2013 Yılı Türkiye-Çin İslam Kültür Sanat Eserleri Sergisi Yinçuan'da Açıldı - Son Dakika
Güncel

2013 Yılı Türkiye-Çin İslam Kültür Sanat Eserleri Sergisi Yinçuan'da Açıldı

2013 Yılı Türkiye-Çin İslam Kültür Sanat Eserleri Sergisi Yinçuan\'da Açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı, Çin Devlet Din İdaresi Başkanlığı ve Çin İslam Cemiyeti'nin ortaklaşa düzenlediği "2013 yılı Türkiye Çin İslam Kültür Sanat Eserleri Sergisi" Yinçuan'da açıldı.

13.09.2013 19:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanlığı, Çin Devlet Din İdaresi Başkanlığı ve Çin İslam Cemiyeti'nin ortaklaşa düzenlediği "2013 yılı Türkiye Çin İslam Kültür Sanat Eserleri Sergisi" Yinçuan'da açıldı.

Açılışını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Çin Devlet Din İdaresi Başkan Yardımcısı Zhang Le Bing ve Çin İslam Cemiyeti Başkanı Hilalüddin Chen Guangyan'ın birlikte yaptığı sergide günümüz Türk İslam hat sanatının önemli eserleri sergileniyor. Serginin açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, geçmişte tarihi İpek Yolu'nun iki halkı birleştirdiğini ancak günümüzde iki milleti birbirine bağlayacak çok daha önemli ve büyük yollar olduğunu kaydetti. O yolların başında halkların gönülleri arasında kurulan köprüler olduğunu ifade eden Görmez şöyle konuştu:

"Diyanet İşleri Başkanlığı, Çin Devlet Din İdaresi Başkanlığı ve Çin İslam Cemiyeti Başkanlığı'nın iki yıldır süren işbirliğiyle halklar arasında yeni köprüler kurulacak. Geçtiğimiz yıl İstanbul'da düzenlenen 'Çin İslam Kültür Sanat Eserleri Sergisi' ve bugün açılışını yaptığımız '2013 yılı Türkiye Çin İslam Kültür Sanat Eserleri Sergisi' halklarımız arasında kurulan gönül köprülerini çok daha güçlendirecektir. İslamiyet'in 13 asırdır bu topraklarda barış içinde varlığını idame ettirmiş olması, Çin ülkesinin ve Çin medeniyetinin büyüklüğünün alametidir."

Açılış öncesinde Çinli Müslümanlara hitaben yaptığı konuşmasına atıfta bulunan Görmez, şöyle devam etti:

"Kendinizle ve atalarınızla övünebilirsiniz. Çünkü siz 13 asır boyunca bu topraklarda İslam'ın barış mesajını ve tevhit çağrısını süreklilik kazandırarak devam ettirdiniz. Siz kendi ülkenizle, vatanınızla gurur duyabilirsiniz. Çünkü siz Müslümanlığınızı ve kardeşliğinizi barış içinde 13 asır boyunca sürdürdünüz. Bu sergide emeği geçen tüm kardeşlerimize ve buraya teşrif eden Çinli kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bu serginin ve gelişen ilişkilerimizin artarak devam etmesini, insanlığın barışına ve faydasına önemli hizmetlerde bulunmasını Allah'tan niyaz ediyorum."

Çin Din İşleri Bakan Yardımcısı Zhang Le Bing ve Çin İslam Cemiyeti Başkanı Hilalüddin Chen Guangyan ise, Türkiye ile Çin arasındaki ilişkilerin bu ziyaretlerle çok daha güçlü hale geleceğini belirterek, düzenlenen bu serginin hem kendilerini hem de Çinli Müslümanları heyecanlandırdığını belirttiler.

Açılışa Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar, Dış ilişkiler Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Paçacı, Müslüman Ülke ve Topluluklar Daire Başkanı Erdal Atalay, Ning Xia Hui Özerk Bölgesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Qu Dong Yu, Çin Devlet Din İşleri Başkan Yardımcısı Zhan Le Bing, Dış İlişkiler Genel Müdürü Guo Wei ve çok sayıda davetli katıldı. Sergiyi gezen heyet, ardından etkinlikler kapsamında Çin Hui Parkı Gösteri Merkezi'nde düzenlenen Türk tasavvuf müziği, mehteran ve sema gösterilerini izledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 2013 Yılı Türkiye-Çin İslam Kültür Sanat Eserleri Sergisi Yinçuan'da Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement