2012 Temmuz Konserleri! - Son Dakika
Kültür Sanat

2012 Temmuz Konserleri!

2012 Temmuz Konserleri!

Bu ay gerçekten de tam bir ‘konser ayı’. Şehre yine birbirinden değerli müzisyenler geliyor...

18.06.2012 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Temmuz ayında konser demek; yoğun geçen kış günlerine, bitmek bilmeyen bahar yağmurlarına inat, güzel bir yaz gecesinde doyasıya eğlenmek ve yaşamın getirdiği tüm sıkıntılara 'beni birkaç saatliğine aramayın' demek! Sihirli bir Temmuz ayının sihirli konserleri, tarih sırasına göre dizildiler, sizi bekliyorlar...

Tuborg Gold Fest

Parkorman, yenilenen çehresiyle "Tuborg GoldFest"e ev sahipliği yapıyor. Şehrin göbeğinde, stres ve kargaşadan uzakta, doğayla iç içe olacak bu festival, Türkiye'deki tüm rock sevenlerin de buluşma noktası olacak. Purple Concerts organizasyonuyla 4, 6 ve 7 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek "Tuborg GoldFest"in biletleri, 3 Nisan'dan beri Biletix'ten satışa sunuluyor. Guns'N'Roses, Evanescence, Apocalyptica, Within Temptation, Godsmack, In Flames, Lacuna Coil, Ugly Kid Joe gibi dünyaca ünlü isimlerin yanında Redd, Erdem Yener, Ayşe Saran, Planeur, Gürcan Ersoy gibi ülkemizden dikkat çeken isimler de var.

Marcus Miller & Friends

Dünyanın en iyi müzisyelerinden Marcus Miller, İKSV'nin 40. yılında sıra dışı bir konsere imza atıyor olacak. İstanbul Caz Festivali'nin Türk müzisyenleriyle 5 Temmuz akşamı Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde buluşacak olan müzisyen, özellikle son yıllarda ülkemizde daha da tanınır oldu. Kendisine klarnette Hüsnü Şenlendirici, vurmalı çalgılarda Burhan öcal ve Okay Temiz, trompette İmer Demirer ve gitarda Bilal Karaman eşlik ediyor olacak. Marcus Miller'ın ekibinde de davulda Louis Cato, tuşlu çalgılarda Federico Gonzalez Pena ve saksafonda Alex Han yer alıyor olacak. Bol ritimli, hareketli bir geceye hazır olun!

Funda Arar

Türk Pop müziği denildiğinde akla ilk gelen isimlerden olan güçlü ses Funda Arar, 7 Temmuz akşamında yaz mevsiminin belki de en renkli konser mekAnı Turkcell Kuruçeşme Arena'da olacak. Geçtiğimiz ay piyasaya çıkan 'Sessiz Sinema' albümünden parçaları dinleyebileceğiniz konserde, sanatçı eski şarkılarına da yer veriyor olacak.

Duran Duran

Birbirinden güzel konserlere ev sahipliği yapan Küçükçiftlik Park, 9 Temmuz'da efsanevi pop grubu Duran Duran'ı ağırlıyor olacak. 'All You Need is Now' albümünün dünya turnesi kapsamında İstanbul'da olacak olan Duran Duran, konserde 80'li ve 90'lı yıllara damga vuran parçalarına yer veriyor olacak. Vokalde Simon Le Bon, bas gitarda John Taylor, klavyede Nick Rhodes ve davulda Roger Taylor'dan oluşan gruba gitarda Dom Brown da eşlik ediyor olacak...

Chris de Burgh

Temmuz ayının belki de en romantik konserine hazır olun! 40 yıldır, hayatımızın içinde olan bir isim, kalpleri fetheden Chris de Burgh, Duran Duran'dan bir gün sonra yine aynı mekAnda, yani Küçükçiftlik Park'ta! de Burgh, dillerden düşmeyen 'The Lady in Red' şarkısı başta olmak üzere en romantik şarkılarını, klasiklerini paylaşıyor olacak.

Carnaval Latino

ülkemizin artık bir 'Latin Festivali' de var! Mariachi'nin sunduğu Carnaval Latino, 11 Temmuz'da Küçükçiftlik Park'ta. Dans ve müzikle dolu karnavalda efsanevi sanatçı ve gruplar da sahne alıyor olacak. 60 yıldır sahnelerde olan Omara Portuondo, Grammy ödülü'nü birçok kez kazanmış olan Bueno Vista Social Club ile birlikte unutulmayacak bir performans sergiliyor olacak. Latin müziğin bir başka yıldızı BEBE de ilk kez ülkemizde konser veriyor olacak. Kapı açılışı 19: 00'da.

Efes Pilsen One Love Festival 11

Pulp, Kaiser Chiefs, Damien Rice, Kimbra, Selah Sue, Yuck, Replikas, Elif çağlar, Mira ve Neyse gibi isimleri ağırlayacak olan festival, santralistanbul'da 13-14 Temmuz tarihlerinde gerçekleşiyor olacak. Efes Pilsen One Love Festival'de bugüne kadar 72 grup ve 1459 sanatçı ağırlandı. Geçen sene Suede, Manic Street Preachers, Editors, Happy Mondays, Cake ve Nneka'nın sahne aldığı festivale iki günde toplam 30 bin müziksever katılmıştı.

Sezen Aksu Acoustic Band

Anlık doğaçlama ve yorumlarla izleyicilere bambaşka bir deneyim sunan bir 'Performans Serisi' niteliğindeki Sezen Aksu Acoustic Band, bugüne kadar New York Carnegie Hall, Londra- Royal Albert Hall gibi mühim konser salonlarında da yer aldı. BKM organizasyonuyla Cemil Topuzlu Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda 14, 18 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek konserlerde Sezen Aksu'ya Fahir Atakoğlu beraberinde birbirinden değerli müzisyenden oluşan, 10 kişilik bir akustik topluluk eşlik ediyor olacak.

Pink Martini

Yeni albümleri 'A Retrospecitive' in Avrupa Turnesi kapsamında konserler veren Pink Martini, 19 Temmuz tarihinde Turkcell Kuruçeşme Arena'da olacak. ülkemizde oldukça ciddi bir hayran kitlesine sahip olan Pink Martini'nin bu yeni albümü, grubun 17 yıllık geçmişine dair bir 'Best of' niteliğinde... Boğaz kenarında harikulade ve unutulmaz bir yaz gecesine hazır olun!

Tony Bennett

Kendisine 'cazın yaşayan efsanesi' diyorlar! 16 Grammy ödüllü efsanevi bir vokal için bu belki az bile. Sadece 20. yüzyıl için değil, önümüzdeki yüzyıllar boyunca hatırlanacak, çok önemli bir sanatçı! Frank Sinatra ile karşılaştırılan, muhteşem bir vokal! özellikle caz severlerin 'kesinlikle' kaçırmaması gereken, unutulmayacak bir konser... 17 Temmuz akşamı, Küçükçiftlik Park'ta!

Jill Scott

17 Temmuz Salı akşamı Turkcell Kuruçeşme Arena'nın konuğu, Grammy ödüllü bir yeni nesil diva! Jill Scott, son albümü 'The Light of the Sun' turnesi kapsamında ilk kez Türkiye'de olacak. Aretha Franklin'in tahtına aday gösterilen sanatçının 3 Grammy, 3 Soul Train ve 4 Lady of Soul ödülü bulunuyor.

Morrissey

19. İstanbul Caz Festivali'nin bizlere sunduğu bir başka armağan da Morrissey! İngiliz alternatif Rock müziğinin efsanevi ismi, özellikle gençlerin uğrak yeri rock barlarda en çok çalınanlardan. 19 Temmuz Perşembe akşamı Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'ni ziyaret edecek Morrissey, nam-ı diğer Steven Patrick Morrissey, etkileyici sesini şiirsel şarkı sözleriyle en iyi şekilde birleştiren, eşine az rastlanır isimlerden...

Enrico Macias

ülkemizde daha önce konserler vermiş olan Enrico Macias, ilk kez Turkcell Kuruçeşme arena sahnesinde olacak. Boğaz'ın ışıkları altında unutulmaz bir konsere hazır olun! 25 Temmuz'da gerçekleştirilecek konser, sanatçının 50. sanat yılını kutladığı 2012'nin ses getirecek konserlerinden...

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Kültür Sanat 2012 Temmuz Konserleri! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement