2015 Bakü Avrupa Oyunları'na Doğru - Son Dakika
Güncel

2015 Bakü Avrupa Oyunları'na Doğru

Azerbaycan tarihinin en büyük spor organizasyonu 2015 Bakü Avrupa Oyunları'nın meşalesi, ülkenin çeşitli bölgelerinde dolaştırıldıktan sonra ulaştığı başkent Bakü'de coşkuyla karşılandı.

07.06.2015 19:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan tarihinin en büyük spor organizasyonu 2015 Bakü Avrupa Oyunları'nın meşalesi, ülkenin çeşitli bölgelerinde dolaştırıldıktan sonra ulaştığı başkent Bakü'de coşkuyla karşılandı.

Bakü'deki tarihi Ateşgah Anıtı'nda Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından 26 Nisan'da yakılan meşale, 5 bin 500 kilometrelik ülke turunun ardından getirildiği Bakü'de, ilk olarak yine Aliyev tarafından taşındı.

Meşale, başkentten önce dünyada yapılan ilk petrol platformu olarak bilinen ve deniz dibine monte edilmiş metal direkler üzerine kurulu Neft Taşları'na götürüldü. Neft Taşları'ndan gemi ile Bakü'ye getirilen meşaleyi Hazar Denizi kıyısında Cumhurbaşkanı Aliyev karşıladı.

Aliyev, meşaleyi coşkulu kalabalığın alkışları eşliğinde bir süre taşıdıktan sonra, İkinci Dünya Savaşı gazisi Fatma Settarova'ya teslim etti.

Tur, Azerbaycanlı olimpiyat ve dünya şampiyonlarıyla, sanatçıların, ünlülerin meşaleyi başkent sokaklarında taşımasıyla devam etti. Aliyev'in eşi Mehriban Aliyeva, kızları Leyla ve Arzu Aliyeva ile oğlu Haydar Aliyev de meşaleyi taşıdı.

1. Avrupa Oyunları'nın sembollerinden biri olan ve nar ağacını anımsatan 66 santimetre uzunluğundaki meşale, beş gün boyunca başkentin sokaklarında vatandaşlarla buluşturulacak.

Taşınmasında ve korunmasında yaklaşık bin kişinin görev yaptığı meşaleyle 12 Haziran'da yapılacak açılış töreninde oyunların ateşi yakılacak.

2015 Avrupa Oyunları

İlk kez 12-28 Haziran'da Azerbaycan'da düzenlenecek Avrupa Oyunları'nda 49 ülkeden 6 bini aşkın sporcu, 20 branşta mücadele edecek.

Dört yılda bir düzenlenmesi planlanan organizasyonda sporcular, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları öncesinde kendilerini sınama fırsatını bulacak. On sekiz tesiste düzenlenecek oyunların açılış töreni, 68 bin kapasiteli Bakü Ulusal Stadyum'da gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 2015 Bakü Avrupa Oyunları'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement