20 Bin Kişinin Katılımıyla Atabarı Horon Rekoru Kırıldı - Son Dakika
Güncel

20 Bin Kişinin Katılımıyla Atabarı Horon Rekoru Kırıldı

20 Bin Kişinin Katılımıyla Atabarı Horon Rekoru Kırıldı

İstanbul Feshane'de bu yıl ikincisi düzenlenen Artvin Tanıtım Günleri'nin üçüncü gününde geleneksel Artvin düğünü yapıldı ve  Atabarı horon rekoru kırıldı.

20.04.2015 11:22  Güncelleme: 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atabarı oyununa Artvin Valisi Kemal Cirit, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Artvin Tanıtım Günleri yürütme kurulu üyeleri  başta olmak üzere Artvin protokolü ve Feshane'yi ziyaret eden Artvinliler yoğun ilgi gösterdi.
Artvin Valiliği, Artvin Belediyesi, İstanbul Artvinliler Vakfı, İstanbul Artvin Dernekleri Federasyonu ile İstanbul'da faaliyet gösteren çok sayıda dernek ve vakıf koordinesinde bu yıl "Hayde Artvin'e" sloganı ile düzenlenen ''2. Artvin Tanıtım Günleri"nin üçüncü gün etkinliklerinde daha önce Artvin'de 12 bin kişinin katılımıyla kırılan halkoyunu rekoru bu kez İstanbul'da yaklaşık 20 bin kişinin katılımıyla kırıldı.

-GELENEKSEL KÖY DÜĞÜNÜ YAPILDI-
Artvin Tanıtım Günleri'nin üçüncü günü birbirinden güzel sürprizlere sahne oldu. Unutulmaya yüz tutmuş Anadolu geleneklerinden olan köy düğünlerini tekrar hatırlatmak amacıyla gerçek bir geleneksel Artvin Düğünü yapıldı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Artvin Valisi Kemal Cirit ve Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ile çok sayıda Artvinlinin katılımıyla gerçekleşen köy düğünü İstanbulluları Artvin'e götürdü.
Artvin'den özel olarak getirilen atlar, köy evini temsilen yapılan platform, aksesuarlar, kostümler ve oluşturulan konvoy ile her şey aslına uygun yapıldı.
Gerçek bir çiftin evlendiği düğünün nikahını ise kendisi de bir Artvinli olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş kıydı.
Gelini baba evinden almaya giden Başkan Topbaş, sandığın üzerine oturarak bahşiş isteyen gelinin erkek kardeşine pazarlık sonucu bahşişini verdi. Ardından geline hediyesini takdim eden Topbaş, gelini baba evinden çıkardı.
-BAŞKAN TOPBAŞ: "ARTVİNLİ OLMAKTAN HER ZAMAN GURUR DUYDUM"-
Başkan Topbaş, burada yaptığı konuşmada, Artvinli olmaktan her zaman gurur duyduğunu belirterek, düzenlenen düğün töreninde kendisine sağdıçlık görevi verilmesi nedeniyle yoğun iş temposuna rağmen bu görevi yapmak için geldiğini söyledi.

Topbaş, yaptığı konuşmanın ardından sandığa oturan gelinin kardeşiyle bahşiş için pazarlık yaptı. Bin lira bahşiş için gelinin kardeşiyle anlaşan Başkan Topbaş, bahşişleri verdikten sonra alkışlar eşliğinde gelini baba evinden çıkararak Artvin Valisi Kemal Cirit'e teslim etti. Vali Cirit'te gelini kendisini almaya gelen ata bindirdi.

-BAŞKAN TOPBAŞ İLE VALİ CİRİT, STANTLARI GEZDİ, VATANDAŞLARLA SOHBET ETTİ-

Başkan Topbaş, Vali Cirit ve Artvin Belediye Başkanı Kocatepe, yöreye özgü ürünlerin tanıtıldığı stantları tek tek ziyaret etti.

Başkan Topbaş, kendisine yoğun ilgi gösteren hemşerileri ile fotoğraf çektirerek bir süre sohbet etti. Başkan Topbaş'a hemşerileri Artvin'in meşhur Yusufeli çağ döneri ikram etti.

ARTVİN'DEN SONRA İSTANBUL'DA DA HORON REKORU KIRILIDI-

Saatler 15.00'i gösterdiğinde ise daha önce Artvin'de gerçekleştirilen Atabarı Horon Rekoru Denemesi Feshane'de gerçekleştirildi. Geleneksel Artvin Köy Düğünü'nde ve Atabarı Rekor Denemesi'nde FLYCAM çekimi ile havadan görüntü alınarak canlı yayın ekiplerine verildi.

Atabarı horon denemesinin çok başarılı olduğunu belirten Artvin Valisi Kemal Cirit, "Biz Artvin'i sadece yetiştirdiği ürünleriyle İstanbul'a getirelim diye düşünmedik. Hem folkloruyla, hem kültürüyle, hem de canlı performansıyla göstererek yapalım istedik. Bu seneki konsept değişikliğimiz bu yönde oldu. İldeki gerek kaymakamlıklarımız gerek belediyelerimiz gerekse ilçelerdeki sivil toplum kuruluşları tanıtım günlerine gönülden destek vererek ellerinden gelen çabayı gösterdiler. Ben kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi.

İstanbul'un Lale Festivali'nin olduğu güzel bir dönemde Feshane'de Artvin'i ikinci kez başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyaya tanıtma fırsatı bulduklarını ifade eden Vali, Cirit, "Böyle anlamlı bir dönemde Artvinlileri Feshane'ye taşıyarak İstanbul'da yaşayan Artvinli hemşerilerimizle buluşturmak ve bu tanıtımı tüm İstanbullulara göstermek istedik. Tanıtım günlerinin çok başarılı olduğunu düşünüyorum. Tanıtım günlerinin Artvin turizmine ciddi katkı sunacağına yürekten inanıyorum. Bu organizasyonda emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Artvin'in birçok değere sahip olan ender illerden birisi olduğunu belirten Vali Cirit, "Metropol şehrimiz İstanbul'u bir Artvinli yönetiyor. Türk politikasında, Türk basınında, iş dünyasında ülkenin ekonomisini sırtlayan Artvinliler var. Eğitime önem veren okumuş Artvinliler var. Türkiye'nin bütün alanlarına dokunan Artvinliler olarak yolumuza emin adımlarla ilerleyerek zirvelere doğru tırmanışımız devam ediyor. İlimizin coğrafi şartlarının zorluğunu yani dezavantajını avantaja çevirmek için hep birlikte büyük çaba sarf ediyoruz." diye konuştu.

Artvin Tanıtım Günleri'nin üçüncü günü, Artvinli sanatçı Bayar Şahin'in verdiği konserle sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 20 Bin Kişinin Katılımıyla Atabarı Horon Rekoru Kırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement