2014 Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Yılı" Etkinlikleri - Son Dakika
Güncel

2014 Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Yılı" Etkinlikleri

2014 Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Yılı" Etkinlikleri

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, sağlıklı bir beden ve sağlıklı bir yüreğin ancak sevebileceğini belirterek, " Sevdiklerinize sunabileceğiniz en büyük armağan da sağlıklı bir yaşamdır" dedi.

29.12.2013 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, sağlıklı bir beden ve sağlıklı bir yüreğin ancak sevebileceğini belirterek, " Sevdiklerinize sunabileceğiniz en büyük armağan da sağlıklı bir yaşamdır" dedi.

Sağlık Bakanlığı "2014 Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Yılı" Projesi kapsamında, Küçükcekmece Gölü kıyısında halk sağlık yürüyüşü yapıldı. Yürüyüşe, Sağlık Bakanı Yardımcısı Agah Kafkas, İstanbul Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Taşdemir, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, şarkıcı Metin Şentürk ve çok sayıda vatandaş katıldı.

2014 yılını "hareket yılı" olarak ilan ettiklerini belirten Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, yapılan yürüyüşün halk sağlığı konusunda başlatılan önemli bir çalışmanın parçası olduğunu vurguladı.

Kafkas, etkinlik sloganının "Sevgiyle, sevdiklerimizle sağlıklı yaşama yürüyoruz" olduğunu hatırlatarak, "Çünkü sevgiyle kalabilmenizin en önemli yolu sağlıklı olmanızdan geçiyor. Sağlıklı bir beden, sağlıklı bir yürek ancak sevebilir. Sevdiklerinize sunabileceğiniz en büyük armağan da sağlıklı bir yaşamdır. Onun için obezite ile mücadele, sağlıklı yaşamanın temel felsefesidir. Sağlık Bakanlığının varlık nedeni, hastalarımızın kesintisiz sağlıklı yaşama kavuşmaları için 24 saat hizmet sunmaktır. Ama bizim temel politikamız, hasta olanların sağlıklarına kavuşmaları için özveriyle çalışmanın yanında, vatandaşların sağlıklı yaşamalarını, sağlıklı kalmalarını ve konforlu yaşamalarını sağlamak için koruyucu hekimliği ön plana almaktır. Tek başımıza yürüyelim demiyoruz, mutlaka sevdiğimiz birinin elini tutarak yürüyelim." dedi.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ise "Bugün bakanlığımız ile birlikte Küçükçekmece Göl kenarında sağlıklı yaşam yürüyüşü yapıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Zira sağlığın hareketten geçtiğini hepimiz biliyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllar da sağlıklı yıllar olur" dedi.

Şarkıcı Metin Şentürk de etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti. Etkinliğe katılan vatandaşlar da soğuk havaya rağmen güzel bir gün geçirdiklerini söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 2014 Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Yılı' Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement