2. Uluslararası Antalya Sinema Günleri" - Son Dakika
Kültür Sanat

2. Uluslararası Antalya Sinema Günleri"

2. Uluslararası Antalya Sinema Günleri"

Antalya'da bu yıl ikincisi düzenlenen "Uluslararası Antalya Sinema Günleri"nde, dünya ve Türkiye'den çok sayıda uzun ve kısa filmin gösterimi yapıldı.

03.05.2017 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da bu yıl ikincisi düzenlenen "Uluslararası Antalya Sinema Günleri"nde, dünya ve Türkiye'den çok sayıda uzun ve kısa filmin gösterimi yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Sinema Derneği tarafından, Antalya Kültür Merkezi'nde sinema günleri düzenlendi.

Dünya ve Türkiye'den çok sayıda uzun ve kısa metraj kurmaca, belgesel, animasyon ve deneysel film gösterimi yapılan "Uluslararası Antalya Sinema Günleri" üç gün sürdü.

Gösterimi yapılan filmlerin yönetmen, yapımcı ve oyuncuları söyleşiler ve atölye çalışmalarıyla Antalyalı sinemaseverlerle bir araya geldi. Sinema yazarları Murat Kızılca, Murat Tolga Şen, SİYAD Kısa Film Kurulu üyeleri Banu Bozdemir ve Fırat Sayıcı, düzenlenen panelde Türk sinemasının geldiği noktayı ve kısa filmin önemini anlattı.

Erhan Tuncer'in ilk uzun metraj filmi "Ağustos Böcekleri ve Karıncalar" adlı yapım, Antalya'da ilk kez sinema günleri kapsamında seyirci ile buluştu.

Festivalin yarışma bölümünde ise Türkiye'nin farklı yerlerinden kısa filmler yarıştı.

Ödül kazanan filmler

"En İyi Kısa Film" dalında ödül kazanan "Babamdan Kalan" filminin yönetmeni Abdülmelik Öcal, ödülünü "Muhsin Bey" filminin görüntü yönetmeni Aytekin Çakmakçı'dan aldı.

"En İyi Yönetmen" ödülü, "7 Santimetre" filmiyle Metehan Şereflioğlu ile "Kefaret" filmiyle Ali Kışlar'a, "En Çarpıcı Kısa Film" dalında ise Hasan Can Dağlı'nın yönettiği "Siyah Çember" ve Süleyman Demirel'in yönettiği "Asfalt" filmlerine verildi.

"Festival Özel Ödülü"nün sahibi ise, Semih Ellialtı ve Ahmet Can Uzer'in birlikte çektiği "Kemik" ve Akın Ay imzalı "Kötü" filmleri oldu.

Festivali takip eden sinemaseverlerin oylamasıyla belirlenen "Seyirci Ödülü"nü ise "Kırmızı" adlı filmiyle Özge Gül aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 2. Uluslararası Antalya Sinema Günleri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement