20 yıldır sönmeyen ateş, turizme katkı sunuyor - Son Dakika
Güncel

20 yıldır sönmeyen ateş, turizme katkı sunuyor

TÜRKİYE'de ve dünyanın farklı bölgelerinde 20 yıldır dans gösterileri sunan Anadolu Ateşi, ülke turizmine katkı koyuyor.

08.07.2019 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş


TÜRKİYE'de ve dünyanın farklı bölgelerinde 20 yıldır dans gösterileri sunan Anadolu Ateşi, ülke turizmine katkı koyuyor. Meksika'nın Guadalajara kentindeki Anadolu Ateşi gösteriminden etkilenerek Antalya'ya gelenler olduğunu belirten Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, "Orada biletini imzalamışım gelip bana burada biletini gösterip 'O gösteriden sonra buraya gelmeye karar verdim' diyorlar. Bu çok gurur verici" dedi.
Anadolu halk danslarını harmanlayarak dünyaya tanıtan Anadolu Ateşi, Serik ilçesindeki Aspendos Arena Gösteri Merkezi'nde sahne aldı. 5 bin seyirci kapasiteli Aspendos Arena'ya saatler öncesinde gelen, büyük kısmı Rus ve Alman turistlerin oluşturduğu izleyici kitlesi, gösteriyi sonuna kadar ilgiyle takip etti. 2 bölümden oluşan ve yaklaşık 1.5 saat süren gösterinin ilk sahnesinde ateş ve ölümsüzlük ile Prometius'un ateşi insanlara ulaştırması danslarla anlatıldı. Orta Asya Şaman Türkleri'nden, Zerdüşt ve Yezidi Kürtleri'nden, Alevi Semah figürlerinden ve Güneydoğu halk danslarından esinlenerek gerçekleştirilen motifler görsel şov oluşturdu. Pandora, Karanlığın Ordusu, Tutsak Prometeus, Kartallar, Kurtuluş, Satir Prometeus'un Diriliş Dansı, Aşk Üçlemesi, Aydınlık Günler, Savaş Dansları, Karanlığın Zaferi, Oryantal, Karanlığın Zaferi dansları ise beğeniyle izlendi.
Gösterinin ikinci perdesinde ise Anadolu'da göç ve ölüm, yenilgi ve umut dansla dile getirildi. Ağıt, hayalet dansçıları, aydınlığın ordusu, kötülerin dünyasına dönüş, savaş mozaik, dalgaların coşkusu olarak adlandırılan danslar, Doğu Anadolu, İç Batı Ege, İstanbul ve Karadeniz motiflerinden esinlenerek izleyiciye yansıtıldı.
MEKSİKA'DAN GELİP BİLETİ GÖSTEREN VAR
Gösteri öncesinde çalışmaları ve sahneyi değerlendiren Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, her zaman ilk gösteride olduğu gibi heyecanlı olduklarını söyledi. Her temsilde dünyayı yeniden kurduklarını ifade eden Erdoğan, Türkiye'nin farklı yerlerinde 4 kast şeklinde aynı anda gösteri yaptıklarını söyledi. En yoğun sezonlardan birini yaşadıklarını kaydeden Erdoğan, "Türkiye turizm anlamında da güzel bir dönem yaşıyor. Herkes memnun biz de seyircimize layık olmak için sıcak-soğuk demeden çalışıyoruz. Turizme de katkı sağlıyoruz. Sanatsal girişimimizin sonucu böyle oluyor. Dünyanın birçok yerinde oynadığımız için sadece bir kez bu gösteriyi izlediği için Antalya'ya gelenleri biliyorum. Meksika'nın Guadalajara kentinde bir gösteride izleyicinin biletine imza atmışız. Buraya gelip o bileti gösterenler var. 'Ben bu gösteriden sonra buraya kadar gelmeye karar verdim' diyorlar. Hem içeride hem dışarıda Türkiye'yi doğru ve sanatsal anlatıyoruz. Muhteşem bir gurur" diye konuştu.
Büyük bir turneye hazırlandıklarını da ifade eden Erdoğan, 9 dans okulları olduğunu, 2 bine yakın öğrenciye dans eğitimi vermek için kayıtlara başladıklarını söyledi.

- Antalya
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 20 yıldır sönmeyen ateş, turizme katkı sunuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement