20.istanbul Caz Festivali 2 Temmuz'da Alıcıa Keys Konseri ile Başlıyor - Son Dakika
Güncel

20.istanbul Caz Festivali 2 Temmuz'da Alıcıa Keys Konseri ile Başlıyor

20.istanbul Caz Festivali 2 Temmuz\'da Alıcıa Keys Konseri ile Başlıyor

İstanbul Caz Festivali 2-18 Temmuz tarihleri arasında caz dünyasının ünlü sanatçılarının yanı sıra yine pop, rock, folk ve dünya müziğinin başarılı isimlerini özel bir programda buluşturacak.

28.06.2013 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Caz Festivali 2-18 Temmuz tarihleri arasında caz dünyasının ünlü sanatçılarının yanı sıra yine pop, rock, folk ve dünya müziğinin başarılı isimlerini özel bir programda buluşturacak.

İSTANBUL tarafından 1994 yılından bu yana her yıl Temmuz ayında düzenlenen İstanbul Caz Festivali 2-18 Temmuz tarihleri arasında caz dünyasının ünlü sanatçılarının yanı sıra yine pop, rock, folk ve dünya müziğinin başarılı isimlerini özel bir programda buluşturacak. İstanbul Caz Festivali, festivale 16 yıldan bu yana aralıksız destek veren Garanti Bankası'nın sponsorluğunda gerçekleştiriliyor. 2 Temmuz tarihinde Alicia Keys konseri ile başlayacak festival ilk haftasında birbirinden renkli isimleri altı farklı mekanda ağırlayacak.İstanbul Caz Festivali, 20. yılında, caz dünyasının dört efsane ismini aynı sahnede buluşturacak. Popüler cazın efsanevi isimleri Bob James, David Sanborn, Steve Gadd, James Genus 9 Temmuz Salı akşamı Haliç Kongre Merkezi'nde caz severlerle buluşacak.

-ALICIA KEYS'İN TÜRKİYE'DEKİ İLK KONSERİ-

İstanbul Caz Festivali 20. yılının ilk konserinde, R&B ve soul müziğin ünlü sesi 14 Grammy ödüllü Amerikalı şarkıcı, söz yazarı ve besteci Alicia Keys'i ağırlayacak. Yaşayan en iyi kadın vokallerden biri olarak kabul edilen, güçlü sesinin yanı sıra söz yazarlığı ve yaptığı düetlerle de adından sıkça söz ettiren Alicia Keys, Türkiye'deki ilk konserini "Set The World On Fire" turnesi kapsamında 2 Temmuz Salı gecesi 21.30'da gerçekleştirecek. 11 yaşından itibaren piyano çalmaya başlayan Keys, 2001'de çıkardığı ilk albümü Songs in A Minor'den itibaren dünya çapında 40 milyonun üzerinde albüm satışıyla son dönemin en çok satan kadın müzisyenlerinden biri sayılıyor. Billboard dergisi tarafından 2000'li yılların En Başarılı R&B Sanatçısı seçilen Keys, şarkılarında klasik piyanoyu caz, r&b ve soul ile harmanlıyor. Keys, özellikle AIDS ile mücadele veren organizasyonlara desteğiyle bilinen sanatçı, Afrika ve Hindistan'da HIV virüsünden etkilenmiş ailelere destek veren Keep a Child Alive isimli yardım kuruluşunun dünya çapında elçiliğini üstleniyor. Festivalin de bu yılki ilk konseri olacak, Garanti sponsorluğunda düzenlenecek gece, daha önce açıklandığı gibi KüçükÇiftlik Park'ta değil, ParkOrman'da yapılacak. Lojistik nedenlerden dolayı yapılan bu değişiklik öncesinde alınan biletler ParkOrman için de aynı şekilde geçerli olacak.

-ÜNLÜ VOKALİST DEE DEE BRIDGEWATER, PİYANİST VE BESTECİ RAMSEY LEWIS İLE BULUŞUYOR-

Günümüzün en iyi caz vokalistlerinden Dee Dee Bridgewater, usta caz piyanisti ve besteci Ramsey Lewis ile aynı sahneyi paylaşacağı konserini 3 Temmuz Çarşamba akşamı 21.00'da Yıldız Sarayı Hasbahçe'de verecek. Caz standartlarından, soul ve Motown klasiklerine cazın ruhunu tam anlamıyla yaşatacak bu konserde, üç Grammy ödülü ve yedi altın plak sahibi Lewis'in kusursuz melodileri, ipeksi sesi ve incelikli yorumuyla caz standartlarına taze bir yaklaşım getiren Bridgewater'a eşlik edecek. Dinah Washington ve Sarah Vaughan gibi efsanelerin halefi olarak görülen Dee Dee Bridgewater sahnedeki enerjisi ile caz tarihinin izlemesi en keyifli müzisyenlerinden biri olarak kabul ediliyor.

-LOPEZ-NUSSA AİLESİ İLE LATİN CAZ GECESİ-

Küba'nın en önemli piyanistlerinden Ernàn Lòpez-Nussa ve müzisyen ailesi, DHL Express sponsorluğunda 3 Temmuz Çarşamba gecesi 22.00'da Ortaköy'deki Feriye Lokantası'nda cazseverlere farklı bir gece yaşatacak. Küba cazının en sevilen piyanistlerinden Ernàn Lòpez-Nussa, davulda Ruy Lòpez-Nussa ile oğulları, 2005 yılında Montreux Caz Solo Piyano Yarışması birincisi, piyanist ve besteci Harold Lòpez-Nussa ile kardeşi Ruy Lòpez-Nussa aynı sahnede buluşacak. Konserlerinde dinamik performanslarıyla ilgi çeken Lopez-Nussa Family Project, caz ve Latin müziğinin yanı sıra işbirliği yaptıkları sanatçılarla da müzikal skalalarını genişletiyor.

-CAZIN YENİ YILDIZI ANTHONY STRONG FESTİVALDE-

İngiltere cazının yeni yıldızı, şarkıcı, piyanist ve söz yazarı Anthony Strong, cazın yanı sıra blues, pop ve soul türlerinden izler taşıyan iyimser müziği ve canlı ritimleri ile 4 Temmuz Perşembe akşamı 21.00'da, festivalin bu yılki yeni mekanlarından Avusturya Başkonsolosluğu/Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi'nde gerçekleştirilecek konserde izleyicileri ile buluşacak. 2011'de çıkardığı Delovely adlı kısaçalar albümüyle İngiltere caz listelerinin bir numarasına yükselen Londralı piyanist-şarkıcı Anthony Strong, "Cheek to Cheek" ve "For Once In My Life" adlı single'larıyla da uluslararası alanda bir hayran kitlesi edindi. Sıcak ve romantik vokali ve harikulade piyano tekniğiyle İngiliz cazının yükselen yıldızları arasında gösterilen Strong, caz eğitimine devam ettiği yıllarda Michael Bolton, Jocelyn Brown ve Marti Pellow gibi isimlere eşlik ederek Londra caz sahnesinde adını duyurdu. 2009 yılında ilk albümü Guaranteed! ile büyük beğeni toplayan sanatçı, bu albümü ile BBC radyosunun da en sık çalınan caz albümlerinden biri oldu.

TÜRKİYE'DEN ÖNEMLİ İSİMLER-

Türkiye caz sahnesinin başarılı isimlerini Avrupalı ustalarla özel projelerde buluşturan "European Jazz Club - Avrupa Caz Kulübü" serisi İstanbul Caz Festivali boyunca Salon'da devam edecek ve konserler 22.30'da başlayacak. "European Jazz Club - Avrupa Caz Kulübü" kapsamında 4 Temmuz Perşembe akşamı yapılacak konserde caz piyanisti Uraz Kıvaner topluluğu eşliğinde trompet sanatçısı Marco Tamburini ile sahneyi paylaşacak. Duruluğu ve büyüsüyle zamanı ve mekanı unutturan bir ses, vokalist, şarkı yazarı, müzisyen Melody Gardot, 5 Temmuz Cuma akşamı 21.00'da, Almanya Sefareti Tarabya Yazlık Rezidansı'nda festival izleyicisiyle buluşacak.

-FESTİVAL BİLETLERİ-

20.İstanbul Caz Festivali'nin biletleri, BİLETİX satış kanalları ve Ana Gişe İKSV'den (Pazar hariç her gün 10.00-18.00 arasında) alınabilecek. Alicia Keys konserinin biletleri ayrıca Garanti paramatikler'den de temin edilebilecek. Lale Kart üyeleri, İKSV'nin her etkinliğinde olduğu gibi festival boyunca yüzde 25'e varan indirimlerden yararlanabiliyor. - İstanbul

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 20.istanbul Caz Festivali 2 Temmuz'da Alıcıa Keys Konseri ile Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Körfez Gençlerbirliği Ragbi Takımları Grup Birincisi Oldu
    12:18 Körfez Gençlerbirliği Ragbi Takımları Grup Birincisi Oldu

    Körfez Gençlerbirliği Ragbi Kadın ve Erkek takımları Ankara'da düzenlenen 7'li Ragbi U18 Türkiye Şampiyonası'nda grup maçlarını kazanarak final etaplarına grup birincisi olarak katılmaya hak kazandı. 6 sporcu ise milli takıma davet edildi.

  • Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çocuk Parklarını Yeniliyor
    12:17 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çocuk Parklarını Yeniliyor

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında çocukların vakit geçirecekleri parklarda tamirat, bakım ve yenileme çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

  • Denizlispor U15 Gelişim Ligi'nde Play-off'lara Katılmaya Hak Kazandı
    12:17 Denizlispor U15 Gelişim Ligi'nde Play-off'lara Katılmaya Hak Kazandı

    TFF U15 Gelişim Ligi 2. Grup'ta mücadele eden Denizlispor, Nazilli Belediyespor'u 4-1 mağlup ederek 36 puana ulaştı ve play-off'lara katılmaya hak kazandı.

  • Eğrigöl, tabii güzellikleriyle hayran bırakıyor
    12:16 Eğrigöl, tabii güzellikleriyle hayran bırakıyor

    Antalya'nın Gündoğmuş ilçesine bağlı Güzelbağ Yaylasında bulunan Eğrigöl, Torosların zirvelerinde yer alan tabii güzellikleriyle dikkat çekiyor. 2 bin 100 metre rakımda bulunan Eğrigöl, bitki çeşitliliği ve endemik bitkileriyle doğa ve fotoğraf tutkunlarını misafir ediyor. Yolların açılmasıyla bölgeye yoğun talep olduğunu belirten yayla sakinleri, Eğrigöl'ün güzelliğini görmek için herkesin toplandığını ifade etti.

  • MSB: Gara bölgesinde 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi
    12:15 MSB: Gara bölgesinde 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

    Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde 5 PKK'lı teröristin daha hava harekatıyla etkisiz hale getirildiği açıklandı. MSB, terörle mücadele operasyonlarının kararlılıkla sürdüğünü belirtti ve operasyonların hız kesmeden devam edeceğini bildirdi.

  • Trabzon'da Turizm Haftası Kortej Yürüyüşüyle Başladı
    12:14 Trabzon'da Turizm Haftası Kortej Yürüyüşüyle Başladı

    Trabzon'da bu yıl 48'incisi düzenlenen 'Turizm Haftası' etkinlikleri kortej yürüyüşü ile başladı. Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, turizm mevsimini başlattıklarını ve Trabzon için en iyi şekilde değerlendirme gayreti içerisinde olduklarını belirtti.

  • Sancaktepe Belediyesi binası basın mensuplarına açıldı
    12:13 Sancaktepe Belediyesi binası basın mensuplarına açıldı

    31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'den CHP'ye geçen Sancaktepe Belediyesi'nin tartışılan binasına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Jakuzi tartışmaları ile gündeme gelen belediye binası basın mensuplarına açıldı.


Advertisement