2. Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Festivali - Son Dakika
Güncel

2. Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Festivali

Cumhurbaşkanlığı himayesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Festivali'nde Cacaebey Meydanı'nda kurulan mini dükkanlarda yöresel ürünler ve hediyelik eşyaların satışı yapılıyor.

05.08.2018 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı himayesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Festivali'nde Cacaebey Meydanı'nda kurulan mini dükkanlarda yöresel ürünler ve hediyelik eşyaların satışı yapılıyor.

Kırşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kırşehir Valiliği ve Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi iş birliğiyle Kırşehir Cacabey Meydanı'nda gerçekleştirilen festivalde kurulan mini dükkanlarda Kırşehir yöresine ait onxy taş işlemeciliği, pekmez, minyon ve ahşap hediyelik eşyalar ile yöresel lezzetler vatandaşların beğenisine sunuluyor.

Onxy taş işlemeciliği üzerine dükkan açan Erdem Ertek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konser alanında yaptıkları hediyelik ürünlerini sergilediklerini, vatandaşların ilgisi olduğunu ve bazı ürünler için de sipariş aldıklarını söyledi.

Neşet Ertaş renkli baskısı bulunan onxy taşından yapılan hediyelik ürünlerin daha çok talep edildiğini vurgulayan Ertek, şunları kaydetti:

"Her zaman üretimini yaptığımız çok sayıda hediyelik eşya ile Neşet Ertaş Festivali için özel hazırladığımız ürünleri burada sergiliyoruz. Mini dükkanımızda Neşet Ertaş ile ilgili buzdolabı süsleri, plakalar, saatler, resimli taş baskılar, onxy taşından yaptığımız isimlikler, vazolar ve Kırşehir'in pekmezi bulunuyor. Yurt dışından ve çevre illerden gelen vatandaşlar ürünlerimizi beğeniyor. İnceledikleri ve ilgi duydukları ürünleri satın alıyor. Bazı ürünlerde ise üzerilerine isim baskıları yapacağımız için sipariş veriyor. Hafta içi onları hazırlayıp teslim edeceğiz. Festival ile burada yaklaşık 20-21 mini dükkan var. Yemekler, tatlılar, ahşap hediyelik ürünler de mevcut. Kırşehir'lilerin yoğun ilgisi var. Etkinlik vesilesiyle konserler için alana gelenler, dükkanları da gezmiş oluyor. Emeği geçenlere teşekkür ederiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 2. Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement