2. Yedi Tepe Yedi Mekan Genç Edebiyat Festivali" Başladı - Son Dakika
Kültür Sanat

2. Yedi Tepe Yedi Mekan Genç Edebiyat Festivali" Başladı

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi ile İstanbul Üniversitesi Genç Yazarlar Birliği Kulübü'nün birlikte düzenlendiği, "2. Yedi Tepe Yedi Mekan Genç Edebiyat Festivali" başladı.

08.05.2018 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi ile İstanbul Üniversitesi Genç Yazarlar Birliği Kulübü'nün birlikte düzenlendiği, "2. Yedi Tepe Yedi Mekan Genç Edebiyat Festivali" başladı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, her gün farklı bir kültür mekanında gerçekleşecek festival, Prof. Dr. M. Fatih Andı'nın, TYB'nin İstanbul Şubesi'ndeki İstiklal Şairi Mehmed Akif Ersoy'u anlattığı söyleşi ile açıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, edebiyatın birleştirici gücüyle üniversite öğrencilerine yönelik birçok çalışma sürdüreceklerini belirtti.

Bıyıklı, TYB olarak son bir yılda yüze yakın üniversitede kültür faaliyeti gerçekleştirdiklerini aktararak, "Bu festivalde de amacımız, gençlerimizi değerlerimizle tanıştırmak ve edebi mekanlardan haberdar etmektir. Gençlerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Alanında uzman yazar ve akademisyenlerin yapacağı söyleşilerin yanı sıra, şiir ve müzik dinletilerinin yer aldığı festival, bu yıl "Gençlik ve Edebiyat" temasını merkeze alıyor.

Üniversiteli gençleri edebiyatla, seçkin edebiyat ortamlarında buluşturacak festival, Kubbealtı Vakfı, Sultanahmet İstanbul Kitapçısı, Beyoğlu Atatürk Kitaplığı, Yahya Kemal Enstitüsü ve TYB İstanbul Şubesi'nde 15 Mayıs'a kadar devam edecek.

Festival kapsamında, Prof. Dr. Yakup Çelik, Prof. Dr. Handan İnci, Prof. Dr. Mehmet Tekin, Doç. Dr. Dursun Ali Tokel, Doç. Dr. Mehmet Samsakçı ve Doç. Dr. Seval Şahin, Kemal Tahir, Tomris Uyar, Tarık Buğra, Nedim, Oğuz Atay ve Attila İlhan'ı anlatacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 2. Yedi Tepe Yedi Mekan Genç Edebiyat Festivali' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement