2015 Model Yeşilçam Komedisi: Yapışık Kardeşler! - Son Dakika
Güncel

2015 Model Yeşilçam Komedisi: Yapışık Kardeşler!

2015 Model Yeşilçam Komedisi: Yapışık Kardeşler!

Haftaya vizyona girecek olan, yılın merakla beklenen komedi filmi "Yapışık Kardeşler"' için ilk kez yönetmen koltuğuna oturan İlker Ayrık, filminde sinemanın başyapıtlarına sevimli göndermeler yaptı.

22.01.2015 11:05  Güncelleme: 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filmini tamamlayan ve 30 Ocak'ta seyirciyle buluşmayı bekleyen İlker Ayrık; filmi her izlediğimde başka birilerini gördüğünü söylüyor filmin içinde. Sanki her an filmin içinden Kemal Sunal, Adile Naşit, Münir Özkul, Metin Akpınar, Zeki Alasya, Şener Şen, İlyas Salman, Halit Akçatepe, Sadri Alışık, Öztürk Serengil fırlayacak gibi diyor.

Türk sinemasının gelişmesinde mihenk taşı olan isimlere ve mizaha saygı amacıyla, filminin vizyon tarihinin yüzüncü yıla denk gelmesi için çabaladığını belirten Ayrık, "oyuncu tercihlerini yaparken bile, Yeşilçam oyuncularının çoğunlukta olması, en çok gönlümden geçen şeydi. Sağolsun, büyük üstatlar da beni kırmadılar. Kabul ederek ilk filmimde beni yalnız bırakmadılar. Ben Türk sinemasını hayranlıkla ve kahkahayla izleyerek büyüdüm. Bana göre; Kibar Feyzo, Hababam Sınıfı, Tosun Paşa ve Şekerpare gibi filmlerin üstüne daha keyifli bir komedi yok. Gelecek nesilleri de bu keyiften ve samimiyetten mahrum etmemek gerekiyor." şeklinde konuştu.

KEMAL SUNAL'DAN 20 SENE SONRA HALİL SEZAİ DE MİNAREYE ÇIKTI!

"Yapışık Kardeşler" in en çok ses getiren sahnelerinden biri olan Halil Sezai'nin ezan okuduğu sahneyi ilk kez, 1978 yılında Kemal Sunal, Şener Şen, Adile Naşit, Müjde Ar ve İlyas Salman gibi isimlerin başrollerini paylaştığı "Kibar Feyzo" filminde izlemiştik. Kemal Sunal'ın aslında intahar niyetiyle çıktığı camide ezan ile başlayan sahnesine yapılan bu sevimli hatırlatma, izleyenleri kahkahaya boğuyor. Selim (İlker Ayrık) ve Halim(Hakan Bulut)'un intahar etmek istediği sahnede Bülent Şakrak, tarzı ve tavrı ile de İlyas Salman'nın canlandırdığı Bilo karakterini akıllara getiriyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 2015 Model Yeşilçam Komedisi: Yapışık Kardeşler! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement