2. Ulusal Kocatepe Tıp Öğrenci Kongresi Başladı - Son Dakika
Yaşam

2. Ulusal Kocatepe Tıp Öğrenci Kongresi Başladı

2. Ulusal Kocatepe Tıp Öğrenci Kongresi Başladı

2. Ulusal Kocatepe Tıp Öğrenci Kongresi, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde başladı.

01.11.2013 13:53  Güncelleme: 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2. Ulusal Kocatepe Tıp Öğrenci Kongresi, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde (AKÜ) başladı. 3 Kasım tarihine kadar sürecek olan kongrede bu yıl 'semptom yönetimi' teması ele alınacak.

AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Atatürk Kongre Merkezi'nde başlayan kongreye, Türkiye'nin birçok tıp üniversitesinden öğretim görevlisi ve öğrenci katıldı. Kongrede 3 gün boyunca, özellikle öğrencilerin pratiklerini geliştirmeye yönelik 6 oturum halinde 19 sözlü sunum, 1 konferans ve 16 faklı çalıştay düzenleneceği belirtildi.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan AKÜ Tıp Fakültesi Dekanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Ahmet Songur, kongrede karın ağrısı, öksürük, kasık ağrısı, baş ağrısı ve baş dönmesi gibi toplumu yakından ilgilendiren konularda çalıştaylar yapılacağını söyledi. Songur, "Konferansta ise Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Sinem Canan ve Hacattepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Serkan Karaismailoğlu, beynimizin sağlığı ile ilgili sunumlar yapacaklardır. Çalıştaylarda ise batın ultrasonografi uygulaması ve EKG çekme, radyo terapi sütun açma ve pansuman yapma gibi konularda sunumlar yapılacak. Kongrenin üniversitemiz ve kentimizin tanıtımına büyük katkılar sağlayacağını düşünüyoruz" dedi.

Kongrede konuşan AKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hakkı Yazıcı ise, üniversite bünyesinde düzenlenen kongre ve seminerlerle öğrencilerin bilimsel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmayı amaç edinen bir üniversite olduklarını kaydederek, bu kongrenin de bunlardan birisi olduğunu ifade etti.

Kongrede son olarak konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da kongreye şehir dışından katılanları kentte ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, katılımcılara Afyonkarahisar hakkında bilgi verdi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam 2. Ulusal Kocatepe Tıp Öğrenci Kongresi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement