2014 Yerel Seçim Sonuçları - Son Dakika
Güncel

2014 Yerel Seçim Sonuçları

2014 Yerel Seçim Sonuçları

Ankara'nın Kazan ilçesinde belediye başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre Ak Parti adayı Lokman Ertürk yeniden kazandı.

31.03.2014 01:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Kazan ilçesinde belediye başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre Ak Parti adayı Lokman Ertürk yeniden kazandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, oy tasnifi sonucunda, AK Parti Adayı Lokman Ertürk üçüncü kez başkan oldu.

Kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti Adayı Lokman Ertürk 14 bin 823, MHP adayı Fazıl Köremezli 11 bin 680 ve CHP adayı Necati Yılmaz 800 oy aldı.

Başkan seçilen Ertürk, yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarının hem ilçeye hem de ülkeye hayırlı olmasını diledi. Ertürk, "Güzel bir sonuç aldık. Ben bütün Kazan halkına teşekkür ediyorum" dedi.

-Lokman Ertürk'ün özgeçmişi

Ertürk, 1970 yılında Kazan'da doğdu. ABD Preston Üniversitesi İşletme Bölümünü bitiren Ertürk, Kazan FM ve Soğuksu FM radyolarının kurucuları arasında yer aldı. Bir süre gazetecilik yapan Lokman Ertürk, önce Fazilet Partisi daha sonra da AK Parti'nin kurucu ilçe başkanlığını yaptı. Ertürk, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in danışmanlığı görevinde bulundu. Halk Kültürü araştırmalarına yaptığı katkılarından dolayı 2013 yılında Azerbaycan Bakü Asia Üniversitesi tarafından fahri doktora ünvanı aldı. Lokman Ertürk Kazan'da üst üste üç dönem seçilen ilk belediye başkanı oldu.

İngilizce bilen Ertürk, evli ve üç çocuk babası. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 2014 Yerel Seçim Sonuçları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement