2. Türk Alman Enerji Forumu Başlıyor - Son Dakika
Ekonomi

2. Türk Alman Enerji Forumu Başlıyor

2. Türk Alman Enerji Forumu başlıyorANKARA - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier katılımlarıyla gerçekleştirilen 2. Türk Alman Enerji Forumu Başkent Ankara'da başlıyor.

26.10.2018 10:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2. Türk Alman Enerji Forumu başlıyor

ANKARA - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier katılımlarıyla gerçekleştirilen 2. Türk Alman Enerji Forumu Başkent Ankara'da başlıyor.

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier, beraberinde Alman sektörünün önemli temsilcileriyle birlikte 25-2 6 Ekim tarihlerinde Türkiye'ye ziyaret gerçekleştirdi. Altmaier'in heyetinde, Siemens, BASF ve EON gibi Alman şirketlerinin yanısıra, Türkiye'de yatırım ve ortakları bulunan şirketlerden temsilciler bulunuyor. Üst düzey temaslar gerçekleştiren Altmaier'ın ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in katılımlarıyla gerçekleştirilecek olan 2. Türk-Alman Enerji Forumu sabah saatlerinde iki ülke sektörünün temsilcilerinden oluşan heyetlerin bir araya gelmesiyle başladı. Basına kapalı gerçekleşen toplantılarda Altmaier'in muhataplarına Alman sermayesinin beklentilerini, yatırımlar ve ticaret alanlarında sorunları aktarması bekleniyor.

Forum kapsamında çok sayıda işbirliği anlaşmaları imzalanacak. Ayrıca Türk-Alman hükümetleri arasında enerji alanındaki işbirliğinin geliştirilmesini öngören bir niyet mektubunun da imzalanması bekleniyor.

Forum öncesi program, iki bakan başkanlığında heyetler arası görüşme toplantısıyla devam ediyor.

2. Türk Alman Enerji Forumu Başlıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi 2. Türk Alman Enerji Forumu Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement