2012'de 'Kıyamet Kopacak' İddialarına Oğuz Kaan Destanıyla Cevap - Son Dakika
Güncel

2012'de 'Kıyamet Kopacak' İddialarına Oğuz Kaan Destanıyla Cevap

Gazeteci yazar Halil Delice, son romanı 'Oğuz Han'dan 21.Yüzyıla Uzanan Sır/Altın Yay'da, dünyanın savaş ve çevre felaketiyle yok olmamak için Oğuz nesline ve Altın Yay'a muhtaç olduğunu anlattı."Cihanı Titreten Türk Koca Yusuf/Yalnızca Güle"...

13.02.2012 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteci yazar Halil Delice, son romanı 'Oğuz Han'dan 21. Yüzyıla Uzanan Sır/Altın Yay'da, dünyanın savaş ve çevre felaketiyle yok olmamak için Oğuz nesline ve Altın Yay'a muhtaç olduğunu anlattı.

"Cihanı Titreten Türk Koca Yusuf/Yalnızca Güle Yenildi" romanıyla gönüllerde taht kuran ve son altı yılda Türkiye'de erkek çocuklara en fazla 'Yusuf' isminin konulmasına vesile olanların başında gelen gazeteci yazar Halil Delice, yeni romanıyla da çok iddialı.

Delice, bilim kurgu ve fantastik tarzdaki "Oğuz Han'dan 21. Yüzyıla Uzanan Sır/Altın Yay" romanıyla insanlık tarihi, teknoloji ve çevre konusunda bilinenleri alt üstü ediyor.

21. yüzyılın nasıl Türk asrı olacağına açıklık getiriyor. 2012'de 'Kıyamet kopacak' iddialarına Oğuz Kağan Destanıyla cevap veriyor.

Romanıyla ilgili açıklama yapan Delice, bu romanıyla insanlık tarihinin beş-on bin seneden ibaret olduğu görüşünü sorguladığını, Adem aleyhisselam ile Nuh aleyhisselam arasındaki zamanın 300 bin seneden az olmadığını ve bu arada nice medeniyetlerin kurulup yıkıldığını, ancak bu medeniyetlerin enerji kaynağı olarak bugünkü gibi yenilenemez enerjiyi kullanmadıklarını belirtti.

ALTIN YAY VE BARNABAS İNCİLİ

21. yüz yılın bir diliminde para, silah, teknoloji ve bilgiden meydana gelen gücün kontrol edilemez hale geldiğini, çevre felaketi sebebiyle dünyada hayatın tehlikeye girdiğini, Birleşmiş Milletlerin buna bir çare aradığını ve rapor hazırlattığını söyleyen Delice, "Bu raporun ismi Nuh Çözümü'dür. Bu rapor, gücün; güçlüyken zulmetmeyen, kurduğu Göktürk, Karahanlı, Selçuklu ve Osmanlı cihan devletiyle bunu ispat eden Oğuz Han nesline verilmesi gerektiği belirtilir. Bu kararın alınmasında en büyük sebebin

Oğuz Han Destanı ve Orhun Kitabeleri, Topkapı Sarayı Bab-ı Hümayun kapısının solunda Osmanlı Sultanları için 'Bütün mazlumların koruyucusu" yazması olduğu ifade edilir. Güvenlik Konseyi'nde bu karar tartışılırken sıcaklığın arttığı, bütün volkanların faaliyete geçtiği haberi gelir. Eğer üç gün içinde bu artış durdurulmazsa dünyada hayat sona erecektir. Bunu önleyecek tek şey, Altın Yay'dır. Altın Yay, papalığın elindedir.

Altın Yay, ancak Oğuz Han'ın neslinden gelenler vasıtasıyla çalışmaktadır. Onlar

da çalıştırmak için Barnabas İncilinin açıklanmasını şart koşmaktadır" dedi.

SELİMİYE CAMİSİ'NE KURULACAK

Altın Yay'ın çalışma mekanının Selimiye Camisi kubbesinin tam altındaki müezzin mahfili olduğunu belirten Delice, "Bu mahfilin altında 24 parçalı çarkı felek, hemen üstünde altın top vardır. Kubbeyi ayakta tutan sekiz direk 24'er parçalıdır. Niçin 24? Oğuz boyları 24 adettir ve 24 daha nice sırlara işaret etmektedir" açıklamasında bulundu.

Bazı tefsir alimlerinin Oğuz Han ile dünyaya hakim olan ve Kur'an-ı Kerimde kıssası anlatılan Zülkarneyn aleyhisselamın aynı kişi olduğunu söylediğini ifade Delice, "Bu romanda Oğuzların çevre anlayışı da anlatıldı. Bu anlayışın temel prensibi; 'Her şey, Yüce Yaratanın yarattığı şekilde en mükemmeldir. Bu mükemmelliğe yapılacak her türlü müdahale ancak izin ile olmalıdır.' şeklindedir. Oğuz Han, dünyayı fethe, ermeydanı yapmaya çıktığı sefere

'Kelebeğin Kanadında Kızıl Elmaya Doğru' ismini vermiştir."

diyerek romanı hakkında bilgi verdi.

ARKA KAPAKTAKİ = 24 NEDİR?

Delice, kitabı 2012 senesine denk getirmek için özel bir gayretleri olmadığı, ancak '2012'de Kıyamet kopacak' iddiaları üzerine çok ilginç bir durum meydana çıktığını söyleyerek "2012 rakamı bize çok esrarlı bir ipucu verdi. 2012'deki 0'ı yok olmanın eşiğine gelen dünya kabul edip 0'ı altın yayın çaprazlama tutulmasıyla meydana gelen çarpı işaretiyle iptal edip eşittir derseniz 24 rakamı çıkar. '2 X 12= 24' Bu rakam, 24 Oğuz Boyuna işaret eder. Ayrıca çok daha anlamlı bir şeye işaret etmektedir. Onu da

kitabı okuyanların bulmasını istiyoruz" dedi.

117. SAYFA NİÇİN BOŞ BIRAKILDI?

Halil Delice, romanın 117. sayfasının bilerek boş bırakıldığını, bunun neyi ifade ettiğini bulanlara yayınevi tarafından sürpriz hediyeler verileceğini söyledi.

1960 Edirne-Enez-Çavuşköy doğumlu Anne-babası, 1927'de Bulgaristan Kırcaali'den göç ettiler.

1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 1986 yılında hakimlik stajını yarıda keserek gazeteciliğe başladı.

1987 yılından beri Kırkpınar, Rumeli tarihi ve kültürü, göçler ile ilgili araştırmaları devam etmektedir.

2000 yılından beri TGRT FM Radyosu'nda "Gidelim Urumeline" isimli kültür programı yapıyor.

"Cihanı Titreten Türk Koca Yusuf-Yalnızca Güle Yenildi, Cihan Şampiyonu Kara Ahmet-Güreşle Kızılelmayı Aradı, Görmedin mi Alişimi Tuna Boyunda, Beyaz Güle Al Kan Düşünce" ve "Altın Yay/Oğuz Kağan'dan 21. Yüzyıla Uzanan Sır"isimli beş romanı ve "Spor Geleneğimiz ve Kırkpınar" isimli araştırma çalışması basıldı. Basıma hazır üç roman ve araştırma çalışması var. Bunlardan

"Altın Yay/Oğuz Kağan'dan 21. Yüzyıla Uzanan Sır" ve Mümin Pehlilvan/Galibiyette Mağlubiyeti Aradı" isimli romanların basılma çalışmaları

sürüyor.

Kırkpınarla ilgili "Vatan Ediniş Destanı Kırkpınar, Gerçek Efsane Kırkpınar, Peşrev Ne Söyler, Yesi'den Kırkpınar'a, Niçin Yusuf" isimli sunulmuş beş tebliği, ayrıca Rumeliyle ilgili "Rumeli'den Göçler, Rumeli Türkülerinde Aliş Motifi, Rumeli Türkülerinde Al Renk Motifi, Balkan Harbi Sonrası Göçler ve Günümüz Türkiyesi'ne Etkisi" isimli sunulmuş dört tebliği var. 'Aliş' romanıyla Mustafa Necati Sepetçioğlu Roman yarışmasında ikinci oldu, gazetecilikte bir çok ödül sahibi.

Halen gazeteciliğe ve radyo programcılığına devam etmektedir. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 2012'de 'Kıyamet Kopacak' İddialarına Oğuz Kaan Destanıyla Cevap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.


Advertisement