20 Litre Kaynar Suyla Yakılan Kadına CHP'den Destek - Son Dakika
Politika

20 Litre Kaynar Suyla Yakılan Kadına CHP'den Destek

20 Litre Kaynar Suyla Yakılan Kadına CHP\'den Destek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kadın Kolları sahip çıktı.

29.05.2013 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Limontepe semtinde, eşinden şiddet gören bir kadına

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kadın Kolları sahip çıktı. Şeyda G, üzerine 20 litre kaynar su dökülmesi sebebiyle ağır yaralanmıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kadın Kolları son günlerde kadınlara yönelik ağır şiddet içeren olayların artması üzerine, yeni yasa önerilerini gündeme getirmek ve yeni bir imza kampanyası başlatmak amacıyla 30 ilçede eşzamanlı basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'de kadına yönelik şiddet olaylarında yüzde bin 400 artış olduğunu savunan CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, şiddete maruz kalan Şeyda G'nin annesi Mürüvvet Kaplan ile birlikte bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Kadına yönelik şiddetin savaş boyutuna vardığını kaydeden Özgün Utku, beraberinde 20 litre kaynar suyla yakıldığı iddia edilen Şeyda G.'nin annesi olduğu halde, "2013 yılında İzmir'e yakışan manzara bu mu? Siz de kadına şiddet olmayan Türkiye görmek istemez misiniz?" diye sordu.

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, 2012'nin Ocak- Eylül döneminde aile içi şiddet nedeniyle 30 bin 254 kadının yaralandığını, 125 kadının öldürüldüğüne dikkat çekti ve "Bu, günde 110'dan fazla yaralama, ayda 14 ölüm yani gün aşırı bir ölüm demek. Her gün mutlaka basında en az bir kadına karşı şiddet olayı okuyor ya da izliyoruz" dedi. Geçen Cumartesi günü İzmir'de, Şeyda G'nin yaşadığı şiddet haberiyle irkildiklerini belirten Utku, şöyle konuştu: "CHP

İzmir İl Kadın Kolları olarak Pazar günü derhal Şeyda'yı ziyaret etmek üzere tedavi gördüğü hastaneye gittik. 2013 yılında, İzmir'de, Karabağlar ilçemizdeki bir hastanede bir klasör dolusu kadına şiddet olayı var. Bir de bariz şekilde şiddet uygulanmış olup da gidecek yeri olmadığı için kendisini döven kocasını şikayet bile edemeyip onunla eve gidenler var."

ŞİDDET UYGULAYAN ERKEĞE TEDAVİ AMAÇLI TEDBİR ALINSIN

"Kadına şiddet uygulayan erkekler hakkında koruma ve tedavi amaçlı güvenlik tedbiri alınsın.Psikiyatrist bulunan Sağlık Kurulu tarafından toplum açısından tehlikeliliğin ortadan kalktığı raporlanmadan güvenlik tedbiri kaldırılmasın" diyen Özgün Utku, partilerinin kadın sorunları ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi için mücadelesini sürdüreceğini söyledi.

CEZA İNDİRİMİ YAPILMASIN

"Kadına şiddet uygulayan erkeklere hafifletici sebeplerle ceza indirimi yapılmasın" diyen Utku, kadın sığınma evindeki kadınların iş bulmadan evden çıkarılmaması gerektiğini söyledi. Sığınma evinde kalma sürelerinin uzatılabileceğini anlatan Utku, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz CHP'li kadınlar kadına şiddeti kanıksamadık. Kadına şiddet uygulanmasına alışmadık, alışmayacağız. Cumhuriyet Halk partisi her zaman kadınların yanında oldu ve bundan böyle de yanında olacaktır."

CHP Karabağlar İlçe Başkanlığı bünyesindeki Aydın Ertem Eğitim Salonu'nda düzenlenen toplantıya, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku'nun yanı sıra il kadın kolları yöneticileri, CHP Karabağlar İlçe Kadın Kolları Başkanı Mahinur Yener ve ilçe kadın kolları yöneticileri katıldı.

KIZIMI TOPARLAMAYA ÇALIŞIYORUM

Eşinin kaynar suyla yaktığı iddia edilen ve halen tedavi altında tutulan Şeyda G.'nin annesi Mürüvvet Kaplan ise, "Çocuğumun hakkını aramak istiyorum. Ben kendim de şiddet mağduruyum. Aynı acıyı yıllarca çektim. Şeyda'nın bu sadist insanla beraber olmasını kanıksayamadım" dedi. Genç kızlara seslenen Kaplan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aşkın gözü kör, siz bu kadar kör olmayın. Birbirinizi tanımadan evlilik yoluna gitmeyin. Kendim de bıçaklandım, şiddet gördüm. Çocuğumun mağduriyetinin peşinde koşuyorum. Beni dikkate alan olmadı. Ben hiçbir şeyi kabul etmiyorum. Belki de hayatım pahasına olacak ama, kızımın davasını kazanmak istiyorum. Ben kızımı toparlamaya çalışıyorum, peki beni kim toparlayacak? Çocuğumu yaşatmak istiyorum. Benim kızım bu vahşeti hak etmedi. Desteğini esirgemeyen sizlere çok teşekkür ediyorum"

Basın açıklamasının ardından kadına şiddetin önlenmesi amacıyla daha etkin bir yasa çıkarılması talebiyle imza toplandı. İmzaların TBMM'ye gönderileceği belirtildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 20 Litre Kaynar Suyla Yakılan Kadına CHP'den Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement