20. Forum İstanbul konferansları - Son Dakika
Ekonomi

20. Forum İstanbul konferansları

20. Forum İstanbul konferansları

TEB Dijital Bankacılık Grup Direktörü Serkan Fergan, "Bankalar, sadece Kovid-19 ile gelen değişim dalgası nedeniyle değil, sürekli değişen mevzuatlar ve tedbirlere ayak uydurmak için de yoğun çalışmalar gerçekleştiriyor.

04.06.2020 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TEB Dijital Bankacılık Grup Direktörü Serkan Fergan, "Bankalar, sadece Kovid-19 ile gelen değişim dalgası nedeniyle değil, sürekli değişen mevzuatlar ve tedbirlere ayak uydurmak için de yoğun çalışmalar gerçekleştiriyor." dedi.

Bu yıl ilk kez online olmak üzere 20'ncisi düzenlenen Forum İstanbul konferanslarının "Yeni Paradigma: Yeni Finans Dünya Düzeni" başlıklı üçüncü oturumu, TEB'in ana sponsorluğunda gerçekleştirildi.

Oturumda, "Finansal Hizmetlerin dijitalleşmesi ve eksiksiz her insana ulaşması nasıl sağlanacak?", "Fintech'den Techfin'e: Bankaların en büyük rakibi artık Techfin'ler mi?, "Blockchain geleceği nasıl değiştirecek?", "Finansal inovasyonun anahtarı API'ler mi?", "Alternatif ödeme sistemleri neler olacak?" gibi konular ele alındı.

Forum İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yıldırım moderatörlüğünde düzenlenen oturuma, TEB Dijital Bankacılık Grup Direktörü Serkan Fergan, MyGini Kurucu ve Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Sezgin ve Menapay CEO'su Çağla Gül Şenkardeş katıldı.

TEB Dijital Bankacılık Grup Direktörü Serkan Fergan, oturumdaki konuşmasında, Fin-tech'lerin bankalar için tehdit olup olmadığı yönündeki görüşler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Fergan, bankaların, sadece Kovid-19 ile gelen değişim dalgası nedeniyle değil, sürekli değişen mevzuatlar ve tedbirlere ayak uydurmak için de yoğun çalışmalar gerçekleştirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu kadar hızlı değişen müşteri beklentileri ve talepleri ya da teknolojik koşullar çerçevesinde de kurumların, bu süreçlere hızlı adapte olmaları, iş süreçlerini ve iş modellerini hızlıca değiştirerek uyum sağlamaları gerekiyor. Fin-tech'ler, bankalar açısından geleceğe yönelik olarak bir tehdit oluşturuyor.

Her ne kadar karlılık açısından henüz beklenen düzeyde olmasa da fin-tech'ler, geleceğe yönelik yatırımcı iştahı açısından önemli fonlar elde edebiliyor. Müşteri yolculuğu ise Fin-tech'leri bankalardan ayıran en önemli husus."

"Fin-tech finansmanı 2019'u ise 53 milyar dolarla kapattı"

MyGini Kurucu ve CEO Mehmet Sezgin de Fin-tech'lerin gelişim hızı değerlendirildiğinde müşteri sayısı anlamında belli rakamların üzerine çıkmakta zorlandığını aktararak, "2015 yılına kadar 5 ila 6 milyar dolar seviyelerinde olan Fin-tech finansmanı 2015 yılı itibarıyla 17 milyar dolara çıktı. 2019'u ise 53 milyar dolarla kapattı." ifadelerini kullandı.

Sezgin, sektörün finansman ve konsolidasyon hacmindeki sıçramaların önemli olduğunu vurguladı.

Her ülkenin bankacılık sektörü mevzuatları nedeniyle Fin-tech'lerin bankalar karşısında daha avantajlı olduğunu belirten Sezgin, yine Fin-tech'lerin, yapıları nedeniyle daha fazla insana ulaşma imkanlarının da mühim olduğunu aktardı.

Menapay CEO'su Çağla Gül Şenkardeş ise pandemiyle birlikte Google'da en çok aranan kelime tamlamaları arasında "koronavirüs nakit para"nın olduğunu bildirdi.

Şenkardeş, pandemi süreci başladığında ilk ve en fazla gündeme gelen konulardan birinin, nakit para aracılığıyla virüsün bulaşma riski ve tedirginliği olduğunu, takip eden süreçte de buna yönelik tedbirler alındığını anlattı.

Şenkardeş, 2020 yılında pek çok ülkenin dijital parasını test etmeye başlayacağını, dünya genelinde merkez bankaların da gündeminin de dijital para olacağını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 20. Forum İstanbul konferansları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement