2011 Yılında Sineklere Karşı 150 Milyon Metrekare Alan İlaçlandı - Son Dakika
Yerel

2011 Yılında Sineklere Karşı 150 Milyon Metrekare Alan İlaçlandı

2011 Yılında Sineklere Karşı 150 Milyon Metrekare Alan İlaçlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi vektör diye adlandırılan sinek, sivrisinek, haşere gibi canlılarla mücadele için 12 ay boyunca yürütülen çalışmalarda 2011 yılında 150 milyon metrekare alanda ilaçlama yaptı.

12.01.2012 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi vektör diye adlandırılan sinek, sivrisinek, haşere gibi canlılarla mücadele için 12 ay boyunca yürütülen çalışmalarda 2011 yılında 150 milyon metrekare alanda ilaçlama yaptı. Yaz ve kış ayları olmak üzere iki periyotta sürdürülen çalışmalarda uygulanan yöntemler doğaya dost niteliği taşıyor.

Büyükşehir'e bağlı 12 belediye alanında Ocak ile Aralık ayları arasında olmak üzere toplam 5 ay için kış mücadelesi gerçekleştiriliyor. Kış aylarında devam eden bilimsel uygulamalarda yer altı sistemleri,

logarlar, fosseptikler, Telekom, İSU kanalları gibi birçok alanda çalışmalar yürütülüyor. Kış aylarında genellikle havanın soğuk olması nedeni ile kapalı alanlara saklanan vektörlere müdahale yapılıyor. Bu kapsamda 2011 yılı kış aylarını kapsayan 5 ay boyunca 225 bin noktada ilaçlama çalışmaları gerçekleştirildi.

Yaz uygulamaları ise 7 ay boyunca sürdürülüyor. Yaz mücadelesi akıntılı ve durgun dereler, arıtma tesisleri, bataklıklar, göller, mezbahalar, ahır ve gübrelikler gibi vektörlerin yoğun bulundukları yerlerde veriliyor. Bu kapsamda yaklaşık 150 milyon metre kare alanda vektör ilaçlaması gerçekleştirildi. Ayrıca 127 bin ahır ve gübrelikte karasinek ilaçlaması, aylık 3 bin adet fosseptik de sivrisinek ergin-larva uygulaması yapıldı. Ayrıca 12 ay boyunca 5 milyon metrekare alanda kalıcı uygulama ilaçlaması yapıldı.

Vektör mücadelesinde kullanılan ilaçlar, içme suyu havzalarında dahi kullanılabilen (WHO) Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanmış ürünlerden oluşuyor. Yapılan biyolojik özellikli ilaçlamalar ile toprak ve suyun korunması ve kalitesinin devamlılığı sağlanılıyor. Vektör özelliği olan sivrisinek ve karasineklerin larvalarına karşı yerinde yapılan uygulama ile hem toprağımız hem de soluduğumuz hava korunmuş oluyor. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 2011 Yılında Sineklere Karşı 150 Milyon Metrekare Alan İlaçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement