2016 Mayıs Ayı Çıkacak Oyunlar - Son Dakika
Teknoloji

2016 Mayıs Ayı Çıkacak Oyunlar

2016 Mayıs Ayı Çıkacak Oyunlar

Her ne kadar başarılı oyunlar 2016 yılında karşımıza çıkmaya başlamış olsa da neredeyse yılın ortalarına gelmiş bulunmaktayız ama halen daha önceki yıllara göre oldukça oyunsuz bir yıl geçirmekteyiz.

02.05.2016 09:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2016-mayis-ayi-cikacak-oyunlar-liste-detaylar-cikis-tarihleri-videoları

Her ne kadar başarılı oyunlar 2016 yılında karşımıza çıkmaya başlamış olsa da neredeyse yılın ortalarına gelmiş bulunmaktayız ama halen daha önceki yıllara göre oldukça oyunsuz bir yıl geçirmekteyiz.

Lakin Mayıs ayı ve ilerleyen diğer aylarda karşımıza çıkacak çeşitli AAA seviyesinde ve heyecanla beklenen yapımlar bulunuyor. Nisan ayında da yapmış olduğumuz gibi, Mayıs ayında da sizlere bu ay piyasaya sürülecek oyunların listesini sunmaya karar verdik ve aslına bakarsanız bu ay listemizde oldukça heyecan verici isimler de bulunuyor. Dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan Mayıs ayı içerisinde biz oyuncuları ne gibi heyecan verici oyunlar bekliyor, birlikte göz atalım.

Teenage-Mutant-Ninja-Turtles-Mutants-in-Manhattan

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan

Platinum Games (24 Mayıs – PC, PS3, PS4, Xbox 360 ve Xbox One)

Aslına bakarsak bu yeni Ninja Kaplumbağalar oyunu gerek yayınlanan videoları, gerekse görselleriyle oyuncuları pek de heyecanlandırmayı başaramadı. Lakin arkasında bulunan ismi daha önceki oyunlarından (Bayonetta, Metal Gear Rising vs.) hatırlayan oyun severler ise oyun hakkında oldukça büyük bir beklentiye sahip durumda. Sonuçta Platinum Games hiç bir zaman için yapımlarda görselliğe takılıp kalmış bir firma değil, daha çok oyunlarında aksiyonu, eğlenceyi ve oyun mekaniklerini ön plana taşımayı başarmış bir firmadır. Bu nedenle 24 Mayıs tarihinde bizleri yine daha önceki Platinum Games oyunlarına olduğu gibi oldukça keyifli ve aksiyon dolu bir macera bekliyormuş gibi görünüyor.

Battleborn

Battleborn

Gearbox Software (3 Mayıs – PC, PS4 ve Xbox One)

Daha önceden pek çok önemli isimle oyun piyasasına fazlasıyla adını duyurmuş olan Gearbox Software'ın MOBA, FPS, Aksiyon karışımı oyunu olan Battleborn'da bu ay karşımıza çıkacak olan yapımlardan bir diğeri. Kısa bir süre önce açık betası düzenlenen oyunu deneyenler aslına bakarsak oldukça keyifli saatlerini ekranları karşısında geçirmeyi başardı fakat buradaki en büyük problem, yine bu ay sonlarında piyasaya sürülecek olan Overwatch olmuş durumda. Her ne kadar Battleborn başarılı bir oyun gibi görünüyor olsa da bu başarısını Blizzard gibi bir ismin benzer türde olan oyununun karşısında sürdürmesi oldukça zor olacak gibi görünüyor. Bakalım, sonuçları daha net bir şekilde iki yapım da piyasaya sürüldükten sonra göreceğiz.

Sherlock-holmes-the-Devils-Daughter-LOGO-FOR-WEBSITE

Sherlock Holmes: The Devil's Daughter

Frogwares (27 Mayıs – PC, PS4 ve Xbox One)

Frogwares tarafından geliştirilen Sherlock Holmes'un yeni oyunu ise hatırlarsanız geçtiğimiz yılın sonlarında yayınlanan tanıtım fragmanı ile özellikle macera oyunu severleri kendisine hayran bırakmayı başarmıştı. Zaten geliştirici ekibin daha önceki Sherlock Holmes oyunlarını da göz önüne aldığımız zaman yine bizleri oldukça kaliteli bir macera oyununun bekliyor olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Gerek geliştirilmiş oyun görselliği, gerek açık dünya oyun yapısı ve gerekse geliştirilmiş oyun mekanikleriyle bizleri heyecanlandırmayı başaran yapım da bu ayın sonunda macera severler ile buluşacak.

Doom_604x423

DOOM

id Software (13 Mayıs – PC, PS4 ve Xbox One)

Heyecanlı bekleyiş sonunda bu ay bitiyor ve aradan geçen uzun yılların ardından DOOM efsanesi tekrardan kaldığı yerden ekranlarımıza konuk olmaya hazırlanıyor! Yapım sunacağı etkileyici görselliği, kan seviyesi, aksiyonu ve çevrimiçi özellikleriyle FPS hayranları tarafından büyük bir heyecanla bekleniyor. Lakin ben yine de geçmişe dönüş tadından bir FPS oyunundan ziyade, DOOM 3 gibi bizleri tir tir titretecek sahnelerle dolu bir Korku – FPS oyunun tercih ederdim ama yine de tabi ki bekleyip göreceğiz.

498d4646-5590-4bb0-87d4-8b6c032fa627

Overwatch

Blizzard (24 Mayıs – PC, PS4 ve Xbox One)

Evet, demin de bahsettiğimiz üzere Battleborn'un korkulu rüyası… Blizzard tarafından uzun bir süredir geliştirilen, ilk etapta bir MMORPG olması planlanırken daha sonradan MOBA, FPS ve Aksiyon türlerinin bir araya gelmesiyle daha e-spor ağırlıklı bir havaya bürünen Overwatch'da yine bu ay sonunda biz oyuncuların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. İlerleyen günlerde açık betasının da yapılması plananan yapımı zaten artık duymayan bir oyuncunun kaldığını sanmıyorum. Oyunu henüz denememiş ya da oyunla ilgili herhangi bir fikir sahibi olmayan okurlarımızın, yapımın gerçekleşecek olan açık beta testine katılmasını da şiddetle tavsiye etmekteyiz.

Uncharted_4_Reveal_Wallpaper

Uncharted 4: A Thief's End

Naughty Dog (10 Mayıs – PS4)

Geldik işte bu senenin PS4 sahipleri tarafından belki de en çok beklenen yapımlarından bir tanesine… Uncharted 4! Yaşadığı bir kaç ertelenmenin ardından sonunda bu ayın başlarında PS4 sahipleriyle buluşmaya hazırlanan Uncharted 4, gerek inanılmaz görselliği, gerek oyun mekanikleri ve gerekse hikayesi ile bir defa daha konsollarımıza konuk olacak. Yapımın arkasında bulunan Naughty Dog isminin de vermiş olduğu güvenle zaten beklentilerimiz had safaya çıkmış bulunmakta ve 10 Mayıs'ı oyun severler olarak iple çekmeteyiz.

Tüm bu yapımların dışında Mayıs ayı içerisinde piyasaya sürülecek diğer oyunların listesini ise aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Superhot (3 Mayıs – Xbox One)

Disney Art Academy (13 Mayıs – 3DS)

Homefront: The Revolution (17 Mayıs – PC, PS4 ve Xbox One)

Valkyria Chronicles Remastered (17 Mayıs – PS4)

Shadow of the Beast (17 Mayıs – PS4)

Total War: Warhammer (24 Mayıs – PC)

Dangerous Gold (Kesin bir tarih belirtilmedi – PC, PS4 ve Xbox One)

Pocket Card Jockey (Kesin bir tarih belirtilmedi – 3DS)

One Piece: Burning Blood (31 Mayıs – PC, PS4, PS Vita ve Xbox One)

Oxenfree (31 Mayıs – PS4)

Dead Island: Definitive Collection (31 Mayıs – PC, PS4 ve Xbox One)

Fallout 4: Far Harbor DLC (Kesin bir tarih belirtilmedi – PC, PS4 ve Xbox One)

Shadwen (Kesin bir tarih belirtilmedi – PC ve PS4)

Habere ulaşmak için- turkishplayer.com

Kaynak: Turkishplayer.com

Son Dakika Teknoloji 2016 Mayıs Ayı Çıkacak Oyunlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi
    23:09 Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi

    Samsung, bu yıl Galaxy Z Flip 6 ve Z Fold 6'yı piyasaya sürecek. Galaxy Z Flip 6'nın Geekbench raporuna göre cihazın 8 GB RAM, Android 14 işletim sistemi ve Snapdragon 8 Gen 3 işlemciye sahip olacağı görülüyor. Galaxy Z Flip 6'nın temmuz veya ağustos ayında duyurulması ve satışa sunulması bekleniyor.

  • Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor
    23:09 Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor

    Elektrikli araç piyasasında hem Tesla hem de Türkiye'nin yerli markası Togg'un modelleri, fiyatlandırma stratejileri ile dikkat çekiyor. Her iki markanın da farklı kullanıcı ihtiyaçlarına hitap edebilecek çeşitlilikte elektrikli araçlar sunduğu görülüyor.

  • Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip
    23:09 Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip

    Huawei'nin yeni akıllı saati Watch Fit 3'ün ilk görüntüleri yayınlandı. Watch Fit 3, Apple Watch Series 9'a oldukça benzer bir görünüme sahip. Yeni tasarımda ekran biraz daha kare şeklinde tasarlanmış ve sağ üst tarafta yeni bir fiziksel düğme eklenmiş. Huawei Watch Fit 3, daha ekonomik bir alternatif olacak şekilde geliyor ve tahmini olarak 100 euro civarında bir fiyat etiketine sahip olacak. Cihazın özellikleri arasında Bluetooth bağlantısı, bildirim gösterimi, ses dosyalarını saklama ve oynatma, spor aktivitelerini takip etme gibi temel akıllı saat özellikleri bulunuyor. Huawei'nin bu yeni modeli, Apple Watch'a yakın pratik özellikler sunarak uygun fiyatlı akıllı saat arayan kullanıcılar için cazip bir alternatif oluşturuyor.

  • OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı
    23:09 OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı

    OnePlus'ın yeni amiral gemisi modeli OnePlus Ace 3 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ve 16 GB RAM belleği ile dikkat çekiyor. Ayrıca 1,5K kavisli ekran, 6000 mAh pil ve 100W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, rakiplerine aman vermeyecek.

  • Alfa Romeo Milano'nun yeni ismi Junior oldu
    21:10 Alfa Romeo Milano'nun yeni ismi Junior oldu

    Geçen yıl tanıtılan Alfa Romeo Milano, hükümetin talebi üzerine isim değişikliğine giderek Junior adını aldı. İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo, Milano'nun Polonya'da üretiliyor olması sebebiyle hükümetin eleştirilerine maruz kalmıştı. Ticaret ve Made in Italy Bakanı ise bu eleştirileri doğrulayarak isim değişikliğinin yasalara aykırı olduğunu belirtti. Şirket ise Milano isminin tüm yasal gerekliliklere uyduğunu savunsa da uzlaşmaya giderek Junior ismini seçti.

  • Twitch, Türkçe Dil Desteği Kararıyla Gündemde
    21:10 Twitch, Türkçe Dil Desteği Kararıyla Gündemde

    Son dönemin en çok konuşulan uygulamalarından Twitch, Türkçe dil desteği kararıyla gündeme geldi. Türk oyunseverleri çileden çıkaran bu kararın sebebi henüz bilinmiyor. Twitch'in Türkçe dil desteği sunmaması büyük tepki çekti. Twitch'in bu kararı, ülkeden istediği finansal getiriyi sağlayamamasından dolayı aldığı iddia ediliyor. Ayrıca Korece, Lehçe ve Rusça dilleri de Twitch'ten kaldırılacak. Oyuncuların bu karara nasıl tepki vereceği merak konusu.

  • Qualcomm, 24 Nisan'da Snapdragon X Plus işlemcisini tanıtabilir
    21:10 Qualcomm, 24 Nisan'da Snapdragon X Plus işlemcisini tanıtabilir

    Qualcomm, 24 Nisan'da önemli bir gelişme yaşanacağını duyurdu. Şirketin Snapdragon X Plus işlemcilerini tanıtabileceği tahmin ediliyor. Ayrıca, Snapdragon X Elite işlemcisinden güç alan ilk dizüstü bilgisayarın da tanıtılabileceği söyleniyor.

  • Netflix, gelir ve abone sayısını açıklamama kararı aldı
    21:09 Netflix, gelir ve abone sayısını açıklamama kararı aldı

    Netflix, önümüzdeki yıldan itibaren abone sayısını ve elde ettiği geliri açıklamayacağını duyurdu. Şirket, abone sayısının gelecek potansiyelini gösterme konusunda eskisi kadar önemli olmadığını belirtti. Finansal raporlarını sadece abone sayısında önemli başarılara ulaştığında yayımlayacak.


Advertisement