Taksici Cinayeti Sanıklarına Ağırlaştırılmış Müebbet - Son Dakika
Güncel

Taksici Cinayeti Sanıklarına Ağırlaştırılmış Müebbet

Taksici Cinayeti Sanıklarına Ağırlaştırılmış Müebbet

Bursa'da taksinin şoförü Eyüp Şahin'i öldürüp, gasp ettikleri iddia edilen 4 kişinin yargılanması tamamlandı.

06.12.2013 10:44  Güncelleme: 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da 20 yıl önce müşteri olarak bindikleri dolmuş taksinin şoförü Eyüp Şahin'i (37) öldürüp, cebindeki bozuk paraları ve  aracını ise gasp ettikleri iddia edilen 4 kişinin yargılanması tamamlandı. Zaman aşımına 4 ay kala yakalanan 4 sanık, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme cezalarda herhangi bir indirim yapmadı.

Merkez Osmangazi İlçesi'nde dolmuş taksi şoförlüğü yapan 2 çocuk babası Eyüp Şahin, 12 Ekim 1993 günü aracına müşteri olarak binen 4 kişi tarafından Demirtaş Barajı yakınlarına götürülerek, üzerinde bulunan bozuk paralar ile aracı gasp edildikten sonra başına tabancayla bir el ateş edilerek öldürüldü. Taksi de bir hafta sonra Çanakkale'de terk edilmiş bulundu.

Geçen Şubat ayında 155 Polis İmdat hattını arayan bir kişi, taksici Eyüp Şahin cinayetini, Ramazan Aksoy (42) ve yanındaki arkadaşlarının gerçekleştirdiğini ihbar etti. Bunun üzerine Ramazan Aksoy'un fotoğraflarıyla 20 yıl önce görgü tanıklarının çizdirdiği robot resim karşılaştırıldı. Aksoy'un robot resimdeki kişiye benzerliği üzerine ekipler soruşturmayı derinleştirdi. Teknik takibe alınan Ramazan Aksoy ile cinayete karıştıkları öne sürülen Murat Altınok (41), Halil İbrahim Türkoğlu (45) ve Bilal Ünal (44) geçen Haziran ayında gözaltına alındı.

POLİS İZMİR'DE YAKALAYIP BIRAKMIŞ

Sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanan 4 şüphelinin, cinayetin ardından maktul Eyüp Şahin'e ait aracı Çanakkale'nin Lapseki İlçesi'ne bırakarak otobüsle İzmir'in Bornova İlçesi'ne gittikleri belirlendi. Bir parkta otururken polis tarafından şüphelenilen  4 kişinin yapılan üst aramalarında, Halil İbrahim Türkoğlu'nun çantasında cinayette kullanılan tabancanın ele geçtiği kaydedildi. Türkoğlu'nun hakkında '6136 Sayılı ateşli silahlar kanununa muhalefet' üç arkadaşı için de 'Yankesicilik" suçundan işlem yapıldığı ve serbest bırakıldıkları anlaşıldı.

CEZALARINDA İNDİRİM YAPILMADI

Haklarında Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Başka bir suçu işlemek için öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu 4 sanığın yargılanması tamamlandı. Son kez hakim karşısına çıkan Ramazan Aksoy, Murat Altınok, Halil İbrahim Türkoğlu ve Bilal Ünal, son sözlerinde mahkemenin taktirine sığındıklarını söylediler.

Kısa bir aranın ardından kararını veren mahkeme tutuklu sanıklar Ramazan Aksoy, Murat Altınok, Halil İbrahim Türkoğlu ve Bilal Ünal'ı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti sanıkların geçmişi ve fiilden sonraki davranışları nedeniyle cezada herhangi bir indirim yapmadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Taksici Cinayeti Sanıklarına Ağırlaştırılmış Müebbet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement