20 bin liralık altını saniyeler içinde çalan zanlılar, kadınlarla alem yapmaya gidince yakayı ele verdi - Son Dakika
3.Sayfa

20 bin liralık altını saniyeler içinde çalan zanlılar, kadınlarla alem yapmaya gidince yakayı ele verdi

Adana'da 20 yaşındaki iki zanlı, takip ettikleri kuyumcunun aracındaki 20 bin liralık altının dolu olduğu çantayı çaldı. Kuyumcunun ihbarı üzerine harekete geçen polisler, 2 zanlının bir ev kiralayıp kadınlarla alem yaptığını belirledi. Eve baskın yapan ekipler, zanlıları kıskıvrak yakaladı.

02.06.2020 10:02  Güncelleme: 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da, 3 ay önce cezaevinden çıkan Zeki Akdoğan (20) ve Enis Bakadur (20), takibe aldıkları kuyumcu Ali B.'nin hafif ticari aracının lastiğini bıçakla deldi. Ali B., patlak lastik için usta çağırırken, Bakadur cebindeki taşı, aracın camına attı. Ali B.'nin dikkati dağılınca Akdoğan, ön koltukta bulunan çantadaki 20 bin lira değerinde altını çalarak kaçtı. Şüpheliler, bozdurdukları altınların parasıyla kiraladıkları evde kadınlarla birlikte alkol alıp, eğlenirken yakalandı.

Olay, 29 Mayıs'ta saat 12.00 sıralarında merkez Seyhan ilçesindeki Toptancılar Sitesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, kuyumcu Ali B. (51) işlem yapmak için banka şubesine girdi. Ali B., hafif ticari aracına dönüp, yaklaşık 20 metre ilerledikten sonra aracının lastiğinin patladığını fark etti. Aracını durduran Ali B., tanıdığı lastikçiyi cep telefonuyla arayarak yardım istediği sırada, aracının arka camına bir taş isabet etti.

20 bin liralık altını saniyeler içinde çalan zanlılar, kadınlarla alem yapmaya gidince yakayı ele verdi

20 BİN LİRALIK ALTIN ÇALDILAR

Ali B., taşın nereden geldiğine bakmak isteyince, biri araca yaklaşarak camdan uzanıp, yolcu koltuğundaki çantanın içerisinden 20 bin lira değerindeki boyunluk ve bileklikten oluşan set ile 4 adet altın yüzüğü çalarak, kaçmaya başladı.

Şüpheliler yolda bekleyen araçlarına binerek olay yerinden uzaklaştı.

HIRSIZLIK ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Ali B.'nin durumu bildirmesi üzerine olay yerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri geldi. Şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatan ekipler, çevredeki ve şüphelilerin kaçış güzergahındaki güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Polis, yüzlerini maskeyle kapattığı görülen iki şüphelinin, daha önce de 'yankesicilik', 'hırsızlık', 'yağma', 'kasten yaralama' gibi çeşitli suçlardan kaydı bulunan ve 3 ay önce cezaevinden çıkan Zeki Akdoğan ile yakın arkadaşı Enis Bakadur olduğunu tespit etti.

Enis Bakadur'un cebinden çıkardığı taşı Ali B.'nin aracına attığı, bu sırada arkadaşı Zeki Akdoğan'ın da ön koltukta bulunan çantanın içerisinden boyunluk ve bileklikten oluşan set ile 4 adet altın yüzükten oluşan 50 gram altını çaldığı anlar, bankanın güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

20 bin liralık altını saniyeler içinde çalan zanlılar, kadınlarla alem yapmaya gidince yakayı ele verdi

ALEM YAPARKEN YAKALANDILAR

Güvenlik kameralarını titizlikle inceleyen polis, şüphelilerin merkez Seyhan ilçesine bağlı Barajyolu Mahallesi'nde ev kiraladıklarını belirledi. Bozdurdukları altının parasıyla kiraladıkları evde kadınlarla birlikte alkol alıp eğlendikleri öğrenilen şüpheliler Zeki Akdoğan ile Enis Bakadur, ertesi gün sabah saatlerinde polisin yaptığı baskında kıskıvrak yakalandı. Emniyetteki sorgularında Bakadur'un suçlamaları reddettiği öne sürülürken, Akdoğan'ın ise, "Cezaevinden çıktığım için iş bulamadım. Mecbur kaldım. Enis taşı attı, ben de çantanın fermuarının açık olduğunu görünce altınları çaldım. Pişmanım" dediği öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler Zeki Akdoğan ve Enis Bakadur, sevk edildikleri adliye, mahkemece tutuklandı.

20 bin liralık altını saniyeler içinde çalan zanlılar, kadınlarla alem yapmaya gidince yakayı ele verdi
Kaynak: DHA

Son Dakika 3.Sayfa 20 bin liralık altını saniyeler içinde çalan zanlılar, kadınlarla alem yapmaya gidince yakayı ele verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Hasan sivri: afdan cıkıp alem yapmıslar kader mahkumları Daha da düşürün cezaları 7 0 Yanıtla
  • Garip bir yolcu : Allah aileleri huzursuz edenleri her iki dünyada da huzursuz etsin inşallah amin 4 0 Yanıtla
  • Başlangıç : Durun daha gördük ki bu daha başlangıç,zaten adalet denilen kavram olmadığı gibi bazılarını serbest bırakacağız diye haydutu hırsızı katili sokağa saldılar,karısını darp edip 3 ay ceza evinde kalanı hadi git yarım kalan işini hallet sonra bidaha gelirsin dercesine kanunculuk yapanlar Allah'a nasıl hesap vereceksiniz siz, ha unutmadan hakkım haram olsun inşaAllah 3 0 Yanıtla
  • ESCOBAR: Acımayın bu tenekelere. En ağır cezaya çarptırın. bunlar alışkanlık haline getirmişler hırsızlığı, çıkınca gene yaparlar. 3 0 Yanıtla
  • Koyunların sessizligi: Adana bilim adamları tarafından incelenmeli acaba genlerle mi alakalı... 3 0 Yanıtla
  • A.drn: yinemi adana.. 2 0 Yanıtla
  • çevreci: al sana af..... 2 0 Yanıtla
  • Ramazan DEMİRCİ : Şimdi bu at hırsızlarını içeri atarlar, bundan sonra biz enayiler çalışırız bizden kesilen vergilerle bunları birazda biz içerde besleriz. Yaşasın Türk yasaları, hırsızın arkasında dürüstün karşısında. 1 0 Yanıtla
  • Hdhdhdh: Salın salın dışarı 0 0 Yanıtla
  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    08:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Erkan Petekkaya'nın Babası Akın Petekkaya Hayatını Kaybetti
    08:20 Erkan Petekkaya'nın Babası Akın Petekkaya Hayatını Kaybetti

    Erkan Petekkaya'nın uzun süredir kanserle mücadele eden babası Akın Petekkaya, 81 yaşında hayatını kaybetti. Petekkaya için düzenlenen cenaze törenine Saruhan Hünel de katıldı ve talihsiz bir kaza yaşandı.

  • İzmir'de Kız Çocuğunu Taciz Eden Şüpheli Yakalandı
    08:15 İzmir'de Kız Çocuğunu Taciz Eden Şüpheli Yakalandı

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki bir kız çocuğunu taciz ettiği iddia edilen şüpheli, polis ekiplerince saklandığı adreste gözaltına alındı. Ailenin suç duyurusu üzerine yapılan çalışmalar sonucunda şüpheli Bayraklı ilçesinde yakalandı ve emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı
    08:06 Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı
    08:04 İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    08:02 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre halı üretimi yapılan fabrikada içeride mahsur kalan işçiler olması muhtemel. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi devam ediyor.

  • İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı
    07:58 İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen 'Mahzen-23' Operasyonuyla, Interpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Baisaov, 'Yasa Dışı Örgüt Faaliyetleri ve Kaçakçılık' suçundan, Rakhishov ise 'Dolandırıcılık' suçundan aranıyordu.

  • Taksici selektör yaptı diye sürücüyü yumrukladı
    07:46 Taksici selektör yaptı diye sürücüyü yumrukladı

    Ankara'da bir taksici, kendisine 'selektör' yapan otomobil sürücüsünün önünü keserek saldırmaya çalıştı. Libya uyruklu otomobil sürücüsüne saldırı girişiminde bulunan taksici cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de iş yerinde çıkan yangına itfaiye müdahale etti
    06:49 Küçükçekmece'de iş yerinde çıkan yangına itfaiye müdahale etti

    İstanbul Küçükçekmece ilçesinde bulunan Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bir iş yerinde yangın çıktı. Olay yerine hızla sevk edilen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etmek için çalışmalara başladı.


Advertisement