2014 Kış Olimpiyat Oyunları - Son Dakika
Güncel

2014 Kış Olimpiyat Oyunları

2014 Kış Olimpiyat Oyunları

ABD yönetiminden 7 23 Şubat 2014'te Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenecek Kış Olimpiyatları'na düşük seviyede katılım Olimpiyatların açılış ve kapanış törenlerine katılacak ABD heyetinde, Başkan Obama ve Obama ailesinden hiçbir üye, Başkan Yardımcısı Biden ve kabineden hiçbir aktif bakan yer almayacak ABD böylece, 2000’deki Sidney Yaz Olimpiyatları'ndan bu yana ilk kez olimpiyatlara en üst düzey yetkililerle iştirak etmemiş olacak ABD'nin olimpiyat heyetinde iki eşcinsel sporcunun yer alacak olması ise, Rusya'nın eşcinsellere yönelik katı tutumuna mesaj olarak yorumlanıyor.

19.12.2013 19:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD yönetimi, Rusya'nın Soçi kentinde 7-23 Şubat 2014 tarihlerinde düzenlenecek Kış Olimpiyatları'na düşük bir seviyede katılmayı tercih ederken, bu durum, ABD'nin 2000 yılındaki Sidney Yaz Olimpiyatları'ndan bu yana olimpiyatlara ilk kez en üst düzeyde yetkililerle katılmayacağı anlamına geliyor.

Soçi'deki olimpiyatlara gidecek ABD heyetinde, ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama'nın yanında, Başkan Yardımcısı Joe Biden, bakanlar ya da eski ABD başkanlarından da bir isim yer almayacak.

Olimpiyatların açılışında ABD heyetine eski İç Güvenlik Bakanı, California Üniversitesi Rektörü Janet Napolitano başkanlık edecek. Heyette ABD'nin Moskova Büyükelçisi Michael McFaul da yer alacak. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı William Burns de olimpiyatların kapanışına katılacak.

ABD, böylece 2000 yılında Sidney'de düzenlenen olimpiyatlardan bu yana ilk kez olimpiyatlara başkan, başkan eşi, başkan yardımcısı ya da eski bir başkan göndermemiş olacak.

Beyaz Saray, Başkan Obama'nın şubat ayındaki yoğun programı nedeniyle olimpiyatlara katılamayacağını açıklarken, Obama'nın söz konusu zaman diliminde programının ne olduğuna dair ise bilgi verilmedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf da, Dışişleri Bakanı John Kerry'nin oyunları ziyaret etme olasılığına dair yöneltilen soruya, bu konuda bir bilgisinin olmadığı şeklinde yanıt verdi.

Amerikan heyetinde yer alacak olan iki eşcinsel sporcu ise ABD medyasının en çok üzerinde durduğu konu oldu. Medya, tenis efsanesi Billie Jean King ile buz hokeyi oyuncusu Caitlin Cahow'un heyette bulunmasının Rusya'nın eşcinsellere yönelik katı tutumuna mesaj olarak yorumlanıyor.

Diğer ülke liderlerinden, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın yanı sıra Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'un da olimpiyatlara gitmeme kararı bulunuyor. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 2014 Kış Olimpiyat Oyunları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement