2. Uluslararası Pursaklar Kedi Güzellik Festivali" - Son Dakika
Kültür Sanat

2. Uluslararası Pursaklar Kedi Güzellik Festivali"

Pursaklar Belediyesi tarafından, hem Ankara Kedisi'ni dünyaya tanıtmak hem de hayvan sevgisini teşvik etmek amacıyla "2.Uluslararası Pursaklar Kedi Güzellik Festivali" düzenlendi.

08.10.2017 21:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pursaklar Belediyesi tarafından, hem Ankara Kedisi'ni dünyaya tanıtmak hem de hayvan sevgisini teşvik etmek amacıyla "2.Uluslararası Pursaklar Kedi Güzellik Festivali" düzenlendi.

Abdurrahim Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki yarışmaya bu yıl 50'si yurt dışından 360 kedi katıldı. Kedilerin podyuma sahipleriyle birlikte çıktığı yarışmanın jürisinde uluslararası hakemlik unvanı bulunan veteriner hekimler, Dünya Kedi Federasyonu ve Dünya Kedi Irkları Derneği yetkilileri görev aldı.

Jüri üyeleri kedileri tek tek inceleyerek, ırklarına, cinslerine, renklerine göre şecere belgesi hazırladı.

"Ankara Kedisi'ni dünyaya tanıtmak istiyoruz"

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nesli tükenmekte olan Ankara Kedisi'nin Ankara'nın kültürel değeri olduğunu belirterek, Ankara kedilerini dünyaya tanıtmak için festivali düzenlediklerini vurguladı.

Ankara kedileri için "Ankara Kedisini Koruma Yaşatma Tanıtma Evi" yaptıklarını dile getiren Çetin, burada hem kedileri korumaya dönük çalışmalar yürüteceklerini hem de üremelerini sağlayacaklarını ifade etti.

Çetin, hayvan sevgisini aşılamayı ve insanların hayvanlara sevgiyle yaklaşmalarını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Yarışmanın en güzeli "Azra" oldu

Jüri üyeleri kedilerin gözlerini, tüylerini, gelişimlerini ve davranış biçimlerini değerlendirerek yarışmanın en güzelini seçti.

Yarışma sonunda Azra Gülseli Korkmaz'a ait "Azra" isimli Ankara Kedisi birinci, Feron Jean'a ait "Michel" isimli "Devon Rex" cinsi kedi ikinci ve Yeşim Durmuş'a ait "Volkyrie" isimli "British Longhair" cinsi kedi üçüncü oldu. Birinci kedinin sahibine 10 bin, ikinciye 6 bin üçüncüye ise 4 bin lira para ödülü verildi.

Festivalde fotoğraf ve yemek yarışmaları da düzenlendi. Fotoğraf yarışmasında Anadolu Ajansı Foto Muhabiri Emrah Yorulmaz birinci olurken, Aynur Bostan ikinci, Aykut Gören de üçüncü oldu.

Etkinliğe Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney ve Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara da katıldı.

2. Uluslararası Pursaklar Kedi Güzellik Festivali"
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 2. Uluslararası Pursaklar Kedi Güzellik Festivali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement