2000 Yılında İnsanları Zaman Yolcusu Olduğuna İkan Eden Adam: John Titor - Son Dakika
Teknoloji

2000 Yılında İnsanları Zaman Yolcusu Olduğuna İkan Eden Adam: John Titor

2000 Yılında İnsanları Zaman Yolcusu Olduğuna İkan Eden Adam: John Titor

Birisi karşınıza çıkıp gelecekten geldini iddia etse ne düşünürsünüz? İnternet sağolsun, böyle insanlara o kadar çok alıştık ki artık gülüp geçiyoruz. Nitekim 2000 yılında dünya gündemine oturan John Titor'un durumu biraz farklı.

30.03.2019 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

6491 yılından geldiğini söyleyen James Oliver ve 2030 yılından geldiğini söyleyen Noah gibi, son yıllarda zaman yolculuğu yaptığını iddia edenlerin sayısı giderek artıyor. Elbette bunların hepsi internetin nimetlerinden faydalanmak isteyenlerin ortaya attığı birer asparagas.

2000 yılında, henüz yaygın olmayan internet sitelerinde yaptığı dikkatleri çeken John Titor'un hikâyesi, bugünkü safsatacılara taş çıkartacak cinsten. Titor, 2000 yılında ortaya çıkıp 36 yıl sonraki gelecekten yani 2036'dan geçmişe gönderildiğini söyleymişti. 2001 yılına kadar yaptığı paylaşımlarla, kendisinin bir ABD askeri olduğunu söylüyordu. Görevi ise eski bir bilgisayarı alıp 2036'ya götürmekti. Epey saçma bir hikâye, ancak Titor'a kulak vermekte fayda var.

John Titor'un kafaları karıştırmaya başladığı ilk paylaşımları:

2000 Yılında İnsanları Zaman Yolcusu Olduğuna İkan Eden Adam: John Titor

"Time_Travel_0" kullanıcı ismiyle 2000 yılında hayatımıza giren Titor'un ilk mesajı, kendi hakkında bazı ifadeler içeriyordudu. Hatta bu mesaj, yukarıdaki görselde inceleyebileceğiniz zaman makinesinin çizimini içeriyordu. Titor, ilk mesajında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Selamlar. 2036 yılından gelen bir zaman yolcusuyum. 1975 yılında, IBM'in ürettiği 5100 isimli bilgisayar sistemini almak için geldim. 'Zaman' makinem General Electric tarafından üretilen sabit yüklü geçici bir yer değiştirme ünitesi. Ünitenin fotoğraflarını göndermekten mutluluk duyuyorum."

2000 Yılında İnsanları Zaman Yolcusu Olduğuna İkan Eden Adam: John Titor

~Jojn Titor'un daha sonraki gönderilerinde paylaştığı sözde zaman makinesi fotoğrafı

Forum kullanıcılarının büyük bir kısmı Titor'un söylediklerine kulak asmasa da olaya şüpheci bir yaklaşımla bakan kullanıcılar, Titor'a art arda birçok soru sordular. Titor ise bu duruma hazırlıklıydı. Soruları ayrıntılı çizimlerle ve gelecek hakkındaki tahminleriyle yanıtladı. Bu sayede forum kullanıcılarının güvenini kazanan Titor, birçok kişiyi zamanda yolculuk yaptığına ikna etmişti.

Titor: "1975'ten aldığım IBM 5100 ile 2036'ya gidiyordum, 2000 yılında mola verdim."

2000 Yılında İnsanları Zaman Yolcusu Olduğuna İkan Eden Adam: John Titor

Titor'a en çok gelen sorulardan biri, zaman yolculuğundaki amacının ne olduğuydu. Titor bu soruya, "Gelecekteki bilgisayarlarda büyük bir sorunla karşılaşıldı. Geleceğimizi kurtarmak adına debug işlemi yapabilmek için IBM 5100 isimli bilgisayar sisteminin alınması gerekiyordu. Büyükbabam IBM 5100'ün yapımında görev aldığı için bu görev bana verildi. 1975'e geri döndüm ve sistemi aldım, fakat gelecekte yaşanacak bir savaşta kaybettiğimiz aile hatıralarımızı almak için 2000 yılında mola verdim" şeklinde bir yanıt vermişti.

2000 Yılında İnsanları Zaman Yolcusu Olduğuna İkan Eden Adam: John Titor

~John Titor'un yazılarında paylaştığı askeri rütbe sembolü

Zaman makinesi hakkında gelen sorulara daha önce çizimle yanıt veren Titor, bir süre sonra makinenin içinde bulunan birimleri de tek tek açıklamıştı. Titor'un söylediklerine göre General Electric tarafından üretilen "C204 Zaman Değiştirme Ünitesi" isimli zaman makinesi; yerçekimini değiştirmekte kullanılan bir elektron enjeksiyon birimi, 4 adet sezyum saati, 3 adet bilgisayar ünitesi, yer çekimi sensörleri ve X ışını tahliye biriminden meydana geliyordu.

Ayrıca Titor, bu makinenin bir arabanın arka kısmına kurulduğunu iddia ediyordu. Titor'un zaman makinesini detaylarıyla açıkladığı çizimlerin tamamına buraya tıklayarak gidebileceğiniz sayfadan göz atabilirsiniz.

John Titor'un gelecek hakkında söyledikleri:

2000 Yılında İnsanları Zaman Yolcusu Olduğuna İkan Eden Adam: John Titor

Zaman makinesinin yıllar süren araştırmalar sonucunda 2034 yılında General Electric tarafından icat edildiğini söyleyen Titor, UFO'lar hakkında gelen bir soruya da yanıt vermişti. Dünya dışı yaşamın 2030'lu yıllarda da hâlâ gizemini koruduğu söylemişti. Bu açıklamaları hikâyesine gerçeklik dozu katıyordu.

John Titor, diğer kullanıcılardan gelen mesajlar üzerine, birçok gelecek tahmininde bulunsa da bunların büyük bir kısmı gerçekleşmedi. Aşağıdaki listeden John Titor'un belli aralıklarla paylaştığı detayları görüyoruz:

"ABD'de 2004 yılında başlayacak iç huzursuzluk, 2008 yılında bir savaşa dönüşecek ve ABD 5 ayrı bölgeye ayrılacak."

"Olimpiyat Oyunları, 2008 yılından sonra gerçekleştirilmeyecek."

"2015 yılında III. Dünya Savaşı çıkacak ve bu savaş, ABD'deki iç savaştan tetiklenecek. Sınır çatışmaları ve aşırı nüfus artışının sebep olacağı savaşta 3 milyar insan yaşamını yitirecek. Savaştan sonra ülkelerin toparlanması 20 yıl sürecek."

"Creutzfeldt-Jakob isimli bir hastalık, salgına dönüşecek ve dünya genelinde birçok insan etkilenecek."

"Everett – Wheeler kuantum fiziği modeli, insanlığın bugüne kadar üzerinde çalıştığı en doğru model olacak."

24 Mart 2001 tarihinde son kez paylaşım yapan John Titor, bir anda ortalıktan kaybolmuş ve ardında birçok soru işareti bırakmıştı. John Titor'un kim olduğuna dair bir süre araştırmalar yapılsa da net bir sonuca ulaşılamamıştı.

Titor bulunamadı, ancak adına araştırma vakfı kuruldu:

2000 Yılında İnsanları Zaman Yolcusu Olduğuna İkan Eden Adam: John Titor

Tiyatro oyunlarına, romanlara ve bazı filmlere ilham veren John Titor'un hikâyesi, birçok bilinmezi de içinde barındırıyor. 2003 yılında kurulan ve kâr amacı amacı gütmeyen bir kuruluş olan John Titor Vakfı'nın hâlâ araştırmalarına devam ettiğini ekleyelim. Kim bilir belki de önümüzdeki süreçte yeni belgeler ortaya çıkar ve John Titor vakasının sır perdesi aralanmış olur.

İnternet tarihinin en ilginç karakterlerinden biri olan John Titor'un ilginç hikâyesini sizlerle paylaştığımız yazımızın sonuna geldik. John Titor hakkındaki düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın : )

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji 2000 Yılında İnsanları Zaman Yolcusu Olduğuna İkan Eden Adam: John Titor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement