200 Ceviz Fidanı Toprakla Buluştu - Son Dakika
Güncel

200 Ceviz Fidanı Toprakla Buluştu

Orman İşletme Müdürlüğü organizasyonunda Cumhuriyet Meydanında ücretsiz fidan dağıtımı, Çaltılı mahallesinde ise protokol ve öğrencilerin katılımı ile fidan dikimi gerçekleştirildi.

22.03.2018 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Orman Haftası çeşitli etkinlikler ile kutlanıyor.

Sındırgı Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü ve METAL öğrencileri iş birliği ile de 200 ceviz fidanı toprakla buluşturuldu. Sındırgı Belediyesi örnek lavanta bahçesi yanında belirlenen alanda da Yaşasın Kentler projesi kapsamında METAL öğrencilerinin adını yaşatacak örnek bir ceviz bahçesi oluşturuluyor.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş' da öğrencilerin fidan dikim etkinliğine katıldı. Öğrencilerle birlikte fidanları toprakla buluşturan başkan Yavaş " Orman haftası ve baharın müjdecisi Nevruz hayırlı olsun. %57 si ormanlarla çevrili ilçemizde nefes alacak, ekonomiye de katkı sağlayacak alanları da oluşturuyoruz. Dün Orman İşletme müdürlüğümüzün fidan dağıtımı ve fidan dikimi organizasyonları ile başlayan etkinliklere Belediyemiz ve METAL öğrencilerimizle devam ettik. Vatandaşlarımıza örnek olan lavanta bahçemizin yanında Yaşasın Kentler projesi kapsamında da bir ceviz bahçesi oluşturuyoruz. Bu mübarek günde Peygamber efendimizin dediği gibi " Kıyamet koparken elinizde bir fidan olsa da toprakla buluşturun " sözünü yerine getiriyoruz. Öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve belediye personelime teşekkür ediyorum. Bizler sadece belirli günlerde değil her zaman yeşilin önemini biliyoruz. Geçtiğimiz günlerde 400'e yakın çınar ağacını Akhisar caddesi üzerine sağlı sollu diktik. Bu zamana kadar en fazla yeşil alan ve peyzaj çalışmasını gerçekleştirdik. 15.000' e yakın fidanı toprakla buluşturduk. Çalışmalarımız da artarak devam edecek. Bahar güzellikleri ile geliyor. Bahar ayı ilçemize ve tüm dünyaya mutluluk getirsin. " dedi.

Program sonrasında ise Orman İşletme Müdürlüğü organizasyonunda Kocakonak İlkokulunda öğrencilere ayakkabı, tişört ve kitap dağıtımı gerçekleştirildi. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Orman İşletme Müdürü Bekir Doğan Demir öğrencilere hediyelerini vererek, ormanları koruyacakları ve her fırsatta fidan dikeceklerine dair söz aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 200 Ceviz Fidanı Toprakla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement