2015 Seçimleri İçin 10 Siyasi Parti Birleşiyor - Son Dakika
Güncel

2015 Seçimleri İçin 10 Siyasi Parti Birleşiyor

Aralarında Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi'nin de bulunduğu 10 siyasi parti, amblemi AK Parti'ye benzeyen AL Parti'nin girişimiyle seçim ittifakına gidiyor.

03.12.2014 08:50  Güncelleme: 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçen seçimlerden önce AK Parti'ye benzerliğiyle dikkat çeken AL Parti yeniden gündemde. AL Parti yaptığı bir açıklamayla seçimlerde 10 siyasi partinin seçim ittifakına gidebileceğini duyurdu. İttifak için adı geçen partiler arasında Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi de var.

Başlatmış oldukları seçim ittifakı çalışmalarının olumlu sonuç verdiğini açıklayan AL Parti Genel Başkanı Mehmet Burkan, "Bugünkü kaos ve labirentten çıkmanın yolu dünya görüşleri ve programları birbirine yakın siyasi partilerin 'kesretten vahdete' bir araya gelmeleri ile mümkün olacaktır" dedi.

İDRİS NAİM ŞAHİN VE İDRİS BAL'IN PARTİSİ DE VAR

İdris Naim Şahin ve İdris Bal'ın yeni kurdukları partilerin de seçim ittifakının içinde olması planlanıyor. 2015 seçimleri için 13-14 Aralık tarihinde bir araya gelecek partilerin isimleri şöyle: Saadet Partisi, Millet Partisi, Büyük Birlik Partisi, Liberal Demokrat Parti, Alternatif Parti, Demokrat Parti, Merkez Parti, Millet ve Adalet Partisi, Demokratik Gelişim Partisi, Yüce Diriliş Partisi.

AL PARTİ AÇIKLAMA YAPTI

Genel seçimlere kısa bir süre kaldığı için 13-14 Aralık 2014 günü bir araya gelmeyi planlayan partiler adına açıklama yapan AL Parti'nin açıklaması:

Derin bir aldanmışlığın ve yozlaşmanın pençesindeki mevcut siyasi ruhun, yeni bir aydınlanma ile herkesin mutluluğuna ve özlemlerine cevap olabilecek bir erdem siyasetinin ümranına kalp olması niyetiyle, AL Parti'nin başlatmış olduğu seçim ittifakı çalışmasının olumlu neticelerini almış bulunuyoruz. Ülkemiz temel sorunlarını aşmak için ya bir yol açacak ya da bir yol bulacaktır. Seçmen alışkanlık ve davranışlarını, dünyada yükselen değerler ile Türkiye'nin durumunu bilen ve analiz edenler; bugünkü kaos ve labirentten çıkmanın yolu dünya görüşleri ve programları birbirine yakın siyasi partilerin "kesretten vahdete" bir araya gelmeleri ile mümkün olacağı hakkını teslim edeceklerdir.

"SEÇMEN İKTİDARDAN YAKA SİLKİYOR"

Bugün faal 98 siyasi parti mevcuttur. Bunların dördü Mecliste grubu bulunan partiler olup 25 parti de seçime katılma hakkını kazanmıştır. Bugün için geçerli oyların %95'i Mecliste grubu bulunan dört siyasi partiye aittir. Geriye %5'lik oy oranı kalmaktadır. %20'lik oy ise ya geçersiz veya kullanılmamaktadır. Hepimiz siyasi gözlemci olarak görüyoruz ki hedef kitle olan seçmen iktidardan yaka silkeleyecek kadar memnun değil, fakat Meclisteki Ana Muhalefet ile diğer iki muhalefet partisine de oylar gitmemektedir. Toplumsal güven ve ulusal uzlaşıyı oluşturacak uyumlu, ufuklu, umutlu, güvenli bir sığınak ve liman aramaktadır.

TEK ÇATI ALTINDA BİRLEŞİLECEK

Bu partilerin içerisinde grubu olmayan 10 siyasi parti ile bir araya gelerek hakkaniyet ölçüsü dahilinde şahsi ve parti çıkarlarını bir tarafa iterek ülkenin geleceği için bunlardan birinin isim ve amblemi ile güçlenerek Türkiye'de, bölgesinde ve ilinde sevilen, sayılan kanaat önderleri, sivil insiyatif yöneticileri ile üniversite hocaları vs.'leri yanlarına alarak sinerji oluşturmak gerekmektedir. Bu bir siyaset daltonizmi ve antagonizmi değildir. Bu hareket Allah, millet ve tarih önünde sorumluluğu yerine getirme platformudur.

AK Parti iktidarının dış politikadaki ufuksuzluğu, içerideki umutsuzluğu ve gelecek nesillerle olacak uyumsuzluğunu önlemenin zamanıdır. Bu partilerin sayısı azaltılıp çoğaltılabilir. Görüşümüz tarafınızdan yapılacak her türlü tenkit ve eleştiriye açıktır. Tavsiye ve önerileriniz bize ışık tutacak ve önümüzü aydınlatacaktır.

On siyasi parti şunlardır: Saadet, Millet, Büyük Birlik, Liberal Demokrat, Alternatif, Demokrat, Merkez, Millet ve Adalet, Demokratik Gelişim ile Yüce Diriliş Partileridir. Genel seçimlere kısa bir süre kaldığı için 13-14 Aralık 2014 günü bir araya gelme niyetindeyiz. O güne kadar ikili üçlü görüşmeler yapılmaya devam edecektir.

SAADET PARTİSİ'NDEN YALANLAMA

Saadet Partisi birleşme iddialarını yalanlarken yapılan açıklamada; "Bu gün bazı haber sitelerinde yer alan haberler hem yalan hem de asılsızdır. Saadet Partisi, bu tür gayri ciddi ve gayri ahlaki hiçbir çalışmanın içerisinde yer almamış, bundan sonra da yer almayacaktır. Bu tür haberler Saadet Partimizi yıpratmak amacıyla bazı çevreler tarafından kasıtlı olarak gündeme taşınmaktadır. Saadet Partisi, Türkiye'nin en köklü siyasal hareketidir. Sadece ve sadece milletten aldığı güç ve destekle bundan sonraki muktedir siyasal iktidarın tek ve yegane adresi olacaktır. Bu tür kasıtlı ve manüplatif haberler partimizin millet nezdinde gördüğü teveccühü önlemeye yetmeyecektir. Saadet Partisi'nin tek ittifak adresi milletir. Milletimizle birleşerek, Yeniden Büyük Türkiye'yi kuracaktır." ifadeleri yer aldı.

2015 Seçimleri İçin 10 Siyasi Parti Birleşiyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 2015 Seçimleri İçin 10 Siyasi Parti Birleşiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • baskentli: akp benim için bitmiştir bahçeliye rağmen mhpye verecem oyumu 11 17 Yanıtla
  • 1453 kartallar1: KARGALAR [mhp chp dsp ip dp bdp. . . vs. . ] SÜRÜ İLE. . . . . KARTALLAR [akparti ] YÜKSEK VE YALNIZ UÇAR. . 10 16 Yanıtla
  • SİVASLI YİĞİDO: Benim oyum MHP'ye kardeşim adamlar hep dik durdu. ne hırsızlık yaptı nede vatan hainleryle masaya oturdu. MHP olmasaydıda BBP' e oy verirdim. Ama akp ye 2002 bir oy verdim bin pişman oldum birdaha mı asla 3'ün 1 ini alırlar benden. gerçekten bu hale gelceğini bilseydim verirmiydim. bu memleket bedavaya alınmadı. Osmanlının torunuysak Atatürk'ün manevi evlatlarıysak sahip çıkalım yoksa memleketimizin gidişatı gerçekten içler acısı. başka vatan yok. kaybetmeden değerini bilelim 9 8 Yanıtla
  • allah şaşırtmasın: şaşırmış bunlar bunlar tek başına seçime giremiyorsa koalisyonla birleşip bu memleketimi yönetecekler vay halinize bunlar kendilerine güvenmiyorlarki bizi yönetsinler allah size akıl versin bizlerede sabır. . . siz siz yoldan geçen cahil bir insana söylesen güler geçer. . bizim başımıza çobanlazım degil 8 5 Yanıtla
  • canik: chp ye iltihak edin sorunu kökten çözün fazla uğraştırmayın hepinizi birden sandığa gömelim gitsin 10 AYRI FİKİR DÜŞMANLIKTA BİRLEŞTİ BUNDAN HAYIR ÇIKARMI SANIYOSUNUZ bu daha önce denendi türkeş erbakanı hemen seçim sonu satmış demirele hükümeti kurdurmuştu 6 7 Yanıtla
  • mardinli: sırtlan sürüsü 5 4 Yanıtla
  • Afganistan'da Şiddetli Yağış ve Sel Felaketi: 33 Ölü, 27 Yaralı
    12:19 Afganistan'da Şiddetli Yağış ve Sel Felaketi: 33 Ölü, 27 Yaralı

    Afganistan'ın bazı bölgelerinde son üç gündür etkili olan şiddetli yağış, kar yağışı ve sel baskınları sonucunda 33 kişi hayatını kaybederken, 27 kişi de yaralandı. Seller nedeniyle 600'den fazla ev hasar gördü, tarım arazileri ve yollar tahrip oldu. Yardım kuruluşları selden etkilenen ailelere yardım sağlamaya devam ediyor.

  • Tekirdağ Çorlu'da Sürücü Rahatsızlanarak Kaza Geçirdi
    12:19 Tekirdağ Çorlu'da Sürücü Rahatsızlanarak Kaza Geçirdi

    Tekirdağ Çorlu'da direksiyon başında rahatsızlanan sürücü, trafik kazası geçirdi. Hastaneye kaldırılan kadının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Kaza, Alipaşa Mahallesi İsmetpaşa Bulvarı üzerinde meydana geldi. Ali Kayan kavşağı istikametinden Çetin Emeç Bulvarı istikametine seyreden Fatme Yıldız (60) idaresindeki TX 1357 TM plakalı (Bulgaristan) otomobil, sürücüsünün rahatsızlanarak direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu park halindeki bir otomobile çarptı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri sürücü Fatme Yıldız'a ilk müdahaleyi yaptı. Ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakıma alınan kadının hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Kazayla ilgili polis tarafından inceleme başlatıldı.

  • Şırnak'ta Dereye Düşen Araçta 4 Kişi Hayatını Kaybetti
    12:19 Şırnak'ta Dereye Düşen Araçta 4 Kişi Hayatını Kaybetti

    Şırnak'ın Uludere ilçesinde dere yatağına devrilen hafif ticari araçtaki 5 kişiden 4'ü hayatını kaybetti. Kazada hayatını kaybeden 4 kişinin cenazesi toprağa verildi.

  • Körfez Gençlerbirliği Ragbi Takımları Grup Birincisi Oldu
    12:18 Körfez Gençlerbirliği Ragbi Takımları Grup Birincisi Oldu

    Körfez Gençlerbirliği Ragbi Kadın ve Erkek takımları Ankara'da düzenlenen 7'li Ragbi U18 Türkiye Şampiyonası'nda grup maçlarını kazanarak final etaplarına grup birincisi olarak katılmaya hak kazandı. 6 sporcu ise milli takıma davet edildi.

  • Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çocuk Parklarını Yeniliyor
    12:17 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çocuk Parklarını Yeniliyor

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında çocukların vakit geçirecekleri parklarda tamirat, bakım ve yenileme çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

  • Denizlispor U15 Gelişim Ligi'nde Play-off'lara Katılmaya Hak Kazandı
    12:17 Denizlispor U15 Gelişim Ligi'nde Play-off'lara Katılmaya Hak Kazandı

    TFF U15 Gelişim Ligi 2. Grup'ta mücadele eden Denizlispor, Nazilli Belediyespor'u 4-1 mağlup ederek 36 puana ulaştı ve play-off'lara katılmaya hak kazandı.

  • Eğrigöl, tabii güzellikleriyle hayran bırakıyor
    12:16 Eğrigöl, tabii güzellikleriyle hayran bırakıyor

    Antalya'nın Gündoğmuş ilçesine bağlı Güzelbağ Yaylasında bulunan Eğrigöl, Torosların zirvelerinde yer alan tabii güzellikleriyle dikkat çekiyor. 2 bin 100 metre rakımda bulunan Eğrigöl, bitki çeşitliliği ve endemik bitkileriyle doğa ve fotoğraf tutkunlarını misafir ediyor. Yolların açılmasıyla bölgeye yoğun talep olduğunu belirten yayla sakinleri, Eğrigöl'ün güzelliğini görmek için herkesin toplandığını ifade etti.


Advertisement