing'in gayrisafi yurtiçi hasılası (GSYİH), 2024'ün ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artarak 1,05 trilyon yuanı (yaklaşık 148 milyar ABD doları) aştı. Kentin birincil sektörlerinin katma değeri yüzde 3,2 artarken, ikincil sektörlerinin katma değeri yüzde 7,3 artış gösterdi. Kentin üçüncül sektörlerinin katma değeri ise yüzde 5,8 arttı. Beijing, 2024 yılı için yüzde 5 civarında GSYİH büyüme hedefi belirlemiş bulunuyor.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çiftçilere nohut tohumu dağıttı
    14:10 Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çiftçilere nohut tohumu dağıttı

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı Mahallesi'nde çiftçilere nohut tohumu dağıttı ve tarımsal üretimi artırarak Kayseri'yi tarımsal üretim merkezi haline getireceklerini ifade etti. İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav da çiftçilere destek verdiklerini belirtti.

  • Karabük'teki MARZİNC Fabrikasında İşçiler Eylem Yaptı
    14:07 Karabük'teki MARZİNC Fabrikasında İşçiler Eylem Yaptı

    Karabük'teki MARZİNC fabrikasında çalışan DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası'na üye işçiler, 2023-2025 dönemi toplu sözleşmendeki haklarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı. Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Atar, işçilere destek vererek, toplu iş sözleşmesindeki eksikliklerin giderilmesini istedi.

  • Türkiye ve Tanzanya Arasında Yıllık 1 Milyar Dolarlık Ticaret Hedefi Belirlendi
    14:05 Türkiye ve Tanzanya Arasında Yıllık 1 Milyar Dolarlık Ticaret Hedefi Belirlendi

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye-Tanzanya İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, iki ülke arasında yıllık 1 milyar dolarlık ticaret hedefinin belirlendiğini açıkladı. Bolat, tarım, sanayi, tekstil-giyim, ilaç gibi sektörlerde önemli fırsatlar bulunduğunu ve geçen yıl 350 milyon dolar olan ticaret hacminin hedefe ulaşabileceğini belirtti.

  • Türkiye-Tanzanya İş Forumu'nda Ticaret Hedefleri Konuşuldu
    14:00 Türkiye-Tanzanya İş Forumu'nda Ticaret Hedefleri Konuşuldu

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye-Tanzanya İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye ile Tanzanya arasındaki ticaret hacminin arttığını ve hedeflerinin 1 milyar dolar olduğunu belirtti. Yılmaz, Afrika kıtasıyla olan ticaretin de önemli ölçüde arttığını vurgulayarak, Türk müteahhitlerinin Tanzanya'da üstlendiği projelerin başarılı olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türk iş insanlarını Tanzanya'ya yatırım yapmaya teşvik etti.

  • 6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu İstanbul'da düzenlendi
    13:59 6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu İstanbul'da düzenlendi

    6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu, Perşembe günü İstanbul'da gerçekleşti. Forum, Türkiye ve Çin arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin genişletilmesi konularında temsilcilerin katılımıyla gerçekleşti.

  • Gaziantep'te kaçakçılık operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı
    13:59 Gaziantep'te kaçakçılık operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı

    Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde yapılan bir işyerine düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 10 ton 950 gram sahte markalı deterjan ve 66 bin 430 çeşitli markalara ait ambalaj ele geçirildi. Operasyonda 1 şüpheli gözaltına alındı.

  • Şahinbey Belediyesi 10 Milyon Fide Dağıtımı Gerçekleştirdi
    13:53 Şahinbey Belediyesi 10 Milyon Fide Dağıtımı Gerçekleştirdi

    Şahinbey Belediyesi tarımsal üretimi desteklemek amacıyla 10 milyon adet domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz fidesi dağıttı. Dağıtımın birkaç gün süreceği ve tüm çiftçilere ulaşılması hedeflendiği açıklandı.


Advertisement