2 Ton Fındığa Kurbanlık Boğa "Baba" - Son Dakika
Genel

2 Ton Fındığa Kurbanlık Boğa "Baba"

2 ton fındığa kurbanlık boğa "Baba" Ordu'da hayvan pazarında kurbanlıklar fındık karşılığında satılıyor Ordu kurbanlık hayvan pazarının maskotu olan 1 tonluk 'Baba' adlı boğa 2 ton fındık karşılığında satışa sunuldu.

24.08.2017 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2 ton fındığa kurbanlık boğa "Baba"

Ordu'da hayvan pazarında kurbanlıklar fındık karşılığında satılıyor

Ordu kurbanlık hayvan pazarının maskotu olan 1 tonluk 'Baba' adlı boğa 2 ton fındık karşılığında satışa sunuldu. Alıcı ile sahibi arasında yaşanan uzun pazarlıklar sonucu 14 bin 500 liradan satıldı

Hayvan sahipleri: "Nakit parası olmayan alıcılarla fındık karşılığında takas yapabiliyoruz"

ORDU - Ordu'da kurulan kurbanlık pazarında satışa sunulan 1 tonluk "Baba" isimli boğa, sahibi tarafından 2 ton fındığa satışa sunuldu.

Ordu'da Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte hayvan pazarı ilginç pazarlıklara sahne oluyor. Fındık hasat mevsimi olması sebebiyle hayvan pazarında kurbanlıklar ağırlıklarına göre fındık ile takas ediliyor. Ordu'nun Altınordu ilçesinde kurulan hayvan pazarının maskotu olan 1 tonluk 'Baba' adlı boğa, sahibi 2 ton fındığa satışa sunuldu. Baba'nın sahibi Özer Yavuz, 3 yaşındaki Baba'nın yaylalarda organik bitkiler yiyerek büyüdüğünü belirterek, "Alıcının nakdi yoksa 2 ton fındığa getiren Baba'yı alır" dedi.

Baba'nın sahibi Özer Yavuz, "Kurban fiyatlarımız 6 bin liradan başlıyor 20 bin liraya kadar çıkıyor. 1 ton ağırlığındaki Baba adlı boğamızın fiyatını kilosu 20 liradan 20 bin liradan satışa sunduk. Kendisi 3 yaşındadır. Gölköy'ün Selemen Yaylası'nda büyüttük. Şu anda pazarın en büyüğüdür. Fındık ile takas yapabiliriz. Alıcının nakit parası yoksa 2 ton fındığa Baba'yı veririm" diye konuştu.

Pazarın gözdesi haline gelen 1 tonluk Baba'yı almak isteyen bir alıcı ile hayvan sahibi arasında kıran kırana pazarlık yaşandı. İlk etapta 20 bin lirayı çok bulan alıcı Enver Özdemir, 13 bin lira vermek istedi. Ancak Baba'nın sahibi, "Baba'yı Arap turistler de istiyor. Paran yoksa 2 ton fındığı getir Baba'yı götür" dedi. Alıcı Enver Özdemir, bu kez rakamı 14 bin 500 liraya çıkardı. Bu rakamı da kabul etmeyen satıcı Özer Yavuz ile alıcı Enver Özdemir arasında yaşanan uzun pazarlıklar sonunda Baba, 14 bin 500 liraya satıldı.

Hayvan pazarında kurbanlık satışı yapanlar da fındık takası ile kurban satabileceklerini belirttiler. Satıcı Zeki Eren, hayvan sayısının bu yıl fazla olmadığını, bu sebeple fiyatların yüksek olduğunu söyledi. Fındık karşılığında hayvan satışı yaptıklarını belirten Zeki Eren, "Şu anda bir büyükbaş hayvan 11 bin liradan alınabiliyor. Örneğin 1.5 ton fındık getirene 350-400 kiloluk bir hayvan satabilirim. Bu yıl büyükbaş hayvanlara büyük ilgi var" dedi.

2 Ton Fındığa Kurbanlık Boğa "Baba"
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel 2 Ton Fındığa Kurbanlık Boğa 'Baba' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement