22. Ulusal Seyyid Sultan Şücaaddin Veli Anma Etkinlikleri Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

22. Ulusal Seyyid Sultan Şücaaddin Veli Anma Etkinlikleri Sona Erdi

22. Ulusal Seyyid Sultan Şücaaddin Veli Anma Etkinlikleri Sona Erdi

Eskişehir Valiliği ve Türk Dünyası Vakfının organize ettiği 2. Uluslararası 22. Ulusal Seyyid Sultan Şücaaddin Veli Anma Etkinlikleri sona erdi.

14.06.2015 18:54  Güncelleme: 19:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Valiliği ve Türk Dünyası Vakfı tarafından organize edilen 2. Uluslararası 22. Ulusal Seyyid Sultan Şücaaddin Veli Anma Etkinlikleri sona erdi.

Seyitgazi İlçesi Aslanbeyli Köyü'nde bulunan Şeyh Şücaaddin Veli Külliyesi bahçesinde gerçekleştirilen kapanış törenine, Vali Güngör Azim Tuna, Vali Yardımcıları İsmail Küreci ve Rıza Dalan, Seyitgazi İlçe Kaymakamı Ertuğrul Avcı, Seyitgazi İlçe Belediye Başkanı Hasan Kalın, Şeyh Şücaaddin Veli Kültür ve Turizm Derneği Başkanı İbrahim Balcı, Şücaaddin Veli Dergahı Postnişini Mehmet Demirtaş ve vatandaşlar katıldı.

Program, Şeyh Şücaaddin Veli Dergahı Postnişini Mehmet Demirtaş tarafından yaptırılan duayla başladı. Ardından bir konuşma yapan Vali Tuna, Şeyh Şücaaddin Veli'nin huzurunda bir araya gelmekten dolayı duyduğu mutluluğu ifade etti. Balkanlardan ve Anadolu'nun değişik illerinden gelen misafirlere programa iştirak ettikleri için teşekkür eden Vali Tuna, "Biz, bu külliyenin restorasyonuyla, bizim üzerimize düşen bir vazifeyi yerine getirmeye çalıştık, arkadaşlarımızla birlikte. Bizim davamız insanlık davası. Bizi biz yapan ve binyıldır bu topraklarda yaşayan değerlerin bize yüklediği bir misyon var. Bizim davamız insanları barış ve huzur içinde yaşatmak. Allah'ın adını onlara sevdirmek ve yüceltmektir. Nasıl ki yüzyıllar önce Şücaaddin Veli Hazretleri gibi nice erenler bu dava için yollara düşmüşler ve insanlara sürekli bunu anlatmışlarsa, bunun için hayatlarını feda etmişlerse, gazi olmuşlarsa bize düşen de onlara layık olmaktır" diye konuştu.

Bu konuda ecdat tarafından verilen mesajları iyi anlamak gerektiğini bildiren Vali Tuna, bundan sonra da amaçlarının bu külliye etrafında insanları her zaman bir araya getirmek olduğunu söyledi. Sevgi saygı ortamı içinde insanların birbirini anlamasını isteyen Vali Tuna, Türkiye'de insanların huzur içinde yaşadığını aktardı.

Şeyh Şücaaddin Veli Kültür ve Turizm Derneği Başkanı İbrahim Balcı ise, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı kalıcı eserler kapsamında restorasyonu tamamlanan külliyede emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Restorasyon çalışmalarının bu kadar detaylı olmasında Vali Güngör Azim Tuna'nın büyük emekleri vardır" diye konuştu.

Ayrıca programda, Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Arnavutluk ve İstanbul'dan gelen dergah temsilcileri birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından, Şücaadin Veli Kültür ve Turizm Derneği Semah Ekibi, Bulgaristan Kırcaali Semah Ekibi, Abdal Musa Semah Ekibi, Bulgaristan Dulova Akadınlar Semah Ekibi ve Karacaahmet Sultan Derneği Semah Ekibi gösteri sundu. Sanatçılar; Ulaş Özdemir, Nilüfer Sarıtaş, Tolga Sağ ve Erdal Erzincan'da programda kısa birer konser verdi.

Gösteri ve konserin ardından iki gündür süren 2. Uluslararası 22. Ulusal Seyyid Sultan Şücaaddin Veli Anma Etkinlikleri sona erdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 22. Ulusal Seyyid Sultan Şücaaddin Veli Anma Etkinlikleri Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement