2013 Yılında, 27 Ünlü İsim Hayata Veda Etti - Son Dakika
Magazin

2013 Yılında, 27 Ünlü İsim Hayata Veda Etti

2013 Yılında, 27 Ünlü İsim Hayata Veda Etti

Türkiye, 2013 yılında sanat, iş, futbol, müzik ve siyaset dünyasından birçok ünlü ismin ardı ardına gelen ölüm haberleriyle sarsıldı.

11.11.2013 16:39  Güncelleme: 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son 11 ayda sanat, siyaset, müzik, gazeteci, yazar ve sporcuların bulunduğu birçok ünlü isimden gelen ölüm haberleri Türkiye'yi yasa boğdu. Son olarak İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören gazeteci, yazar Savaş Ay, hayatını kaybetti. Usta gazetecinin ölümü ile birlikte 11 ayda kamuoyunun tanıdığı birçok isim hayata gözlerini yumdu.

2013 ÜNLÜLERE YARAMADI

2013 yılının ilk acı haberi 61 yaşındaki şarkı ve söz yazarı Şenay Yüzbaşıoğlu'dan geldi. Yüzbaşıoğlu'nun ölümü ile müzik ve sanat dünyası büyük üzüntü yaşadı. Yüzbaşıoğlu'nun ölümünün ardından ünlü gazeteci Mehmet Ali Birand, Ferdi Özbeğen Müslüm Gürses gibi birçok değerli isimin ölüm haberleri Türkiye'de büyük üzüntü ile karşılandı.

BASIN DÜNYASI YASA BOĞULDU

Ünlü gazeteci Mehmet Ali Birand'ın ani ölümü basın dünyasında büyük üzüntü ile karşılandı. Özel bir hastanede tedavi gören Birand 17 Ocak Perşembe günü hayatını kaybetti. 72 yaşında vefat eden Birand'ın cenazesi Teşvikiye camisinde kılınan cenaze namazının ardından Anadolu hisar mezarlığına defnedildi. Birand'ın öldüğü gün Akademisyen ve gazeteci, Prof. Dr. Toktamış Ateş ve Devlet Tiyatroları sanatçı, rejisör İsmet Hürmüzlü'de hayata gözlerini yumdu. 13 Ocak'ta Tiyatro ve sinema oyuncusu Alev Sururi,16 Ocak'ta dünyaca ünlü Ressam Burhan Doğançay'da hayatını kaybeden ünlü isimler arasında yer aldı.

ÖZBEĞEN 12 YIILIK MÜCADELEYİ KAYBETTİ

12 yıl boyunca kanserle mücadele eden Türk müziğinin duayen isimlerinden sanatçı Ferdi Özbeğen, tedavi gördüğü hastanede 28 Ocak Pazartesi günü hayatını kaybetti. Özbeğen Levent Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Ulus mezarlığına defnedildi. Aynı gün Türk futbolunun önemli isimlerinden teknik direktör Arif Peçenek'de hayata gözlerini yumdu. 21 Ocak'ta ise Türk edebiyat öğretmeni, yazar İsmet Kür ve Kamuoyunda 'Deprem Dede' olarak bilinen Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'da vefat etti. Sinema ve tiyatro oyuncusu, yönetmen Savaş Akova ise 23 Ocak Çarşamba günü öldü.

ARABESK MÜZİĞİN BABASIYDI

Ardı ardına gelen ünlü isimlerin vefat haberlerinin ardından bir kez daha Türkiye acı bir haber aldı. 3 Mart Pazar günü tedavi olduğu hastanede hayatını kaybeden Müslüm Gürses hayranlarını yasa boğdu. Arabeskin babası diye bilinin Gürses'in cenazesi Teşvikiye Camiinde kılınana cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi. Müslüm Gürses'in ölümünden 1 hafta sonra ise ünlü sinema ve tiyatro oyuncularından Metin Serezli ve Dinçer Çekmez de hayatını kaybetti.

İLK TÜRK AVRUPA GÜZELİYDİ

Türkiye'nin İlk Avrupa güzeli seçilen Günseli Başar'da 2013 yılında ölen ünlüler arasındaydı. 81 yaşındaki Avrupa güzeli Başar 20 Nisan cumartesi günü İstanbul'da kaldırıldığı hastanede vefat etti. Bodrum aşığı olan Başar Bodrum'da bulunan Adliye camisinde kılınan cenaze namazının ardından Turgutreis Akçaalan mezarlığına defnedildi. Başar'ın öldüğü gün Adnan Menderes'in avukatı Burhan Apaydın'da hayata gözlerini yumdu. Nisan ayı içerisinde; Tiyatro, sinema, dizi oyuncusu, yönetmen ve senarist Yaşar Güner, Türk sinemasının yönetmenlerinden Şahin Gök ve sanatçı Nigar Uluerer vefat etti.

SPOR CAMİYASI YASA BOĞULDU

Mayıs ayının ilk haftasında ise spor camiası, Bursa Spor Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı'nın ani ölüm haberi ile sarsıldı. Bursaspor - Orduspor maçında rahatsızlanan Yazıcı, karşılaşma sonrasında hastaneye kaldırıldı. Bir süredir hastanede tedavi gören İbrahim Yazıcı 7 Mayıs sabahı hayatını kaybetti. Yazıcının cenazesi Bursa'da bulunan ulucami de kılınan cenaze namazının ardından Emirsultan mezarlığına defnedildi. Aynı gün içerisinde usta oyuncu Gül Yalaz'da hayatını kaybetti. Mayıs ayı içerisinde; Türkiye'nin en iyi akrobasi pilotlarından, hava fotoğrafçısı Murat Öztürk uçağının düşmesi sonucu hayata gözlerini yumdu. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi 86 yaşındaki Nazmiye Demirel'de Mayıs ayından hayatını kaybeden isimlerden oldu.

TİYATRONUN ÇINARIYDI

Tiyatro ve sinema camiası usta oyuncu Tuncel Kurtiz'in ölüm haberi ile yıkıldı. Evde düşüp başını duvara vurması sonucu 27 Eylül Cuma günü hayata veda etti. Sanat dünyasını yıkan ölüm haberinin ardından ünlü isimler Kurtiz'in evine akın etti. Emektar sinema ve tiyatro oyuncusu Tuncel Kurtiz, vasiyeti üzerine Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Çamlıbel köyünde toprağa verildi. Haziran ayında ünlü yazar Peride Celal, Fenerbahçe'nin efsane isimlerinden eski milli futbolcu Selçuk Yula, "Şu Çılgın Türkler" kitabının yazarı Turgut Özakman ünlü Tiyatro ve sinema oyuncusu Tomris Oğuzalp hayata gözlerini yumdu.

KANSERE YENİK DÜŞTÜ

Son olarak ta Gazeteci Savaş Ay gırtlak kanseri nedeniyle tedavisi gördüğü Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Uzun yıllardır gazetecilik yapan, A takım programını ile milyonların gönlünde yer eden ve Türkiye'de gündem oluşturan haberlere damgasını vuran usta gazeteci Savaş Ay 9 kasım cumartesi günü vefat etti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin 2013 Yılında, 27 Ünlü İsim Hayata Veda Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yeşilçam Sanatçısı Nuri Alço, Kalp Pili Operasyonu İçin Ankara'ya Sevk Edildi
    10:59 Yeşilçam Sanatçısı Nuri Alço, Kalp Pili Operasyonu İçin Ankara'ya Sevk Edildi

    Eskişehir'de tedavi altına alınan Yeşilçam sanatçısı Nuri Alço, geçirdiği rahatsızlık sonucu kalp pili operasyonu için Ankara'ya sevk edildi. Alço, daha önce baypas ve kalp kapağı operasyonu geçirmişti.

  • Engelsiz Yaşam Vakfı'nın Yeni Başkanı Av. Edip Önder Oldu
    19:10 Engelsiz Yaşam Vakfı'nın Yeni Başkanı Av. Edip Önder Oldu

    Engelsiz Yaşam Vakfı'nın kurucu başkanı Atilla Kaplakarslan'dan görevi devralan Av. Edip Önder, yeni yönetim kuruluyla birlikte engelli bireylerin engellerini aşmalarına yardımcı olmayı hedefliyor. Vakfın yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor: Av. Edip Önder, Tayyar Işıksaçan, Şeniz Ulusoy, Emrah Yedekçi, Nezih Ertuğrul Erdem, Hakim Seval Karataş, Fatih Dalma, Mustafa İsmet Mercan.

  • Nuri Alço, Beyin Kanaması Geçirdiği Hastaneden Taburcu Oluyor
    19:09 Nuri Alço, Beyin Kanaması Geçirdiği Hastaneden Taburcu Oluyor

    Ünlü oyuncu Nuri Alço, Eskişehir'deki evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Yapılan muayenede beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Alço, tedavisine yoğun bakımda başlandı. Eşi Burcu Alço, yapılan son açıklamada oyuncunun yarın taburcu olacağını duyurdu.

  • Gülcan Köseoğlu'nun Konseri Büyük Beğeni Topladı
    17:12 Gülcan Köseoğlu'nun Konseri Büyük Beğeni Topladı

    Umay Kadın Sesleri Korosu ve ZibziArt orkestrasıyla birlikte sahne alan Gülcan Köseoğlu, unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Konser, zengin repertuarı ve renkli sahne performansıyla izleyicileri büyüledi. İş, sanat ve sosyal yaşam dünyasından birçok seçkin ismin katıldığı etkinlik, işitme engelli çocuklara destek olma adına önemli bir adım olarak kaydedildi.

  • Uraz Kaygılaroğlu, tepki çeken pozları için özür diledi
    17:11 Uraz Kaygılaroğlu, tepki çeken pozları için özür diledi

    Fotoğraf sanatçısı sevgilisi Sayna Soleimanpour'un ilk sergisi için kesik kadın başı figürüyle verdiği pozlar nedeniyle tepki çeken Uraz Kaygılaroğlu, sosyal medya hesabından yayınladığı özür metniyle durumu açıkladı. Kaygılaroğlu, amacının sevgilisinin sanat çalışmasına destek vermek olduğunu belirterek, rahatsızlık uyandırdığı için özür dilediğini ifade etti.

  • Tayfun Duygulu, Kerim Tekin'in doğum gününde duygusal paylaşım yaptı
    17:11 Tayfun Duygulu, Kerim Tekin'in doğum gününde duygusal paylaşım yaptı

    Şarkıcı Tayfun Duygulu, Kerim Tekin ile birlikte yazdığı 'Kar Beyazdır' şarkısının sözlerini hatırlatarak, duygusal bir paylaşım yaptı. Duygulu, geçmişte çektikleri bir fotoğrafı paylaşarak, Kerim Tekin'i özlediğini dile getirdi.

  • Kara Ağaç Destanı 8. bölümde neler olacak?
    17:10 Kara Ağaç Destanı 8. bölümde neler olacak?

    Ömer, Merdo'yu kurtarmak için çabalarına rağmen başarısız olur ve Merdo'nun erkene alınan idamı herkesi yıkar. Ömer, Latif Bey'e karşı savaş açar. Sultan, Ömer'in en büyük destekçisi olarak geçmişin karanlık sırlarını ortaya döker ve Latif Bey'e meydan okur. Celal Ağa, oğlunun isminin yazılı olduğu beşiği görünce sırrı çözmek için Asiye ve Naile'ye saldırır. Ayten için konaktaki karmaşa bir fırsattır. Asiye ile Raziye'nin çocuklarını ayırma planında beklenmedik bir gelişme yaşanır. Sultan'ın başına gelen olay her şeyi altüst eder ve Ömer hayati bir kararın eşiğinde sıkışıp kalır.


Advertisement