2015'in İlk 3 Ayında Siber Saldırılar - Son Dakika
Güncel

2015'in İlk 3 Ayında Siber Saldırılar

2015 yılının ilk üç aylık döneminde şimdiye kadarki en sofistike, gelişmiş ve kalıcı siber casusluk örneğiyle karşılaşıldı.

06.05.2015 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Equation . Stuxnet ve Flame süper tehditleriyle bağlantılı bu tehdidin bilinen ilk örnekleri 2002 yılına kadar uzanıyor. Aynı dönem içinde ayrıca Kaspersky Lab, doğrudan bankalardan çalınan 1 milyar ABD Doları ile bugüne kadarki en karşı siber suç eylemi olan Carbanak; ilk Arap siber casusluk grubu Desert Falcons'un keşfi ve Fransızca konuşulan siber casusluk kampanyası Animal Farm tarafından gerçekleştirilen saldırılar hakkında da ayrıntılı bir rapor yayınladı.

2015'in birinci çeyreğinde Kaspersky Lab uzmanları, araçlarının karmaşıklığı açısından bugüne kadarki her şeyden üstün bir tehdit aktörü keşfettiklerini açıkladı; Equation Grubu. Bu tehdit, üstün özelliklerinin yanı sıra sabit sürücü bellenimine virüs bulaştırma becerisi, kurbanlarına virüs bulaştırmak için bir "engelleme" tekniği kullanımı ve zararlı yazlımı taklit etme becerisine sahip.

Global Araştırma ve Analiz Ekibi (GReAT) Baş Güvenlik Uzmanı Aleks Gostev şu yorumlarda bulundu: "Geçtiğimiz yıllarda Kaspersky Lab, Rusça, Çince, İngilizce, Korece veya İspanyolca gibi birçok dilde akıcı olduğu görülen çok sayıda siber tehdit aktörü gözlemledi. 2015 yılında Arapça ve Fransızca "konuşan" siber tehditlere rastladık ve aklımıza ister istemez "sonrakinin kim olacağı" sorusu geldi. Bizim işimizde en dikkat çekici olan, daha önce bildiklerinizden üstün yeni bir tehdidi keşfetmektir. Her seferinde son keşfinizin zararlı yazılımların kralı olduğunu düşünürsünüz. Ancak aylar içinde bir önceki keşfinizi de geride bırakan yeni bir şey keşfedersiniz. Siber dünya bu şekilde işler: bizi kandırmak için kullandıkları araçları sürekli olarak yükselten avcıları avlarken biz de öğreniriz."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 2015'in İlk 3 Ayında Siber Saldırılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement