200 bin liralık kangal yavruları için randevu alıyorlar - Son Dakika
Güncel

200 bin liralık kangal yavruları için randevu alıyorlar

200 bin liralık kangal yavruları için randevu alıyorlar

BURSA'da 200 bin lira değer biçilen 'Karaboğa' isimli Kangal cinsi köpeğin yavruları büyük rağbet görüyor.

25.09.2019 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BURSA'da 200 bin lira değer biçilen 'Karaboğa' isimli Kangal cinsi köpeğin yavruları büyük rağbet görüyor. Alıcılar, büyüdüğünde insan boyunu geçen ve heybetli görüntüsüyle öne çıkan 'Karaboğa' gibi olması beklenen yavrular için sıra bekliyor.

Bursa'nın Karacabey ilçesindeki Madımak Kangal Köpeği Üretim Çiftliği'nde 20 aylık 'Karaboğa' isimli köpeğin yavruları yoğun ilgi görüyor. 200 bin lira istenen ve heybetli görüntüsüyle göze çarpan 'Karaboğa'nın, safkan yavruları da benzer özellikler taşıdığından Türkiye'nin yanı sıra, dünyanın farklı noktalarından da talep ediliyor. 15 yıldır profesyonel olarak Türk çoban köpeği yetiştiriciliği yapan çiftlik sahibi Şeref Alkan, Karaboğa'nın en büyük yavrusunun 7.5 aylık olduğunu belirterek fiyatının ise 10 bin liradan başladığını ifade ederken, yavruların satışında ise yüksek ilgiden dolayı alıcıları sıra işlemine dahil ederek randevu şeklinde çalıştıklarını söyledi.

YAVRU KANGALLAR İÇİN RANDEVU ALIYORLAR

Karaboğa'nın çiftliğin en popüler köpeği olduğunun altını çizen Alkan, aynı zamanda ülke çapında da ses getirdiğini belirtti. Safkan kangal köpeği olan ve ayağa kalktığında bir insanın boyunu geçen Karaboğa'nın, görsel olarak oldukça heybetli göründüğüne işaret eden Alkan, "Fizik olarak kendini yeni bulmaya başlayan bir köpek. Şu an daha da iyi olmaya başladı. 36 aylık olduğunda çok daha mükemmel bir görsele sahip olacak. Karaboğa'nın yavrularına da dünyanın pek çok noktasından yoğun talep var. Bu sebeple randevu şeklinde çalışmak zorunda kalıyoruz" dedi.

"YAVRULARIN FİYATI 10 BİN LİRANIN ÜZERİNDE'

Karaboğa'nın en büyük yavrusunun 7.5 aylık olduğunu söyleyen Alkan, "Arz talebin artmasının sebeplerinden birisi de 'Karaboğa'nın damızlığının da çok iyi olması. Kendi fiziksel görüntüsünde yavrularını çıkarabilmesi en belirgin özelliklerinden. Özellikle 7.5 aylık yavru köpeğimiz bunu ispatlamış durumda. Damızlığın mükemmel olması nedeniyle yavrularına oldukça yüksek bir talep var. Yavrular şu anda başlangıç fiyatı olarak 10 bin lira ve üzerinde satılıyor. Aşırı bir talepten ve köpeğin popülaritesinden ötürü bunda rakam sınırı yok. Daha sonraki fiyatlar da 20-25 bin lira arasında değişiyor. Yavruların fiyatlarında kaç aylık olduğunu da baz alıyoruz. 1 aylık, 3 aylık, 7 aylık yavruların fiyatları da ay bazında kriterize ediliyor" diye konuştu.

'YAVRULAR, İLGİ GÖRDÜKLERİNDE SAHİBİNE HEMEN ALIŞIYOR'

Yavru köpeklerin alışma süreçlerinin, özellikle birkaç aylık yavrularda yalnızca 1-2 gün olduğuna değinen Alkan, "Yavrular ilk gün yadırgayabilir ancak daha sonraki süreçte ailenin, kişilerin kendisine gösterdiği sevgi ile birlikte hemen adapte olur, alışmaya başlar. Yetişkin köpeklerde de bu durum kişisel olarak karakter bazında değişebilir. Burada da iki faktör var; köpeğin karakteri ve sahiplenen kişinin davranışları. Sahiplenen kişi köpeğe mükemmel bir yaklaşımla, sevgi, aidiyet duygusuyla yaklaşırsa köpekte de karakter problemi yoksa 4-5 gün içerisinde alışabilir. Köpek karakter olarak sert mizaçlı, kolay alışmayan bir karaktere sahipse, sahibi de buna hamle yapamaz ve yeteri kadar ilgi göstermezse alışma süreci birkaç ay uzayabilir, hatta belki de hiç alışamayabilir de. Burada sahiplenen kişinin verdiği ilgi, sevgi, köpeğine aşıladığı özgüven ve köpeğin de kendi doğuştan gelen karakteri önem arz ediyor" ifadelerini kullandı.

BURSA'DAN SİVAS'A KANGAL KÖPEĞİ

Çiftlikte 50 damızlık, 30 da yavruya sahip olduklarını belirten Alkan, diğer yavrulardan da bu fiyata ulaşabilenlerin çıkabileceğine işaret ederken, 'Karaboğa' ile anne köpeğin iyi olmasıyla birlikte doğan yavrunun fiyatının otomatik olarak yüksekten başladığı ve bunun 'Karaboğa'ya özel olduğunun altını çizdi. Türk çoban köpeklerine, Türkiye'nin haricinde ABD'den Japonya'ya, Afrika'dan Rusya'ya kadar dünyanın her ülkesinden talep olduğunu niteleyen Alkan, "Biz çiftlik olarak Türkiye ve dünyanın taleplerini karşılamaya çalışıyoruz. Bu sene enteresan bir dönem geçirdik. Sivas merkez ve köyler dahil olmak üzere toplam 23 adet yavru köpeğimizi Sivas'a gönderdik. Bu bizim için enteresan bir gelişme oldu" dedi.

'TÜRK ÇOBAN KÖPEKLERİ, DÜNYANIN EN İYİ KÖPEKLERİ'

Son olarak Türk çoban köpekleri hakkında da bilgiler veren Alkan, "Türk çoban köpekleri güçlü, kuvvetli, heybetli köpekler olmasına rağmen yavruları aslında zorlu bir büyüme periyodundan geçiyor. Yavruları diğer ırk köpeklere nazaran daha nazik hayvanlar. Büyüme süreleri çok daha zorlu bir süreç arz ediyor. Türk çoban köpekleri – bir başka deyişle Kangal köpekleri- dünyanın en harika köpekleridir. Sürü bazında, sürü korumada, alan korumada, dostlukta, hissiyatta, sadakatte, sahiplenmede dünyanın en iyi köpekleri diyebiliriz. Özellikle kurtlara karşı organize olabilen tek köpek ırkıdır dünyada. Avrupa'dan, İtalya'dan ve diğer birkaç ülkeden daha sürüleri korumak için hükümetler bazında da talepler olmuştu. Bu köpekleri zaten ispatlıyor. Sürü korumada kurtlara karşı organize olabilen, ki kurtlar da organize şekilde saldıran hayvanlardır, kurtlara karşı koyabilen tek köpek ırkıdır" açıklamalarında bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 200 bin liralık kangal yavruları için randevu alıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan: Kürt olanlar JİTEM ittifakıyla iş tutmazlar
    16:44 DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan: Kürt olanlar JİTEM ittifakıyla iş tutmazlar

    DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Kars Digor'da yaptığı konuşmada, Kürt olanların JİTEM ittifakıyla iş tutmadığını belirtti.

  • Moskova'daki Terör Saldırısında Ölü Sayısı 143'e Yükseldi
    16:43 Moskova'daki Terör Saldırısında Ölü Sayısı 143'e Yükseldi

    Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'nın yayımladığı listede, Moskova'nın banliyösündeki bir konser salonunda gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 143'e yükseldi.

  • Standart Altının Kilogram Fiyatı 2 Milyon 416 Bin Liraya Çıktı
    16:43 Standart Altının Kilogram Fiyatı 2 Milyon 416 Bin Liraya Çıktı

    Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogram fiyatı 2 milyon 416 bin liraya yükseldi. Altın piyasasında en düşük 2 milyon 264 bin lira, en yüksek 2 milyon 420 bin lira olan standart altının kilogram fiyatı, gün sonunda yüzde 0,3 artarak 2 milyon 416 bin lira oldu. KMKTP'de altın işlem hacmi 2 milyar 416 milyon 736 bin 884,50 lira olarak gerçekleşti. Altın borsasında bugün en fazla işlem yapan kurumlar arasında Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye İş Bankası, Ahlatcı Metal Rafineri, Uğuras Kıymetli Madenler ve Ziraat Bankası yer aldı.

  • Diyarbakır Anneleri, HDP İl Binası Önünde Oturma Eylemini Sürdürüyor
    16:43 Diyarbakır Anneleri, HDP İl Binası Önünde Oturma Eylemini Sürdürüyor

    Diyarbakır anneleri, dağa kaçırılan çocukları için eski HDP il binası önündeki oturma eylemini 1669'uncu gününde sürdürüyor. Ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla bekleyişini sürdüren anneler, evlatlarını almadan gitmeyeceklerini ve eylemlerinden vazgeçmeyeceklerini belirtiyor.

  • CHP'li Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Belevi'de Miting Yaptı
    16:43 CHP'li Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Belevi'de Miting Yaptı

    Yeni dönemde tekrar aday gösterilen CHP'li Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Belevi'de miting yaptı. Sengel, "5 yıl boyunca elimizden geldiğince çaba sarf ettik. Az konuştuk, çok çalıştık. Biz yine az konuşmaya, çok çalışmaya devam edeceğiz. Pazar günü hepinize emanetiz" dedi.

  • Samsun'da uyuşturucu ticaretinden gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı
    16:41 Samsun'da uyuşturucu ticaretinden gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı

    Samsun'da uyuşturucu ticareti yaptığı tespit edilen bir kişi, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yapılan operasyonda sentetik ecza, metamfetamin ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen para ele geçirdi. İfadesi alınan diğer şüpheliler serbest bırakıldı.

  • Sapanca Gölü'nde Yakıt Sızıntısı Sonrası Temizlik Çalışmaları Sürüyor
    16:40 Sapanca Gölü'nde Yakıt Sızıntısı Sonrası Temizlik Çalışmaları Sürüyor

    Kocaeli'de petrol boru hattına müdahale sonucu yaşanan yakıt sızıntısı nedeniyle kirliliğin oluştuğu Sapanca Gölü'nde temizlik çalışmaları sürüyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ekipleri, göldeki kirliliği temizlemek için çalışmalara başladı. Yakıtın gölden ve dere yatağından tamamen bertaraf edilmesi için hızlı bir şekilde müdahale edildiği belirtilirken, içme suyu kanallarının güvenliği sağlandı ve vatandaşların içme suyu konusunda endişelenmemesi gerektiği vurgulandı.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda 'para sayma' görüntüleri soruşturması
    16:40 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda 'para sayma' görüntüleri soruşturması

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturma kapsamında Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin'in ifadesi ortaya çıktı. Keskin, bağış kampanyası ve paranın harcanmasıyla ilgili sorumluluğun CHP İstanbul İl Başkanlığına ait olduğunu belirtti.

  • Kırıkkale İl Su Kurulu Toplantısı Küresel Isınma ve Su Kaynakları Konularını Görüştü
    16:39 Kırıkkale İl Su Kurulu Toplantısı Küresel Isınma ve Su Kaynakları Konularını Görüştü

    Kırıkkale İl Su Kurulu Toplantısı, Vali Mehmet Makas başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, küresel ısınma ve su kaynakları konuları ele alındı. Vali Makas, küresel ısınmanın bir problem olduğunu belirterek, dua ederek küresel ısınmanın tersine dönmesini temenni etti. Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Satuk Buğra Fındık ise iklim değişikliğinin su kaynaklarına etkisini anlattı ve önümüzdeki yıllarda su kaynaklarında yüzde 25 bir azalma öngörüldüğünü ifade etti. Toplantıda alınan kararlar bir üst merciye iletilmek üzere kaydedildi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'de Slogan Karşısında Şaşkınlık Yaşadı
    16:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'de Slogan Karşısında Şaşkınlık Yaşadı

    Seçim çalışmaları kapsamında Kocaeli'de vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, alandaki bir grubun "Muhsin başkan" şeklinde sloganlar atması üzerine "Nereden çıktı bu?" diyerek şaşkınlığını dile getirdi.


Advertisement