2 Yıldır Apple'dan Veri Çalan Hacker Gencin Cezası Belli Oldu - Son Dakika
Dünya

2 Yıldır Apple'dan Veri Çalan Hacker Gencin Cezası Belli Oldu

Apple'ın sistemlerine izinsiz giriş yaparak iki yıldır veri çalmakla suçlanan 19 yaşındaki genç için mahkeme, sekiz ay göz hapsi cezasına ve denetimli serbestlikten yararlanmasına karar verdi.

27.09.2018 19:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19 yaşındaki Avustralyalı genç, iki yıl boyunca Apple'ın sistemine sızarak verileri çalmakla suçlandı. Gence açılan dava sonuçlandı ve hacker genç hapis cezasından kurtuldu. Mahkeme gence denetimli serbestlik tanırken, sekiz ay boyunca göz hapsi cezası verdi.

16 YAŞINDA BAŞLADI

Bahsi geçen gencin, Apple'ı ilk kez 16 yaşında hacklediği ve iki yıl boyunca bu yasal olmayan işlemleri sürdürdüğü belirtildi. Bu iki yıllık süreçte, hacker gencin Apple server'larındaki 90 GB'lık korunmuş veriyi indirdiği ve bu verileri "hacky hack hack" isimli kalsörde depoladığı ortaya çıktı.

2 Yıldır Apple'dan Veri Çalan Hacker Gencin Cezası Belli Oldu

"İŞLEDİĞİN SUÇ SON DERECE CİDDİ"

Davaya bakan yargıç, Apple firmasının hayranı olduğunu ve yaptığı şeyleri Apple'da çalışmak için yaptığını söyleyen gence, "İşlediğin suç son derece ciddi, sürekliliği olan ve karmaşık bir suç. Üstelik yaptığın şeylerin yanlış olduğunu biliyordun."söylemişti.

2 Yıldır Apple'dan Veri Çalan Hacker Gencin Cezası Belli Oldu

ÜNİVERSİTEYE HAZIRLANIYOR

Avustralyalı genç, geçtiğimiz Ağustos ayında suçlu bulundu ve hapis cezası verilmeksizin 8 aylık ev hapsi cezası aldı. Yargılanması tamamlanan genç hacker, kabul edildiği bir üniversitede kriminoloji ve siber güvenlik alanında eğitim görmek için hazırlanıyor.

2 Yıldır Apple\'dan Veri Çalan Hacker Gencin Cezası Belli Oldu

Son Dakika Dünya 2 Yıldır Apple'dan Veri Çalan Hacker Gencin Cezası Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, seçimin galibi Bassirou Diomaye Faye ile görüştü
    22:09 Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, seçimin galibi Bassirou Diomaye Faye ile görüştü

    Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, 24 Mart'taki cumhurbaşkanı seçiminin galibi Bassirou Diomaye Faye ile görüştü. Görüşmede, devir teslim törenine ilişkin detaylar ve Senegal gündemini meşgul eden konular ele alındı. Faye, seçimde oyların yüzde 54,2'sini alarak Senegal'in ve Afrika'nın seçilmiş en genç cumhurbaşkanı oldu. Ayrıca Faye, Senegal'de ilk turda seçilen ilk muhalif cumhurbaşkanı adayı olarak da tarihe geçti.

  • Solingen'de kundaklama sonucu hayatını kaybeden Türk asıllı aile için anma töreni düzenlendi
    21:43 Solingen'de kundaklama sonucu hayatını kaybeden Türk asıllı aile için anma töreni düzenlendi

    Almanya'nın Solingen kentinde yaşadıkları evin kundaklanması sonucu hayatını kaybeden Türk asıllı aile için evlerinin önünde anma töreni düzenlendi. Törene çevre sakinleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Konuşmalarda olayın aydınlatılması ve ırkçılığın lanetlenmesi istendi.

  • Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi
    21:19 Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi

    Almanya'nın Solingen kentinde çıkan yangında hayatını kaybeden Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı olan aynı aileden 4 kişi için anma töreni düzenlendi. Törene katılanlar, olayın aydınlatılmasını istedi. 1993'te aynı kentte yaşanan Solingen faciasında da 5 aile ferdinin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

  • TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı
    21:11 TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kolombiya'nın başkenti Bogota ve Maicao kentinde düzenlenen 'Ramazan Programı' kapsamında ihtiyaç sahiplerine 400 gıda paketi ulaştırdı. Yardımlar, Bogota'daki Abou Bakr Al-Sıddık Camii, İstanbul Camii ve El Kurtubi İslami Araştırmalar Merkezi ile Maicao'daki Omar İbn Al-Jattab Camisi'ne teslim edildi ve yetkililer tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. İstanbul Camii Başkanı Carlos Sanchez, Türkiye ve TİKA'ya verdikleri destek için teşekkür etti.

  • Ordu İl Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi
    21:07 Ordu İl Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi

    Ordu İl Müftülüğü tarafından ildeki üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen iftar programına yaklaşık bin 500 öğrenci katıldı. Programda öğrencilere Osmanlı Devleti dönemi geleneği olan 'diş kiraları' dağıtıldı.


Advertisement