2. Uluslararası Aksaray Sempozyumu Başladı - Son Dakika
Güncel

2. Uluslararası Aksaray Sempozyumu Başladı

Aksaray'da bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Aksaray Sempozyumu başladı.

26.10.2017 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksaray'da bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Aksaray Sempozyumu başladı.

Aksaray Valiliği, Aksaray Belediyesi ve Aksaray Üniversitesi (ASÜ) işbirliğiyle düzenlenen 2. Uluslararası Aksaray Sempozyumu'nun açılışı ASÜ Konferans Salonunda yapıldı.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, düzenlenen bilimsel etkinliğin şehre önemli katkıları olacağını söyledi.

Aksaray'ın tanıtımına katkı sağlayan her türlü etkinliği desteklediklerini belirten Yazgı, "Şehrimiz 10 bin yıllık bir tarihe sahip. Özellikle Aşıklı Höyük bu anlamda çok önemli bir mekan. Kendi tarihimizi, kültürümüzü değerlerimizi en iyi şekilde bilip, genç nesillere aktarmamız gerekiyor. Sempozyum bu bakımdan da önem teşkil ediyor." dedi.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin de sempozyumun, şehrin tüm değerlerinin bilimsel bir disiplin içerisinde incelenmesi açısından önem arz ettiğini söyledi.

Sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Şahin, "Şehrin dünü, bugünü, yarını, tarihi, turizmi, siyaseti, türküsü, oyası… Sempozyum ile bilimsel bir disiplin içerisinde şehrin tüm bu değerlerini işlemek istiyoruz. İkincisini bu yıl düzenlediğimiz sempozyumda Türkiye'nin her yerinden misafirlerimizi ağırlıyoruz. Amacımız, yıllar içerisinde, şehrimize akademik değeri de olan kalıcı bir külliyat bırakmak." diye konuştu.

Sempozyumda açılış konuşmalarının ardırdan Prof. Dr. Kenan Gürsoy başkanlığında ilk oturum düzenlendi.

Aksaray'da 120 bilimadamının katılımıyla 3 gün sürecek sempozyumda 27 oturumla bildiriler sunulacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 2. Uluslararası Aksaray Sempozyumu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement