2013-2014 TANDEM Projeleri Studio-X'te! - Son Dakika
Güncel

2013-2014 TANDEM Projeleri Studio-X'te!

"TANDEM: Kültür Yöneticileri Değişimi Türkiye - Avrupa Birliği (AB)" projelerinin yer aldığı sergi 17 Ekim'de Studio-X'te açılıyor.

08.10.2014 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AB'nin 2013-2014 döneminde, Türkiye'den ve Avrupa ülkelerinden kültür yöneticileri ve kurumlarının birlikte yarattığı 15 belgesel, müzik, dans, fotoğraf, performans, tiyatro ve zanaat projesi iki gün boyunca Studio-X'te izlenebilecek.

Anadolu Kültür (İstanbul) ve MitOst (Berlin) tarafından, Stiftung Mercator (Essen) ve Avrupa Kültür Vakfı'nın (Amsterdam) desteğiyle hayata geçirilen "TANDEM Kültür Yöneticileri Değişimi Türkiye-AB Programı"nın 2013-2014 dönemi çalışmaları sona erdi. Türkiye'den ve Avrupa ülkelerinden kültür yöneticileri ve kurumlarının iki yıl boyunca birlikte çalışarak ürettiği 15 belgesel, müzik, dans, fotoğraf, performans, tiyatro ve zanaat projesi 17-18 Ekim tarihleri arasında Studio-X'te izleyici ile buluşuyor. Serginin 17 Ekim'deki açılışında, "Bir arada: TANDEM Orkestrası" mini bir konser verecek. 18 Ekim'de ise "Polonyalı yazar Malgorzata Sikorska-Miszczuk'un "From Istanbul with Love" adlı oyununun okuması yapılacak.

2011 yılından bu yana 30'u aşkın uluslararası kültürel işbirliği projesine destek veren "TANDEM Türkiye-AB", Türkiye ve Avrupa'da faaliyet gösteren kültür - sanat kurumları arasında birlikte çalışma ve üretme zeminleri oluşturma amacını taşıyor. Programın 2013-2014 dönemi çalışmalarına Ankara, Antalya, Artvin, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Sivas'tan toplam 15, Almanya, Belçika, Finlandiya, İngiltere, İspanya, İtalya, Macaristan, Polonya, Romanya, Slovakya ve Yunanistan'ın farklı şehirlerinden 17 kişi/kurum katıldı. Projelerin arasında, dünyadaki sivil itaatsizlik eylemlerinin sorgulandığı videolar, Barselonalı ve İstanbullu liselilerin fotoğraf yorumları, İstanbul, Diyarbakır, Batman ve Mardin'deki hip hop atölyelerinin çıktıları ve Suriyeli mültecilerin hikayelerinin anlatıldığı fotoğraflar bulunuyor.

Roman dansı ve müziği, Sulukule Gençlik Orkestrası ve Macar M&M ile sahnede

2013-2014 TANDEM projelerinden biri olan "Bir arada: TANDEM Orkestrası", Sulukule Roman Kültürünü Geliştirme ve Dayanışma Derneği ve Pro Progressione ortaklığında hayata geçirildi. Müzik ve dans alanında kültürlerarası köprüler kurarak genç müzisyenleri, dansçıları desteklemeyi amaçlayan "Bir arada: TANDEM Orkestrası", Macaristan ve Türkiye'deki Roman kültürünü müziğe ve dansa yansıtan Sulukule Gençlik Orkestrası ile Macar M&M Müzik ve Dans Grubu'nun ortak çalışması. Yaz ayları boyunca Budapeşte ve İstanbul'da konser veren Orkestra, 17 Ekim'de Studio X'te gerçekleşecek açılış gecesinde konuklara bir konser verecek.

Polonyalı yazarın "From Istanbul with Love" adlı oyun okuması sahnelenecek

Polonya'nın önde gelen yazarlarından Malgorzata Sikurska Miszczuk'un yazdığı, Ayşe Lebriz Berkem'in yönettiği "From Istanbul with Love" adlı oyun okuması serginin ikinci günü izleyicilerle buluşacak.

Etkinlik, TANDEM'in Oyun.Şehir/Play.City projesi kapsamında, İstanbul'a gelen Polonyalı yazar Sikorska-Miszczuk'un İstanbul ile ilgili ürettiği yeni bir metne dayanıyor. İstanbul'un bugününü ve sokaklarını anlatan oyunu, Sefa Tantoğlu, Ulaş Tuna Astepe, Hakan Kurtaş, Esme Madra ve Nadir Sönmez seslendirecek. Oyun, İstanbul'da polis tarafından öldürülen bir adamın son dakikalarına tanıklık eden dört kişinin hikâyesini anlatıyor. Oyunda, uyumayan bebeğini uyutmak için yola çıkan bir kadının, yoldan geçen iki kişinin ve bir askerin, tanık oldukları ölümün etrafında dolaşarak hayata ve kendilerine dair anlattıkları düşünceleri aktarılıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 2013-2014 TANDEM Projeleri Studio-X'te! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüreğir Belediyesi tarafından yapılan aile sağlığı merkezi hizmete girdi
    17:01 Yüreğir Belediyesi tarafından yapılan aile sağlığı merkezi hizmete girdi

    Yüreğir Belediyesi tarafından yaptırılan aile sağlığı merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, merkezin hayırlı olmasını diledi ve sağlık alanında yapılan yatırımların devam edeceğini belirtti. Törene, Cumhur İttifakı'nın Yüreğir Belediye Başkan adayı Halil Nacar da katıldı.

  • Tokat'ın Pazar ilçesinde çiftçilere 4 bin 500 kilogram nohut tohumu dağıtıldı
    17:00 Tokat'ın Pazar ilçesinde çiftçilere 4 bin 500 kilogram nohut tohumu dağıtıldı

    Tokat'ın Pazar ilçesinde gerçekleştirilen tohum dağıtım töreninde çiftçilere 4 bin 500 kilogram nohut tohumu dağıtıldı. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Emre Kapar, törende konuşarak, tarımın geliştirilmesinde katkı sunan kurumlara ve tarım ailesine teşekkür etti. Dağıtıma Kaymakam Mehmet Miraç Demir, İlçe Tarım Kredi Müdürü Canan Kaymaz, Ziraat Odası Başkanı Murat Akın ve çiftçiler katıldı.

  • Ahlatcı Çorum FK, Ankara Keçiörengücü maçına en iyi oyunlarını ortaya koymak için çıkacak
    17:00 Ahlatcı Çorum FK, Ankara Keçiörengücü maçına en iyi oyunlarını ortaya koymak için çıkacak

    Ahlatcı Çorum FK'nin teknik direktörü Serkan Özbalta, Ankara Keçiörengücü maçında en iyi oyunlarını sergilemek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Özbalta, takımının play-off hattında merkezi bir konuma geldiğini ancak henüz bir şeyin garantilenmediğini vurguladı. Mücadeleci ve inatçı bir şekilde oynayacaklarını ifade eden Özbalta, taraftarların desteğiyle istedikleri sonucu almayı hedeflediklerini söyledi.

  • Gaziantep'te ihtiyaç sahibi ailelere destek için 'Bakkal Kart' uygulaması başladı
    16:59 Gaziantep'te ihtiyaç sahibi ailelere destek için 'Bakkal Kart' uygulaması başladı

    Gaziantep Valiliği, ihtiyaç sahibi ailelerin desteklenmesi amacıyla 'Bakkal Kart' uygulamasını başlattı. Sosyal destek kartlarıyla daha önce zincir marketlerde destek sağlanırken, bu uygulama ile küçük esnaf da destekleniyor. Valilik bütçesi ve hayırseverlerin yardımlarıyla genişletilen çalışmada, ihtiyaç sahiplerine kartlar ulaştırıldı. Proje, diğer illerden de yoğun ilgi görüyor ve hem vatandaşın hem de esnafın desteklenmesini sağlıyor.

  • 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü BM Ofisi'nde kutlandı
    16:58 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü BM Ofisi'nde kutlandı

    "30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü"nün ikincisi, Türkiye'nin de işbirliğiyle, Kenya'nın başkenti Nairobi'deki Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi'nde düzenlenen etkinlikle kutlandı.

  • Muhammet Kökten, Fethiye'de mahalle ziyaretleri gerçekleştirdi
    16:58 Muhammet Kökten, Fethiye'de mahalle ziyaretleri gerçekleştirdi

    Cumhur İttifakı'nın Fethiye Belediye Başkan adayı Muhammet Kökten, Tuzla Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek seçim çalışmalarını sürdürdü. Kökten, beş yıl boyunca halkın yanında olacağını ve deprem gibi olası felaketlere karşı tedbirler alacaklarını belirtti. Ayrıca, trafik sorununu çözmek, yeni belediye hizmet binası yapmak ve körfezdeki balçığı tarım gübresi olarak kullanmak gibi projelerini de açıkladı. AK Parti Milletvekili Yakup Otgöz ise Kökten'e destek vererek Fethiye'nin iktidarla buluşması gerektiğini vurguladı.

  • Esat Ergüler, Nazilli'de halkla buluştu
    16:58 Esat Ergüler, Nazilli'de halkla buluştu

    Aydın'ın en büyük ilçesi Nazilli Belediyesi'nin eski başkanı ve Cumhur İttifakı'nın Belediye Başkan Adayı Esat Ergüler, Perşembe Pazarı'nda halkla bir araya geldi. Genç bir kadın seçmenin sorusu üzerine Ergüler, ulaşılabilir bir başkan olacağını söyledi.

  • 81 il, 922 ilçenin seçim sonuçları Haberler.com'da!
    16:56 81 il, 922 ilçenin seçim sonuçları Haberler.com'da!

    Türkiye'de yaklaşık 61 milyon seçmen, yerel yöneticilerini seçmek için 31 Mart Pazar günü sandığa gidecek. Merakla beklenen seçim sonuçlarını anbean Haberler.com'dan takip edebilirsiniz.


Advertisement