2016 Yılında Güneydoğu Asya'da 163 Hayvan ve Bitki Türü Bulundu - Son Dakika
Dünya

2016 Yılında Güneydoğu Asya'da 163 Hayvan ve Bitki Türü Bulundu

2016 Yılında Güneydoğu Asya\'da 163 Hayvan ve Bitki Türü Bulundu

Güneydoğu Asya'daki Mekong bölgesinde bu yıl birçok yeni hayvan ve bitki türü keşfedildi. 290 bin kilometrekarelik bölge, bilim insanlarını araştırma yapmak için çeken bir mıknatıs gibi.

19.12.2016 17:13  Güncelleme: 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2020 yılında Mars'a gitme hayalleri kuran, kuyruklu yıldızlara araç indiren insanlık, yeryüzündeki her santimetrekareyi ve tüm canlı türlerini henüz keşfetmiş değil. Dünya Vahşi Yaşam Derneği'ne göre geride bırakmak üzere olduğumuz 2016 yılı; birçok bilinmeyen canlıyı keşfettiğimiz bir yıl oldu. 9 amfibi, 11 balık, 14 sürüngen, 3 memeli ve 126 bitki keşfedildi.

163 YENİ TÜR KEŞFEDİLDİ

Güneydoğu Asya'da, 290.000 kilometrekarelik, yaklaşık Fransa büyüklüğündeki Mekong bölgesinde bulunan yeni canlılar; biyoloji literatürüne geçti. Dünya Vahşi Yaşam Derneği'nde Vahşi Yaşam Programı yöneticisi Jimmy Borah, "Mekong bölgesi bir mıknatıs gibi bilim insanlarını çekiyor, inanıyorum ki burada bilmediğimiz daha neler var. Bilim insanları burada, korunmamış türlerin korunmasını sağlamak için zamanla yarışıyor." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Dünya 2016 Yılında Güneydoğu Asya'da 163 Hayvan ve Bitki Türü Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan'da maden sahasında heyelan: Bir işçinin daha naaşına ulaşıldı
    12:33 Erzincan'da maden sahasında heyelan: Bir işçinin daha naaşına ulaşıldı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden sahası heyelanında toprak altında kalan 9 işçiden birinin daha naaşına ulaşıldığını bildirdi. Arama çalışmaları devam ederken, daha önce de bir işçinin cenazesine ulaşılmıştı.

  • İzmir'in Seferihisar ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    12:25 İzmir'in Seferihisar ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında Ege Denizi'nde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum bildirilmediği belirtildi. Deprem, İzmir genelinde hissedildi. İzmir Valisi Süleyman Elban, deprem sonrası yapılan saha tarama çalışmalarının devam ettiğini ve ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu belirtti.

  • Türkiye'den Gazze'ye İyilik Gemisi Yola Çıktı
    11:59 Türkiye'den Gazze'ye İyilik Gemisi Yola Çıktı

    Türk Kızılay öncülüğünde temin edilen gıda, bebek malzemeleri ve uyku tulumu gibi acil ihtiyaç ürünlerinin yüklendiği 9. İyilik Gemisi, Mısır'ın El-Ariş Limanı'na ulaştı. Gemiden indirilecek olan 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi, tır ve kamyonlarla Refah Sınır Kapısı'na taşınacak ve İsrail saldırıları altındaki Gazzelilere ulaştırılacak.

  • Saldırı sonrası kamera karşısına geçen Reisi ''İran, İsrail'e gücünü gösterdi'' demekle yetindi
    11:46 Saldırı sonrası kamera karşısına geçen Reisi "İran, İsrail'e gücünü gösterdi" demekle yetindi

    İsrail'in İran'a yönelik saldırısının ardından bugün kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Reisi'nin misilleme yapılıp yapılmayacağına dair bir açıklama yapması umulurken beklenen olmadı. Cuma namazı öncesinde açıklamalarda bulunan Reisi ''İran, İsrail'e gücünü gösterdi'' demekle yetindi.

  • Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı? Uzay kurumu sözcüsünden bomba İHA iddiası
    11:21 Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı? Uzay kurumu sözcüsünden bomba İHA iddiası

    İsrail'in İran'a yönelik 3 drone ile gerçekleştirdiği misilleme saldırısıyla ilgili ortaya atılan bir iddia büyük ses getirdi. İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian, İran'a yapılan saldırıda kullanılan İHA'ların kısa menzilli olduğunu belirterek, bu İHA'ların İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı. Dalirian'ın açıklaması akıllara "Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı?" sorusunu getirdi.


Advertisement