"2. Perakendeciler Zirvesi" - Son Dakika
Güncel

"2. Perakendeciler Zirvesi"

"2. Perakendeciler Zirvesi"

İndirim mağazacılığının duayeni Nils Brandes Avea sponsorluğunda "2. Perakendeciler Zirvesi"ndeydi

11.12.2012 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Retail News ve Türkiye Perakendeciler Federasyonu tarafından düzenlenen 2. Perakendeciler Zirvesi 8-9 Aralık'ta Avea sponsorluğunda gerçekleşti. Zirveye katılan Nils Brandes ALDI'nin sırlarını ve indirim mağazacılığının inceliklerini anlattı. Brandes başarı için; optimize etmek değil minimize ve maksimize etmek gerektiğine dikkat çekti.

Avea sponsorluğunda gerçekleşen zirveye dünyada indirim ve yüksek indirim alanında en önemli perakende danışmalarından biri olan Nils Brandes konuk oldu. Dünyanın en başarılı firmalardan biri olan Alman perakende zinciri ALDI'nin sırlarını aktaran Brandes, indirim ve yüksek indirim konseptlerinin farkını anlatarak, konunun sadece fiyata endeksli olmadığına, önemli olanın arka plandaki organizasyonun sırlarının bilinmesi olduğuna değindi. Sunumunda şirketlerdeki karmaşıklık yaratan konularla nasıl baş edilebileceğine dair ipuçları veren Brandes, Türkiye pazarını da değerlendirerek perakendecilerin sorularını da yanıtladı.

Optimize etmek değil, minimize ve maksimize etmek gerekiyor

"Küçük dükkanlar, küçük gruplar yönetimi kolaylaştırır, hataların çabuk fark edilmesini sağlar ve daha küçük hasarlarla düzeltme imkanı sunar" diye konuşan Brandes, büyük projelerin genelde çok zor ve karmaşık olduğunu belirterek "Karmaşayı masrafla veya giderle eşitleyebilirsiniz. Bu formülü herhangi bir şirket için kullanabiliriz. Ürünün, tedarikçinin, çalışanın, birimlerin vs çokluğu karmaşıklığı artırır. Sadece yapabileceğiniz şeye odaklanmanız gerekir" dedi.

Konuya ilişkin Mark Twain'in 'Sürekli iyileştirme, gecikmiş mükemmellikten daha iyidir' sözünü hatırlatan Brandes "Optimize etmek değil, minimize ve maksimize etmek gerekiyor" dedi. Aldi'nin bugüne kadar hep İngilizce konuşulan yerlere yatırım yaptığını söyleyen Brandes bunun temel sebebinin tamamen daha basitlik ve kolaylık olduğunu vurguladı.

ALDI ürün bazında Walmart'tan 15 kat daha fazla satış yapıyor

Sunumunda perakende alanında dünyanın en büyük şirketi olan Walmart'ın rakamlarına da yer veren Brandes, "Walmart Aldi'den çok daha fazla çeşit satıyor. Walmart'ın cirosu Aldi'den çok daha yüksek. Fakat ürün bazında Aldi Walmart'tan 15 kat daha fazla satış yapıyor" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel '2. Perakendeciler Zirvesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Faaliyet Raporu Açıklandı
    20:39 İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Faaliyet Raporu Açıklandı

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, meclis toplantısında 2023 Yılı Faaliyet Raporu'nu açıkladı. İmamoğlu, yaptıkları yatırımları ve gerçekleştirdikleri transferleri paylaştı.

  • Üsküdar'da öğrencileri taşıyan servis aracının kaza anı kamerada
    20:38 Üsküdar'da öğrencileri taşıyan servis aracının kaza anı kamerada

    Üsküdar'da öğrencileri taşıyan servis aracı, yokuş aşağı indiği sırada önce istinat duvarına, sonra da park halindeki araçlara çarptı. Kazanın güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı. Servis şoförü ve öğrencilerden bazıları hafif yaralandı.

  • Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli törenle atıldı
    20:38 Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli törenle atıldı

    Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli, Vali Ekrem Canalp ve AK Parti Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nun katıldığı bir törenle atıldı. Kooperatifin bölgeye hitap edeceğini belirten Vali Canalp, tesisin kentin geleceği için önemli bir adım olduğunu vurguladı. Milletvekili Nasıroğlu ise kooperatifin başarı hikayesi olduğunu ve açılışını 2025'te birlikte yapacaklarını söyledi.


Advertisement