20 Gazeteci Tutuklanma İstemiyle Mahkemeye Sevk Edildi - Son Dakika
Güncel

20 Gazeteci Tutuklanma İstemiyle Mahkemeye Sevk Edildi

İstanbul'da gözaltına alınan aralarında Nazlı Ilıcak'ın da olduğu gazetecilerden 20'si savcılık tarafından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Gazeteci Bülent Mumay ise savcılıktan serbest kaldı.

29.07.2016 17:57  Güncelleme: 19:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltında bulunan, aralarında Nazlı Ilıcak, Hanım Büşra Erdal, Bülent Mumay ve Arda Akın'ın da bulunduğu 21 gazeteci, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık, gözaltına alınanlar arasında bulunan gazeteci Bülent Mumay'ı ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk etti.

5 SAVCI TARAFINDAN SORGULANDI

Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince saat 11.00 sıralarında İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen 21 gazeteci, 5 savcı tarafından sorgulandı. Örgütün amaçları doğrultusunda toplumda algı oluşturulup sözde birtakım operasyonlarda halkın tepki göstermesini engellemekle suçlanan gazetecilere, "Örgütle bağlantınız ne?", "Örgütten talimat alarak mı yazı yazıyorsunuz?", "Neden destekleyen yazılar yazıyorsunuz?" gibi sorular ve sosyal medya paylaşımlarının sorulduğu öğrenildi. Bu arada CHP Milletvekilleri Enis Berberoğlu ve Sezgin Tanrıkulu ile çok sayıda gazeteci destek için adliyede bekledi.

MUMAY: BU TERÖRİST GRUBA BAĞLI HERHANGİ BİR YAYIN ORGANINDA GÖREV ALMADIM

Bülent Mumay'ın savcılık ifadesinde, "Sözkonusu cemaat ile herhangi bir bağlantım yoktur. Bu terörist gruba bağlı herhangi bir yayın organında görev almadım. Benim bağlı olduğum tek kurum Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'dir. Cemaat terör örgütü olarak kabul edilmeden önce 2011 yıllarında cemaatin hazırladığı kumpaslar sonucu gözaltına alınan, tutuklanan arkadaşlarıma destek olan bu yönde yazılar yazan, sosyal medyada paylaşımlarda bulunan bir gazeteciyim" dedi.

"BURADA BULUNMAMIN SEBEBİ MUHALİF KİMLİĞİM"

Sosyal medyadaki paylaşımlarının sorulması üzerine ise Mumay, "Sosyal medya paylaşımlarım, Fethullah Gülen cemaatini destekleyici mahiyette değildir. İçeriğinde herhangi bir suç unsuru yoktur. Ben Fethullah Gülen terör örgütünün medya ayağında bulunma suçlamasını kabul etmiyorum" diye cevap verdi.

"NÖBETE KATILMAM TAMAMEN BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE DESTEK"

Silivri Cezaevi önünde tutulan Umut nöbeti hakkında ise Mumay, "Nöbete katılmam tamamen basın özgürlüğüne ve gazetecilik mesleğine destek olmak amacıyla yapılmış bir durumdur" dedi.

"TERÖR ÖRGÜTÜYLE HERHANGİ BİR BAĞLANTIM YOKTUR"

Muhalif bir gazeteci olduğunu belirten Bülent Mumay, "Bu muhalifliğimi herhangi bir kişi ya da kurum olarak değil, tamamen kendi dünya görüşüm doğrultusunda, demokrasi anlayışım doğrultusunda ifade etmekteyim. Şu an burada bulunmamın sebebinin de bu muhalif kimliğim olduğunu düşünüyorum. FETÖ/ PDY terör örgütüyle herhangi bir bağlantım yoktur. Kesinlikle medya yapılanmasında değilim. Bu anlamda tarafıma isnat edilen suçlamaları kabul etmiyorum" diye konuştu. Öte yandan Nazlı Ilıcak'ın da savcılık ifadesinde suçlamaları reddettiği öğrenildi. Savcılık, saat 18.00 sıralarında sorgusu tamamlanan gazetecilerden Bülent Mumay hakkında adli kontrol talep ederken; gazetecilerden 20'si hakkında ise tutuklama istedi. "

FOX TV HABER MÜDÜRÜ TESLİM OLDU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığ'nca Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 41 gazeteci arasında yeralan Fox TV Haber Müdürü Ercan Gün, İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek teslim oldu. Cumhuriyet Savcısı ifadesi alınmak üzere Gün'ü ifadesi alınmak üzere polis nezaretinde Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gönderdi.

FİRARİLERİN EVİNDE 1 DOLAR BULUNDU

Haklarında gözaltı kararı bulunan firari gazeteciler; Metin Yıkar, Bülent Ceyhan ve Abdullah Abdülkadiroğlu'nun evlerinde yapılan aramalarda "C-S-K" serisi 1 dolarlar bulundu.

20 Gazeteci Tutuklanma İstemiyle Mahkemeye Sevk Edildi

Son Dakika Güncel 20 Gazeteci Tutuklanma İstemiyle Mahkemeye Sevk Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.

  • Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak
    03:09 Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak

    Dünyada milyonlarca kayıtlı kullanıcısı olan uygulamanın Türkiye'de 1 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaştığı belirtildi. Rekabet Kurumu tarafından alınan karar sonrası uygulama kullanıcılarına veda mesajı yolladı. Threads 29 Nisan 2024 tarihinden itibaren Türkiye'de kullanılamayacak.


Advertisement