2010 Uluslararası Bilim Yayın Töreni - Son Dakika
Yerel

2010 Uluslararası Bilim Yayın Töreni

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof.Dr.Hasan Gönen, bilimsel araştırmaların, üniversiteleri üniversite yapan en önemli unsuru olduğunu söyledi.Prof.Dr.Gönen, ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "2010 Uluslararası Bilim Yayın" töreninde yaptığı konuşmada, ülkelerin gelişmişlik ve eğitim düzeylerinin en önemli ölçütlerinden birinin ürettikleri yayın sayısı olduğunu kaydetti.

02.11.2011 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, bilimsel araştırmaların, üniversiteleri üniversite yapan en önemli unsuru olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Gönen, ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "2010 Uluslararası Bilim Yayın" töreninde yaptığı konuşmada, ülkelerin gelişmişlik ve eğitim düzeylerinin en önemli ölçütlerinden birinin ürettikleri yayın sayısı olduğunu kaydetti.

Yayımlanan kitap, dergi, gazetelerin toplam baskı sayısı ve sanat bakışının o ülkenin kültür düzeyinin en güvenilir ve bilinen ölçütü olduğunu ifade eden Prof. Dr. Gönen, şöyle konuştu:

"Ülkelerin gelişmişlik düzeyi ile bilimsel yayın üretimleri arasında yakın ilişki vardır. Bilimsel yayınlar, bu yayınlardan yararlanmayı bilen toplumlara hizmet edip, çok şeyler kazandırır. Bugün gelişmiş batı toplumlarının tümünün ortak özelliklerinin başında bilimde ilerlemiş olmalarının sonucunda oluşan yüksek refah düzeyleri ve bunun halkın günlük yaşamına yansıtılması gelmektedir. Bilimsel araştırmalar üniversiteleri üniversite yapan en önemli unsurlardır. Bilimsel çalışmalar ve bu çalışmaların sonunda üretilen yeni bilgi ve verileri, bilim insanlarına aktarabilmenin, paylaşabilmenin yolu, bu çalışmaların tarafsız danışman sistemi olan, saygınlığı kanıtlanmış dergilerde yayımlanmasıdır."

Prof. Dr. Gönen, ESOGÜ'nün, 2010 yılında Citation Index'te 369 makalesinin olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"Üniversite genelinde toplam yayın sayısının öğretim üyesine oranı 2009 yılında 0.63 iken 2010 yılında bu 0.60 olarak gerçekleşmiştir. 2009 yılına göre 2010 yılında öğretim üyesi sayısı yüzde 5 arttığı göz önüne alındığında, öğretim üyesi başına düşen yayın sayısı ortalamanın aynı seviyesini koruduğu görülmektedir. Akademik birimlerimize göre değerlendirdiğimizde Tıp Fakültesine 215 adet "article" yayınla başta olmak üzere, Fen Edebiyat Fakültesi 124, Mühendislik Mimarlık Fakültesi 92, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 16 ve Eğitim Fakültemiz 15 yayın ile takip etmektedir. Ayrıca, Doç. Dr. Okan Zafer Yeşilel 18, Prof. Dr. İlkre Bekir Topçu 13, Doç. Dr. Ünal Ayrancı 12, Prof. Dr. Cemal Cingi 11, Prof. Dr. Necmi Ata, Prof. Dr. Nuri Kiraz, Prof. Dr. Selma Metintaş ve bu yıl vefat eden merhum Prof. Dr. Cemil Öğretir 10'ar yayın ile en fazla yayın yapan öğretim üyelerimiz oldular."

Konuşmalarının ardından bazı akademisyenlere teşekkür belgesi verildi.

- ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 2010 Uluslararası Bilim Yayın Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement