2016 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda - Son Dakika
Güncel

2016 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığının 2016 Mali Yılı Bütçesi için öngörülen miktarın 434 milyon 96 bin lira olarak tespit edildiğini belirterek, "Bu bütçeyle Cumhurbaşkanlığı, Anayasa'da belirtilen ve milletimizin kendisinden beklediği görevleri layıkıyla yerine getirmenin çabası içinde olacaktır" dedi.

26.01.2016 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığının 2016 Mali Yılı Bütçesi için öngörülen miktarın 434 milyon 96 bin lira olarak tespit edildiğini belirterek, "Bu bütçeyle Cumhurbaşkanlığı, Anayasa'da belirtilen ve milletimizin kendisinden beklediği görevleri layıkıyla yerine getirmenin çabası içinde olacaktır" dedi.

Kasırga, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Cumhurbaşkanlığı 2016 yılı bütçesi sunumunda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışmalarını Anayasa'da belirtilen çerçevede yürüttüğünü ifade ederek, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından, Türkiye'de pek çok alanda yaşanan yeniden yapılanma sürecinin Cumhurbaşkanlığında da başlatıldığını belirtti.

Cumhurbaşkanlığının gerek teşkilat yapısının reorganizasyonu gerekse, yürütülen çalışmaların kapsamı ve hedef kitlesinin genişlemesiyle yeni bir çalışma dönemine girdiğine işaret eden Kasırga, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplumun her kesiminin temsilcilerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırladığını, Külliye'nin randevu sistemiyle halka açıldığını, gelen tüm yerli ve yabancı misafirden çok olumlu tepkiler alındığını anlattı.

"Geçmişte 4,5 yıl İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve 11 yılı aşkın bir süre Başbakanlık görevlerini büyük başarıyla yürüten Sayın Cumhurbaşkanımız, bu engin birikimini Cumhurbaşkanlığına da taşımıştır" ifadesini kullanan Kasırga, şöyle devam etti:

"Dünyanın, bölgemizin ve ülkemizin tarihi nitelikte gelişmeler ve çok ciddi sorunlar yaşadığı bir dönemde, Türkiye'nin bu şekilde güçlü bir Cumhurbaşkanı tarafından yönetiliyor olması, devletimiz ve milletimiz adına büyük bir kazançtır. Cumhurbaşkanının doğrudan halk tarafından seçilmesi, bu makama gelen ve gelecek olan herkese, anayasal görevleri yanında, millete karşı da hesap verme sorumluluğu yüklemektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en yüksek temsil makamı olan Cumhurbaşkanlığı kurumundaki hizmetlerin en iyi şekilde sürdürülmesi, ülkemizin itibarının bir gereğidir."

Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen yıl toplu açılış törenleri, valilik ve belediye programları vesilesiyle milletle kucaklaştığını, 50 farklı şehre 60, 28 ülkeye de 33 yurt dışı ziyaret gerçekleştirdiğini anımsatarak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde de 20 devlet başkanı, 9 meclis başkanı, 15 başbakanın aralarında bulunduğu bin 158 yabancı misafiri ağırladığını kaydetti.

Resepsiyonlar, iftar yemekleri, ödül törenleri, kanaat önderlerini kabul, heyet kabulleri ve Cumhurbaşkanlığı Sofrası vesilesiyle milletin tüm kesimlerinden 26 bin 884 kişinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildiğini vurgulayan Kasırga, 2015 yılı sonu itibarıyla vatandaşlardan Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) 310 bin 915 e-posta iletildiğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretlerinde de kendisine 12 bin 710 mektup verildiğini aktardı.

Kasırga, bu taleplerin ilgili birimlerce incelenerek, en kısa sürede vatandaşlara geri dönüş yapıldığını kaydetti.

G20 Liderler Zirvesi

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, 15-16 Kasım 2015 tarihlerinde Antalya'da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nin Türkiye'nin uluslararası alanda geldiği konumu göstermesi açısından özel bir öneme sahip olduğuna vurgu yaparak, Türkiye'nin ilk defa böyle önemli bir zirveye ev sahipliği yaptığını, katılımcılardan Türkiye için iftihar vesilesi olacak geri dönüşler alındığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından himaye altına alınan projelerin, kurumlara ve kişilere moral, motivasyon olduğunu, genişletilen ve güçlendirilen teşkilat yapısıyla Cumhurbaşkanlığının gelecek dönemde de bu yöndeki çalışmalarını artırarak devam ettireceğini belirten Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bünyesinde Türkiye'nin en büyük kütüphanesinin inşasına bu yıl başlamayı planladıklarını, Ankara'daki en büyük ve modern tesis olacak kongre ve kültür merkezinin inşasının büyük ölçüde tamamlandığını anlattı.

Kasırga, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarihi ve kültürel değerlere büyük önem atfettiğini ve bunun bir tezahürü olarak Yıldız Sarayı Kompleksi'nin Cumhurbaşkanlığı bünyesine alındığını ifade ederek, "Tüm faaliyetlerimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları, önderliği ve titiz takipleriyle yürütülmekte ve yönetilmekte, yakın çalışma arkadaşları olarak bizler ise onun bitmek tükenmek bilmeyen enerjisine ve temposuna ayak uydurmaya çalışmaktayız, bu onuru yaşamaktayız" diye konuştu.

2016 için öngörüler bütçe 434 milyon 96 bin lira

Fahri Kasırga, "Cumhurbaşkanlığının 2016 Mali Yılı Bütçesi için öngörüler miktar, 434 milyon 96 bin lira olarak tespit edilmiştir. Bu bütçenin 83 milyon 943 bin lirası personel giderleri, 6 milyon 760 bin lirası sosyal güvenlik prim giderleri, 165 milyon 393 bin lirası mal ve hizmet alımı giderleri, 8 milyon lirası cari transfer ödeneği ve 170 milyon lirası da sermaye (yatırım) ödeneği olarak belirlenmiştir. Bu bütçeyle Cumhurbaşkanlığı, Anayasa'da belirtilen ve milletimizin kendisinden beklediği görevleri layıkıyla yerine getirmenin çabası içinde olacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanlığı 2016 Mali Yılı Bütçesi'nin azami tasarruf ilkelerine uyularak hazırlandığını aktaran Fahri Kasırga, kaynakların akılcı ve verimli kullanımı ilkesine uygun olarak harcanacağını belirtti.

Kasırga, bütçenin Türkiye ve millete hayırlı olması temennisinde bulunarak, konuşmasını tamamladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 2016 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement