2'nci İstanbul Karagöz Festivali'nde Ödüller Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

2'nci İstanbul Karagöz Festivali'nde Ödüller Sahiplerini Buldu

2'nci İstanbul Karagöz Festivali'nde ödüller sahiplerini bulduİSTANBUL, (DHA) - BU yıl ikincisi düzenlenen İstanbul Karagöz Festivali'nde Karagöz sanatına katkı sağlamış kişi ve kurumlara, "Emek, Destek ve Yaşayan İnsan Hazinesi" ödülleri verildi.

03.10.2018 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2'nci İstanbul Karagöz Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu

İSTANBUL, (DHA) - BU yıl ikincisi düzenlenen İstanbul Karagöz Festivali'nde Karagöz sanatına katkı sağlamış kişi ve kurumlara, "Emek, Destek ve Yaşayan İnsan Hazinesi" ödülleri verildi.

Eyüpsultan Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Karagöz Derneği tarafından düzenlenen tören Eyüp Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Hayal Musiki Cemiyeti'nin konseriyle başlayan törene Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, Karagöz Derneği Başkanı Enis Ergün, Prof. Dr. Oğuz Özyaral ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gecenin onur konuğu ise yazar Üstün İnanç oldu. Gecede, Karagöz sanatına katkı sağlamış kişi ve kurumlara, "Emek, Destek ve Yaşayan İnsan Hazinesi" ödülleri verildi.

Törende Karagöz sanatçıları Ünver Oral ve Duygu Tansı, araştırmacı Nilüfer Özçörekçi Göl, geleneksel sanatçı Bekir Sıddık Soysal ve Müzisyen Levent Çelik, Emek Ödülü'nün sahibi oldu. Yaşayan İnsan Hazinesi Ödülü, Tevfik Dinç, Ata Camuz ve Deniz Özgökbel'e verildi. Karagöz sanatına destek ödülünün sahibi ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Eyüpsultan, Sultanbeyli, Tuzla, Pendik, Şile, Bayrampaşa, Beykoz, Arnavutköy, Bağcılar, Üsküdar, Güngören, Esenler, Çekmeköy Belediyelerine ve İstanbul Rumeli Üniversitesi oldu.

"31 EKİM'E KADAR DEVAM EDECEK"

Önemli bir etkinliğe imza attıklarını söyleyen Karagöz Derneği Başkanı Enis Ergün, 'Bir ay boyunca Karagöz tarihinin en önemli festivalini gerçekleştireceğiz. Türkiye'nin farklı illerinden birçok Karagöz sanatçısı dün itibariyle İstanbul'a geldi. 1 Ekim Dünya Çocuk Günü'nde Karagöz Festivali'nin çocuk açılışını gerçekleştirdik. Bu akşam da Karagöz Festivali Ödülleri'nin 2'ncisi gerçekleştiriyoruz. Bu sene onur konuğumuz Üstün İnanç. Karagöz Sanatına Emek Ödülleri dağıtılacak. Ardından gösterilerimiz, çocuklara gençlere yönelik atölyelerimiz de 31 Ekim'e kadar devam edecek. Bu, İstanbul'da 39 ilçenin tamamında gerçekleştirilen ilk festival olacak. Yüz bin çocuğun tamamına karagöz tasviri hediye etmiş olacağız' dedi.

"FESTİVAL SAYESİNDE BÜTÜN TÜRKİYE İLE TANIŞACAĞIZ"

Karagöz sanatçısı Cengiz Samsun, "Bu etkinlikleri Karagöz camiası ve Karagöz sanatı için bulunmaz bir nimet olarak tanımlayabilirim. Çünkü Karaöz sanatı bu güne kadar göz ardı edildi. Biz kendimizi gösterme fırsatı bulamamıştık. Halk da bize ulaşamadı. Bu festival sayesinde bütün İstanbul halkıyla ve bütün Türkiye ile tanışacağız? diye konuştu.

"GELENEK VE GÖRENEKLERİ GÜNÜMÜZE TAŞIMAYI İSTEDİK"

Festivale verdikleri desteklerden ötürü büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, 'Karagöz-Hacivat bizim aslında geleneksel sanatlarımızın en önde gelen figürlerinden. İstiyoruz ki bu festival kapsamında çocuklarımıza ve yeni nesillerimizde bu geleneksel sanatlarımızı tanıtalım. Hem de bu sanat kapsamında medeniyetimize, kültürümüze, yaşam tarzımıza ait alışkanlıkları, gelenek ve görenekleri bu vesileyle günümüze taşıyalım. Bu akşam bir ödül töreni de var. İnşallah o da yerine gelecek' diye konuştu.

(FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ)

2\'nci İstanbul Karagöz Festivali\'nde Ödüller Sahiplerini Buldu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 2'nci İstanbul Karagöz Festivali'nde Ödüller Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şanlıurfa'da çıkan bıçaklı kavgada 4 kişi yaralandı
    18:18 Şanlıurfa'da çıkan bıçaklı kavgada 4 kişi yaralandı

    Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 4 kişi yaralandı. Ahmet Yesevi Mahallesi Açıksu Caddesi'nde iki grup arasında henüz bilinmeyen nedenle çıkan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Servis ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar kentteki hastanelere kaldırıldı.

  • Konya Karapınar'da Trafik Kazası: 5 Yaralı
    18:17 Konya Karapınar'da Trafik Kazası: 5 Yaralı

    Konya'nın Karapınar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Ereğli'den Karapınar istikametine seyir halinde olan bir otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaldırıma çarptı. Kazada otomobil sürücüsü ile araçta bulunan 4 kişi yaralandı ve Karapınar Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtiliyor. Kazayla ilgili tahkikat devam ediyor.

  • Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Bir memlekette özgür bir şekilde yaşayabilmek, birbirleri ile hemhal olabilmek o memleketin en büyük zenginliği
    18:15 Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Bir memlekette özgür bir şekilde yaşayabilmek, birbirleri ile hemhal olabilmek o memleketin en büyük zenginliği

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde düzenlenen AK Parti mitinginde yaptığı konuşmada, bir memlekette özgür bir şekilde yaşayabilmek ve birbirleri ile hemhal olabilmek o memleketin en büyük zenginliği olduğunu belirtti. Yumaklı, Pınarbaşı'nın doğal güzelliklerini ve yapılacak hizmetleri anlatarak, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

  • Balıkesirli doğa yürüyüşçüleri Everest Ana Kampı'na doğru yola çıktı
    18:14 Balıkesirli doğa yürüyüşçüleri Everest Ana Kampı'na doğru yola çıktı

    Balıkesir'in Edremit Körfezinden bir grup doğa yürüyüşçüsü dünyanın çatısı olarak bilinen Everest Ana Kampına gitmek için yola çıktı. Adramut Doğa Gezginleri grubu, 16 günlük bir program gerçekleştirerek Himaleya'ların güzellikler ve zorlukları eşliğinde Everest Ana Kampı'na ulaşmayı hedefliyor.

  • Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Türkiye'nin ikinci yüzyılını yerel yönetimlerle inşa edeceğiz
    18:13 Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Türkiye'nin ikinci yüzyılını yerel yönetimlerle inşa edeceğiz

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ikinci yüzyılını yerel yönetimlerle inşa etmek için gayret sarf edeceklerini belirtti.

  • Boyabat'ta sandık kurulu başkan ve üyelerine eğitim verildi
    18:12 Boyabat'ta sandık kurulu başkan ve üyelerine eğitim verildi

    Sinop'un Boyabat ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde görev alacak sandık kurulu başkan ve memur üyelere eğitim verildi. İlçe Seçim Kurulu Müdürlüğünce düzenlenen eğitimde, sandık başkanlarına görevleri, yetki ve sorumlulukları ile seçim kuralları hakkında bilgi verildi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli'ye 24 milyar lira prim teşviki verdik
    18:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli'ye 24 milyar lira prim teşviki verdik

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Kocaelili işverenlere 24 milyar lira tutarında prim teşviki verdiklerini ve ildeki aktif sigortalı sayısının 276 binden 786 bine çıktığını belirtti. Ayrıca, ulaştırma alanında yapılan yatırımları da anlatan Erdoğan, Kocaeli'nin yüksek hızlı tren merkezi haline getirildiğini ve birçok alanda hizmetlerin devam ettiğini söyledi.

  • Anavatan Partisi, Mersin'de Cumhur İttifakı'nın adayına destek vereceğini açıkladı
    18:09 Anavatan Partisi, Mersin'de Cumhur İttifakı'nın adayına destek vereceğini açıkladı

    Anavatan Partisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, Mersin'de Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Serdar Soydan'a destek vereceğini duyurdu. Partinin Genel Başkan Yardımcısı Semih Narlı, Mersin ziyaretinde yapılan toplantıda Soydan'a destek kararını açıkladı ve bu birlikteliğin tüm Türkiye'ye sinerji yaratacağını belirtti. Anavatan Partisi, Soydan'ın başkanlığında Mersin'in tekrar Akdeniz'in incisi haline geleceğine inandıklarını ifade etti.


Advertisement