2. Uluslararası Parkinson Hastalığı ve Beyin Pili Kursu" Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

2. Uluslararası Parkinson Hastalığı ve Beyin Pili Kursu" Sona Erdi

2. Uluslararası Parkinson Hastalığı ve Beyin Pili Kursu" Sona Erdi

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) ev sahipliğinde düzenlenen “2. Uluslararası Parkinson Hastalığı ve Beyin Pili Kursu" sona erdi.

09.08.2015 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) ev sahipliğinde düzenlenen "2. Uluslararası Parkinson Hastalığı ve Beyin Pili Kursu" sona erdi.

2013 yılında Samsun'da ilk kez düzenlenen "Hareket bozukluklarında derin beyin stimu"lasyonu pratiği ve prensipleri" başlıklı uluslararası parkinson cerrahisi kursunun ikincisi 6-8 Ağustos 2015 tarihleri arasında yine Samsun'da yapıldı.

Bu yıl "Hareket Bozuklukları, Epilepsi ve Psikiyatrik Hastalıklarda Derin Beyin Stimu"lasyonundaki Gelismeler" adıyla düzenlenen kursta parkinson hastalığına ek olarak epilepsi hastalığında ve ağır depresyon ya da takıntı hastalığı gibi psikiyatrik hastalıklarda da uygulanmaya başlayan beyin pili ameliyatlarındaki en son gelişmeler kursiyerlere anlatıldı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Avrupa Nörolojik Bilimler Yu"ksekokulu (EURON), Akdeniz Nörolojik Bilimler Dernegi (MNS) ve Maastricht Üniversitesi Tıp Merkezi'nin ortak çabalarıyla du"zenlenen kursun direktörlüğünü Maastricht Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Öğretim üyesi Prof. Dr. Yasin Temel ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersoy Kocabıçak yaptı. Hem yurt dışından hem de yurt içinden branşlarında deneyimli pek çok bilim insanının kursun ilk bölümünde katılımcılara ilgili hastalıklardaki belirten kurs direktörleri, cerrahi teknik, cerrahi anatomi ve ilgili bilimsel ilkeler hakkında eğitim verildiğini söylediler.

Kursun ikinci bölümünde bir parkinson hastasında yapılan en gelişmiş du"zeyde bir beyin pili ameliyatının kamera kaydı uydu yayını ile ameliyat odasından toplantı salonuna görüntü aktarımıyla canlı olarak yapılarak kursiyerlere izlettirildi. Kursun üçüncü ve son bölümünde ise bazı merkezlerin beyin pili ameliyatlarındaki tecru"beleri ve özellikli bazı konular u"zerinde duruldu ve vaka tartışmaları yapılarak kurs sonlandırıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 2. Uluslararası Parkinson Hastalığı ve Beyin Pili Kursu' Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement