20 Metrekarelik "Müze" - Son Dakika
Kültür Sanat

20 Metrekarelik "Müze"

Şanlıurfa'da 65 yaşındaki emekli Mehmet Fethi Göktepe, 20 metrekarelik dükkanda sergilediği yaklaşık 3 bin parça eski eşyayla konuklarını adeta tarihte yolculuğa çıkarıyor.

17.11.2017 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

RAUF MALTAŞ - Şanlıurfa'da 65 yaşındaki emekli Mehmet Fethi Göktepe, 20 metrekarelik dükkanda sergilediği yaklaşık 3 bin parça eski eşyayla konuklarını adeta tarihte yolculuğa çıkarıyor.

Kentteki bir kamu kurumundan emekli olan Göktepe, tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi yakınlarında babasından kalan 20 metrekarelik dükkanda, küçük yaşlardan itibaren toplamaya başladığı eski eşyaları sergiliyor.

Fotoğraf makinesinden saate, tespihten radyoya kadar birçok farklı eşyanın yer aldığı dükkanı, yerli ve yabancı turistler de ziyaret ediyor.

Mehmet Fethi Göktepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dükkanını ticari amaç gütmeksizin hizmete sunduğunu söyledi.

Burada yaklaşık 3 bin farklı eşyanın yer aldığını ifade eden Göktepe, dükkanını gezenlerin adeta tarihte yolculuk yaptığını dile getirdi.

Müzeyi andıran dükkanındaki yer sıkıntısı nedeniyle çoğu eseri sandıklara koymak zorunda kaldığını belirten Göktepe, şöyle devam etti:

"Yıllardır biriktirdiğim malzemeleri buraya taşıdım. Yaklaşık 80 yıllık, belki de daha eski 200'ün üzerinde duvar halısı var. Akik, kehribar, Oltu taşından yapılmış 80 farklı çeşitten oluşan tespih koleksiyonum, tarihi eşya koleksiyonlarım var. En eski eserlerden biri Çanakkale Savaşı'ndan kalma bir süngü. Bunun yanında 60 yıllık bir ney var. Ama bütün bunları burada sergilemek artık mümkün değil. Bir de çalınma tehlikesi var. Bize bu konuda yardım edecek belediyeler ve vakıflardan yardım talep ediyorum. Allah ömür verdiği müddetçe halka ve Hakk'a hizmet etmeye devam edeceğim. Bu işlerle uğraşan insanlara yardımcı olunsun istiyorum."

"Emekliler kahve köşelerinde oturmasın"

Göktepe, emekliliğini topluma yararlı geçirebilmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Köklü tarihi ve kültürel geçmişe sahip kentte benzer mekanlara daha fazla ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Göktepe, şunları kaydetti:

"Emekliliğimi kahve köşelerinde, sokaklarda veya parklarda geçirmiyorum. Hem kendi açımdan hem de halkım açısından faydalı oluyorum. Kentin tanıtımı açısından böyle bir yer açmayı düşündüm. Çok da iyi etmişim, güzel zaman geçiriyoruz. Öğrenciler, öğretmenler, şair ve yazarlar da buraya geliyor. Gayemiz Şanlıurfa'ya hizmet. Diğer emekli arkadaşlarımız da kahve köşelerini dolduracaklarına gelsinler, burada çay içip, kitap okusunlar. Beraber oturalım, bilmediklerimizi tartışalım. Kentimizi daha iyi yerlere getirebilmek için neler yapabiliriz görüşelim."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 20 Metrekarelik 'Müze' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Haluk Levent Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda konser verdi
    23:19 Haluk Levent Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda konser verdi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında şarkıcı Haluk Levent, Merkez Parkı'nda konser verdi. Konserine çok sayıda kişi katıldı ve Levent'in en sevilen parçalarını seslendirmesiyle müzikseverler eşlik etti. Levent'in performansı, dinleyiciler tarafından alkışlandı.

  • Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Deprem Anısına Konser Düzenlendi
    21:33 Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Deprem Anısına Konser Düzenlendi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, depremlerde hayatını kaybedenlerin anısına '11 İlin Türküsü' konseri gerçekleştirildi. Nazende Çoksesli Korosu tarafından hazırlanan etkinlikte, depremin ardından yaşananlar anlatıldı ve afetten etkilenen illere özgü şarkılar seslendirildi.

  • Avrupa Film Günleri'nin Galası Ankara'da Yapıldı
    21:13 Avrupa Film Günleri'nin Galası Ankara'da Yapıldı

    Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu ve AB üyesi ülkelerin büyükelçilikleri tarafından düzenlenen Avrupa Film Günleri'nin galası Ankara'da yapıldı. Galada, Ukraynalı Maryna Vroda'nın yönettiği 'Bozkır' filmi gösterildi. Büyükelçi Bodnar ve Büyükelçi Meyer-Landrut konuşma yaparak Ukrayna'ya desteklerini dile getirdi. Avrupa Film Günleri, Ankara, İstanbul ve birçok şehirde gösterime girecek.


Advertisement