2015 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda - Son Dakika
Politika

2015 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda

2015 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu\'nda

MHP'li Akçay: "(Öncelikli dönüşüm programlarının 1. grup eylem planları) Gündem değiştirmeye yönelik siyasi bir çalışma olarak görüyorum"

13.11.2014 00:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, öncelikli dönüşüm programlarının 1. grup eylem planlarına ilişkin, "Gündem değiştirmeye yönelik siyasi bir çalışma olarak görüyorum" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Kalkınma Bakanlığının 2015 bütçesi üzerinde söz alan milletvekilleri, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı, öncelikli dönüşüm programlarının 1. grup eylem planlarını gündeme getirdi.

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, planların 10. kalkınma planında bulunduğunu belirterek, "Başbakan neden bu hedefleri açıkladı anlamış değiliz" diye konuştu.

"Ekonomi yönetimi içinde ciddi bir uyumsuzluk, koordinasyonsuzluk mu var?" diye soran Türeli, "Ya ekonomi içinde bir araya gelip toplanmadınız ya da 'Sayın Başbakan bunlar eskidi biz Orta Vadeli Program'da (OVP) bunları zaten revize ettik. Artık geçti' demediniz ya da Başbakan'a bir komplo mu kuruldu o rakamlar söyletildi" dedi. Türeli, bunun ekonomi yönetiminin ciddiyetini, kredibiletisini ciddi biçimde zayıflattığını savundu.

CHP Manisa Milletvekili Sümer Oral, planların OVP ve bütçe tasarısı ile birlikte değil, daha sonra açıklandığını ifade ederek, "Şaşalı bir biçimde açıklanmış olmasını ayrıca OVP'de yer alan bazı makro ekonomik büyüklük ve hedeflerle eylem planında öngörülen beklentilerin örtüşmemiş olmasına yadırgamamak mümkün değil" şeklinde konuştu. Oral, tercihin bu şekilde yapılmış olmasının ekonomik gereklerden çok farklı amaçlara dayandığı kanısını güçlendirdiğini iddia etti.

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, planlara değinerek, "Yapısal dönüşüm ve proje denildiğinde önce eğitimi anlarım. Eğitim önce gelmeli. Burada eğitimle ilgili herhangi bir kalem yok, kayıtdışılıkla ilgili hiçbir şey yok. Demek ki öncelikli olarak görülmüyor. Vergi reformunun, sosyal güvenlik reformunun olması lazım. Adalet, hukuk, yargı reformları çok önemli konular. Bunlarla ilgili reformlar yapılması lazım ama göremedim."

"Bunlar kaçak sigara paketi"

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay öncelikli dönüşüm programlarının 1. grup eylem planlarını "gündem değiştirmeye yönelik siyasi bir çalışma" olarak gördüğünü kaydetti.

Bu arada Akçay, komisyonda 2 sigara paketi göstererek, şunları söyledi:

"Bütün bakanların bunu görmesi gerekir. Bunlar kaçak sigara paketi. Kaçak sigara paketleri başkentin merkezinde, Kızılay sokaklarında ulu orta satılıyor. Bununla terör örgütleri finanse ediliyor, kayıtdışı ekonomi besleniyor, devlet birçok gelirden mahrum oluyor. 21 milyar lira bütçe açığı öngörülüyor ama neredeyse bu bütçe açığına paralel kaçakçılık faaliyetlerinden devletin kaybı söz konusu." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 2015 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement