"2013 Türkiye Çin İslam Kültür Sanat Eserleri Sergisi" Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

"2013 Türkiye Çin İslam Kültür Sanat Eserleri Sergisi" Sona Erdi

"2013 Türkiye Çin İslam Kültür Sanat Eserleri Sergisi" Sona Erdi

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Özafşar: “İnsanoğlu bu dünyada gök kubbenin altında yaşayan birer fanidir, önemli olan insanlık ve medeniyet adına yapılan ve geriye bırakılan eserlerdir”

19.09.2013 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'in kuzeyindeki Ninşia Hui Özerk Bölgesi'nin başkenti Yinçuan'da açılan "2013 Türkiye-Çin İslam Kültür Sanat Eserleri Sergisi" sona erdi.

Yinçuan kentinde 13 Eylül'de başlayan serginin kapanış programında konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özafşar, "İnsanoğlu bu dünyada gök kubbenin altında yaşayan bir fanidir,  önemli olan insanlık ve medeniyet adına yapılan ve geriye bırakılan eserlerdir" dedi.

İki  ülke arasındaki ilişkilerin yeni olmadığını, bu iki büyük medeniyetin asırlarca iç içe yaşadığını ve birbirlerinden etkilendiğini ifade eden Özafşar, şöyle konuştu;

"Dünya medeniyetleri arasında İslam medeniyeti ile Çin medeniyeti insanlığa büyük değerler katmıştır. Bu iki ülkenin birlikte dünya medeniyetine sunacağı daha pek çok hizmetler vardır. Ninşia bölgesinin simgesi olan Sarı ırmağın çocuklarıyla Anadolu'daki Dicle ve Fırat'ın evlatları, bu ırmakların, geçtiği topraklara bereket sunduğu gibi 21.yüzyıl dünyasına barış ve huzur getirmek için çalışacaklardır."

İki ülkenin kurumları arasında 2011 yılında temelleri atılan ilişkiler çerçevesinde önemli mesafelerin katedildiğine dikkati çeken Afşar, karşılıklı güven esasına dayalı daha birçok din hizmetinin işbirliği içerisinde devam edeceğini belirtti.

Kapanış programına, Diyanet İşleri Başkanlığı, Çin Din İşleri İdaresi ve Çin İslam Cemiyeti'nden üst düzey yöneticilerle çok sayıda izleyici katıldı.

Öte yandan kapanış programında tasavvuf müziği, mehteran ve sema gösterileri izleyenlerin büyük beğenisini topladı. - Şangay

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel '2013 Türkiye Çin İslam Kültür Sanat Eserleri Sergisi' Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement