2015 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika
Politika

2015 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda

AK Parti'li Domaç: "Türkiye, dünyada ilk kez kare barkod üzerinden ilaç takip sistemi kurarak ilacın üretim hattından başlayarak eczaneden hastaya ulaşana kadar tüm süreçte takibini sağladı" AK Parti'li Hamzaoğulları: "Sağlıkta Dönüşüm Programı ile devasa bir dönüşüm gerçekleştirilmiş, artan sağlık hizmeti.

18.12.2014 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda, Sağlık Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile bağlı kuruluşların 2015 yılı bütçelerinin görüşmeleri sürüyor.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, 2002 yılının sonunda sağlık sisteminin, hizmet sunumundan finansmanına, insan gücünden bilgi sistemine kadar birçok alanda vatandaşı canından bezdiren, insan onuruna yakışmayan bir durumda olduğunu kaydetti.

Bunun, köklü değişikliklere gidilmesini zorunlu kıldığını ifade eden Hamzaoğulları, "2003 yılında AK Parti iktidarıyla sağlık hizmetlerinin etkili, verimli ve hakkaniyete uygun bir şekilde sunulması amacıyla Sağlıkta Dönüşüm Programı uygulamaya konularak devasa bir dönüşüm gerçekleştirilmiş, artan sağlık hizmeti kalitesiyle insanımızın yaşam kalitesi önemli ölçüde yükselmiştir" dedi.

"Önce insan" diyerek başlatılan Sağlıkta Dönüşüm Programı'yla kamu hastaneleri tek çatı altında birleştirildiğini, üniversite ve özel hastane kapılarının herkese açıldığını, genel sağlık sigortasıyla bütün vatandaşların sosyal güvence kapsamına alındığını anımsatan Hamzaoğulları, acil ve yoğun bakım tedavileri kamu ve özel hastanelerde tüm vatandaşlara ücretsiz sunulduğunu, ilaçların istenilen eczaneden alınabilmesinin önünün açıldığını söyledi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Türkan Dağoğlu, AK Parti iktidarıyla "sağlıkta dönüşüm" diye bir rüzgar estiğinin, bunun o güne kadarki hayallerin gerçekleşmesi anlamına geldiğini ifade etti. Sağlıkta dönüşümün içeriğinde hakkaniyetli, erişilebilir ve herkesin erişebileceği bir sağlık sistemi bulunduğunu ifade eden Dağoğlu, "Önce altyapıyı düzelttik ve o hastaneden o hastaneye gitme ortadan kalktı" dedi.

-"Tek vaka görülmedi"

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, dünyada kitlesel ölümlere yol açan önemli bulaşıcı hastalıklar olduğunu, bunlarla ilişkili Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü'nün önemli başarılar elde ettiğini kaydetti.

Ebola virüsü ile ilgili dünyada 18 bine yakın hastalık, 6 bini geçen de ölüm vakası olduğunu belirten Kavuncu "Bunlara karşılık, Genel Müdürlüğümüz yerinde önlemler almış, gelenlere kontrollerini, vasıtaların dezenfeksiyonunu yapmış sonuçta bugüne kadar bir tane bile Türkiye'de Ebola vakası görülmemiştir" diye konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun, dünya ülkelerindeki örneklerine benzer kurum olarak dizayn edildiğini; AB ülkelerindeki benzerleri ile uyumlaştırıldığını söyledi.

Türkiye'nin, dünyada ilk kez kare barkod üzerinden ilaç takip sistemi kurarak ilacın üretim hattından başlayarak eczaneden hastaya ulaşana kadar tüm süreçte takibini sağladığını belirten Domaç, bu yolla ilaç güvenliği sağlanırken kaçak ve sahte ilaçların önüne geçildiğini, e-reçeteye geçilerek reçete güvenliğinin sağlandığını, takibinin kolaylaştığını ve reçete yönlendirme sorununun ortadan kalktığını ifade etti.

Domaç, eczacılar ve eczaneler hakkında kanun değiştirilerek, sürdürülebilir eczacılık hizmetinin sağlandığını kaydetti.

-"Tarımsal milli gelir 116 milyar liraya ulaştı"-

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, dünyada ve özellikle Avrupa'da yaşanan ekonomik buhranın, Türkiye'nin sahip olduğu üretim becerisiyle oluşturduğu rekabet gücünün değerini ve önemini çok net ortaya koyduğunu kaydetti.

Türkiye'nin bilim ve teknoloji kapasitesini artırmak için hazırlanan ve yol haritası niteliğindeki sektörel strateji belgeleriyle adeta yeni bir dönemin başladığını belirten Koçer, "Sanayi Stratejisi Belgesi ve Eylem Planı Türk sanayisini düşük teknoloji seviyesinden çıkartarak orta teknoloji seviyesine getirmiş, sanayimizin hedefi artık ileri teknoloji olmuştur" dedi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, AK Parti döneminde, tarımın, sosyal olmakla beraber stratejik ve rekabete dayalı, iktisadi bir sektör olarak ele alındığını kaydetti.

Gündelik bakıştan stratejik planlamaya geçildiğini belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Tarım Kanunu da dahil sektörle ilgili 15 önemli kanun çıktı. Bu yaklaşım ve politikalar tarımda büyümeyi beraberinde getirdi. 36 milyardan devraldığımız tarımsal milli gelir 116 milyar liraya ulaştı. Tarımsal hasılada Avrupa'da 4. sıradan 1. sıraya yükseldik.

Sektörün geliştirilmesi için altyapının çok ciddi bir reforma ihtiyaca vardı. Tarımsal üretim havzaları belirlendi, tarım strateji belgesi, Ulusal Kırsal Kalkınma Stratejisi, tarım master planları hazırlandı. Çiftçinin daha verimli bir araziye sahip olması ve üretim yapması için arazi toplulaştırma çalışmalarına önem verildi.

1961-2002 arası kırk bir yılda 450 bin hektar arazi toplulaştırması yapılmışken on iki yılda 4,5 milyon hektar toplulaştırma yapıldı." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 2015 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.


Advertisement